Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Příspěvekod George V. » čtv 09 bře, 2017 1:11 pm

No ono by u jisté mašiny úplně stačilo udělat 3D scan již existujících modelů... A rozhodně by z toho vylezlo něco daleko lepšího...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod greenery » čtv 09 bře, 2017 1:29 pm

..... vraťme se k otázce, proč stále existuje Království železnic u Anděla. Někdo už tady ten příměr použil a docela mě pobavil.
Důvod bude nejspíš naprosto stejný, .... existuje mnohopočetné publikum, kterému to z nevědomosti, nebo z principu (škoda) nevadí.

Dokud to tak bude, mužeme se tady mlátit sofistikovanými argumenty a přivodit si rostoucí nejen adrenalin (viagru možná proto zatím nepotřebuju) a třeba i něco výživnějšího.
Koneckonců i moje plky v sousedním vláknu jsou naprosto zbytečné, ale někde si člověk ulevit musí.
greenery

Příspěvekod Kulsud » čtv 09 bře, 2017 1:37 pm

greenery píše:..... vraťme se k otázce, proč stále existuje Království železnic u Anděla. Někdo už tady ten příměr použil a docela mě pobavil.
Důvod bude nejspíš naprosto stejný, .... existuje mnohopočetné publikum, kterému to z nevědomosti, nebo z principu (škoda) nevadí.

Dokud to tak bude, mužeme se tady mlátit sofistikovanými argumenty a přivodit si rostoucí nejen adrenalin (viagru možná proto zatím nepotřebuju) a třeba i něco výživnějšího.
Koneckonců i moje plky v sousedním vláknu jsou naprosto zbytečné, ale někde si člověk ulevit musí.

Pokud bych hovořil za laickou veřejnost, tak nejspíš z nevědomosti....přiznávám bez mučení...nejsem takový znalec a nemám lokomotivu tak v oku, abych ty chyby odhalil na první pohled. Vrátím se k svému jedinému MTB kocourovi. Měl jsem ho už doma a výsledek mi přišel uspokojivý. Když jsem se tady na tom zatracené foru dočetl o té kabině, tak jsem našel pár fotek reálné mašiny a také si ji prohlédl pořádně v reálu na nádraží a trošku jsem zíral no. Ale, ještě jednou, bez upozornění bych na to asi nepřišel no.....tak asi tak. A možná o to to je horší, jestli někdo počítá s variantou:" Jim to takhle stačí...."
Kulsud

Příspěvekod sidlo » čtv 09 bře, 2017 1:41 pm

Brejla píše:Docela zoufalý pokus se vykecat z nepříjemné situace. :mrgreen:
U starších výrobků, kde elektronická dokumentace neexistuje, není problém udělat 3D scan, ten zparametrizovat a postupovat obdobně.

Kdyby předchozí výrok byl pravdivý, a skutečně nebyl problém tu dokumentaci udělat, tak tu máme plno firem co dělají perfektní modely.

Jak bylo ukázáno i na odkazech do jiných vláken. I firmy s mnohem větším rozpočtem se potýkají s úplně stejnými problémy co se týká věrnosti modelu a jeho předlohy. Takže on to problém asi bude. Nikoli však technický, ale problém ve zdrojích pro přípravu pro výrobu. Totiž ten kdo prodává automobilce, tak to dělá za úplně jiné peníze než ten kdo prodává skupince železničních nadšenců.

Jak jsem už zmínil výše, ten kdo ignoruje základní ekonomické zákony zde může do nekonečna tvrdit, že by to uměl lépe udělat za stejné peníze. Jenom nevím, zdali lže jenom nám nebo i sám sobě.
sidlo

Příspěvekod Brejla » čtv 09 bře, 2017 1:49 pm

sidlo píše:
Totiž ten kdo prodává automobilce, tak to dělá za úplně jiné peníze než ten kdo prodává skupince železničních nadšenců.

Jak jsem už zmínil výše, ten kdo ignoruje základní ekonomické zákony zde může do nekonečna tvrdit, že by to uměl lépe udělat za stejné peníze. Jenom nevím, zdali lže jenom nám nebo i sám sobě.

Kolik jsi toho prodal automobilkám, že se odvažuješ tvrdit takové nesmysly :?: :o U automobilek je díky konkurenci mnohem větší tlak na ceny než kdekoli jinde a dohadování se o centy je úplně běžné. A v projekci a dodávkách výrobních linek je to obdobné.
Brejla

Příspěvekod greenery » čtv 09 bře, 2017 1:59 pm

to chce klid ....
Vy, kdož sledujete Teorii velkého třesku, tak to víte. Železniční modelář je synonymem podivína a praštěnce (jen nevím proč :twisted: ). U nás na vsi jsem "H0vláčkař" jednou provždy.
Manželka a všechny "tety" v okolí od té doby jihnou, jak si ten chlapec se 4 křížky na krku hezky hraje a nezlobí. Pochopily diagnózu.
Onehdá jsem se doma spravedlivě a po právu rozohnil u kafe nad nějakou tou zásadní milimetrovou nepřesností, a zaslouženou odměnou mi byly útrpné a chápavé úsměvy manželky a dalšího aktuálního osazenstva domácnosti. Jo.... a dostal jsem čokoládu, abych se uklidnil.....
greenery

