Edys píše:Předně bych chtěl všem poděkovat za názory a návrhy. Děkuji
Hodně se mě líbí úprava od Michal_n_CZ Takhle bych to viděl jako optimalní. S tím že segment budou koleje v nádraží bez výhybek. Tedy až na ty dvě mezi 1 a 2 kolejí.
Může být za předpokladu,že umíš zvládnout stavebnici výhybky,protože já musím napasovat výhybky na ty staniční oblouky.
Edys píše:Uhlí a elektrárna je blbost, beru byl to jen návrh.
O.k:
Edys píše:Ten velký díl vpravo byl hezčí v první studii. i když zase na druhou stranu se v této studii snažil Milan udělat vetší oblouk na hlavní trati.
Mohu přehodit směr hlavní trati do původní I.verzi,ale to znamená upravit nově pravé zhlaví ve stanici.V hloubce 60,0 cm na viditelném prostoru povedou vedle sebe tři tratě.
Edys píše:Ještě by se dala dat do rovného úseky mezi oblouky vedlejší tratě vlaková zastávka. To by snad ničemu nevadilo.
Může být.
Edys píše:Co se týká levé strany tak tam mě to nějak pořád nesedí ale nevím co s tím.
Přál jsis kamenolom místo hradu.Není problém doupravit nebo zrušit některé vlečky.
Vladimír_B píše:Možná (budu se rouhat) bych nádraží nacpal do jednoho rohu, aby bylo celé v oblouku s krátkými přímými, než "zlomená" zhlaví za cenu rovných kolejí. Podobně jako má Tombart (nové), ale tady na to není dost místa...
Jenže Edys není Tombart

Vladimír_B píše:K depu: zvážit jestli to má cenu, k čemu. Štokra tam stejně neotočí, tak bych spíš navrhl obdélníkovou remízu vedle záhlaví k lokálce a točnu MOŽNÁ na vložený díl dovnitř mimo kolejiště, ale v H0 by to byl "kravsky velký" díl 300*300, aby to za něco stálo... Má to cenu?
Má ji koupenou a chce ji tam.Kdyby točna stála pár stovek,tak ji sám tam nedám,jenže stála určitě kolem 8000,-Kč.
Vladimír_B píše:Pozn. 1: ano, kdybych se chvilku snažil, tak si vzpomenu na jednokolejnou úpravnu uhlí a jednokolejnou elektrárnuale...
Tak si vzpomeň.Stále jsem ve fázi studiu projektu.
Další poznámka je na prostor místnosti.Když se pořádně podíváte,tak na levé straně máte 3,0 m,nahoře 4,0 m a napravo jen 3,7 m.Zapomína se na koncovou stanici,která je hotova.Defacto pro kolejiště je jen prostor 3,0 (3,7) x 4,0.
Prosím další připomínky.
Milan