Ad "ladiznet": ano, o evergreenu jsem uvažoval, ten web jsem už dříve procházel a je to majstrštyk. Ale pouze, pokud má člověk hotovo, nadechne se, uklidí stůl a nevadí mu představa stovek hodin a dlouhých večerů... Nicméně jsem s Evergreenem nikdy nedělal a začínat hnedle se složitou konstrukcí mostu se neodvažuji.
Ad 3D tisk: to by se mi z principu líbilo nejvíc, napadlo mne například vytisknout pouze dílčí části, tj. hlavně boční strany, kde je celkem složitá příhradovina. Ostatní dodělat klasicky, tj. papír, plast atd. Ale o 3D vím jen to, co se napíše v novinách, nebo reklamách dodavatelů tiskáren, tj. nic, co by opravdu pomohlo. Zásadní problém pro mne je také nakreslit to ve 3D a z toho data pro tisk. To je opravdu práce pro někoho zdatného z oboru.
Ad "FrantaHO": když to shrnu a nepůjde to jinak, možná se do toho také pustím, uvažuji i o kombinaci evergreen / papír - netrvám na přesné podobě, chtělo by to vyzkoušet. Ale to si budu muset opravdu "řádně uklidit stůl". Franto, kdybych o tom uvažoval, nemáš nějaký plánek či nákres, třeba už v měřítku, který by pomohl? Fotka je dobrá, ale... Neříkám, že se do toho hned pustím, ale možná by mi to pomohlo při dalších úvahách (a nemusel bych vyrazit s metrem do terénu

).
Díky všem
Martin
TT, DR5000, Z21, iTrain...