Příspěvekod ČouĎák » čtv 09 bře, 2017 2:02 pm

už je to dlouho co jsem tu psal o 3D scan,který se použil na ztvárnění čela a kabiny na výrobu toho modelu 1:20.
scan lok 240 se dělal přes noc v depu v Č.Budějovice. ... :wink:

https://www.youtube.com/watch?v=pLv5pmx_lrE
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod sidlo » čtv 09 bře, 2017 2:05 pm

Brejla píše:Kolik jsi toho prodal automobilkám, že se odvažuješ tvrdit takové nesmysly

Pokud je výrok, že výrobní linka pro automobilku je mnohonásobně dražší zařízení než mašinka pro modeláře, považován za nesmysl, tak to je napováženou! To už ani nebudu komentovat. To by nebylo moc lichotivé.
sidlo

Příspěvekod hummus » čtv 09 bře, 2017 2:06 pm

Brejla píše:U starších výrobků, kde elektronická dokumentace neexistuje, není problém udělat 3D scan, ten zparametrizovat a postupovat obdobně.

To asi možné je, ale je otázka jestli by se to při výrobě železničích modelů vyplatilo.
My jsme ve firmě nabídku na 3D scan něčeho podobného jako vstup do CADu dostali, ale cena byla v tisících EUR...
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod Brejla » čtv 09 bře, 2017 2:19 pm

sidlo píše:
Brejla píše:Kolik jsi toho prodal automobilkám, že se odvažuješ tvrdit takové nesmysly

Pokud je výrok, že výrobní linka pro automobilku je mnohonásobně dražší zařízení než mašinka pro modeláře, považován za nesmysl, tak to je napováženou! To už ani nebudu komentovat. To by nebylo moc lichotivé.

Omlouvám se ti, že jsem tak hrubě přecenil tvé schopnosti. Porovnával jsem samozřejmě mezi sebou cenu výlisku pro automotive a cenu výlisku pro model lokomotivy. Druhou SAMOSTATNOU :!: :!: :!: skupinou bylo porovnání ceny pro výrobní linku automobilky a výrobu železničních modelů.
Když si projdu ceníky prodejců modelů, tak skoro všichni dodržují ceny doporučené (rozuměj nadiktované) výrobcem a asi mají minimální možnost jak ovlivnit cenu, za kterou jim to výrobce dodá. Maximálně mají nějaký malý množstevní rabat (obdobně jako ho mám já u svého prodejce). Chtěl bych tě vidět, jak podobnou taktiku použiješ v automotive a něco dodáš automobilce za tebou nadiktovanou cenu. Velice pravděpodobně by to byl poslední takový pokus v případě dodávek do tohoto odvětví.
Brejla

Příspěvekod mlha » čtv 09 bře, 2017 2:21 pm

hummus píše:
Brejla píše:U starších výrobků, kde elektronická dokumentace neexistuje, není problém udělat 3D scan, ten zparametrizovat a postupovat obdobně.

To asi možné je, ale je otázka jestli by se to při výrobě železničích modelů vyplatilo.
My jsme ve firmě nabídku na 3D scan něčeho podobného jako vstup do CADu dostali, ale cena byla v tisících EUR...

Ale tady není až taková nutnost 3D skenování, základ je dodržet proporce modelu, ověřit si výsledek porovnáním s dostupnou dokumentací a pak navrhovat a frézovat formu.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod hummus » čtv 09 bře, 2017 2:49 pm

Jasně, že není Milane. Já si myslím, že by MTB dokázalo udělat ty modely mnnohem líp a za stejné peníze.
Bohužel to jak modely vypadají p. Báňovi stačí a prodeje mu jen potvrzují, že úroveň kvality která stačí jemu stačí i tisícům kupujících. Z jeho pohledu neexistuje důvod, proč by to měl dělat jinak.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod ČouĎák » čtv 09 bře, 2017 3:58 pm

hummus píše:Jasně, že není Milane. Já si myslím, že by MTB dokázalo udělat ty modely mnnohem líp a za stejné peníze.
Bohužel to jak modely vypadají p. Báňovi stačí a prodeje mu jen potvrzují, že úroveň kvality která stačí jemu stačí i tisícům kupujících. Z jeho pohledu neexistuje důvod, proč by to měl dělat jinak.

Jasně,že dokázalo ale to by majitel musel přehodnotit svoji ješitnost a konečně věnovat při malování formy více času a nešít to horkou jehlou.
řídí se tím co ty budeš malovat pečlivě celý den tak já Meisterstück Báňa to budu mít za dvě hodiny ne-li za jednu.... :lol: ...a pak z toho vznikne vojeb-dílo.. :x
Naposledy upravil ČouĎák dne čtv 09 bře, 2017 5:38 pm, celkově upraveno 3
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod hummus » čtv 09 bře, 2017 4:08 pm

No a? Je to jeho firma. Ať si v ní vyrábí co chce.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod mlha » čtv 09 bře, 2017 5:11 pm

hummus píše:Jasně, že není Milane. Já si myslím, že by MTB dokázalo udělat ty modely mnnohem líp a za stejné peníze.

Ale paradox je, že za úplně stejné peníze může dělat kvalitní modely, ty náklady na kvalitu by se rozmělnily ve větším počtu vyrobených a prodaných kusů. Ale panu Báňovi to nevadí, nějaké jméno firmy je mu asi fuk
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)