Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
greenery píše:..... vraťme se k otázce, proč stále existuje Království železnic u Anděla. Někdo už tady ten příměr použil a docela mě pobavil.
Důvod bude nejspíš naprosto stejný, .... existuje mnohopočetné publikum, kterému to z nevědomosti, nebo z principu (škoda) nevadí.
Dokud to tak bude, mužeme se tady mlátit sofistikovanými argumenty a přivodit si rostoucí nejen adrenalin (viagru možná proto zatím nepotřebuju) a třeba i něco výživnějšího.
Koneckonců i moje plky v sousedním vláknu jsou naprosto zbytečné, ale někde si člověk ulevit musí.
Brejla píše:Docela zoufalý pokus se vykecat z nepříjemné situace.![]()
U starších výrobků, kde elektronická dokumentace neexistuje, není problém udělat 3D scan, ten zparametrizovat a postupovat obdobně.
sidlo píše:
Totiž ten kdo prodává automobilce, tak to dělá za úplně jiné peníze než ten kdo prodává skupince železničních nadšenců.
Jak jsem už zmínil výše, ten kdo ignoruje základní ekonomické zákony zde může do nekonečna tvrdit, že by to uměl lépe udělat za stejné peníze. Jenom nevím, zdali lže jenom nám nebo i sám sobě.
Brejla píše:Kolik jsi toho prodal automobilkám, že se odvažuješ tvrdit takové nesmysly
Brejla píše:U starších výrobků, kde elektronická dokumentace neexistuje, není problém udělat 3D scan, ten zparametrizovat a postupovat obdobně.
sidlo píše:Brejla píše:Kolik jsi toho prodal automobilkám, že se odvažuješ tvrdit takové nesmysly
Pokud je výrok, že výrobní linka pro automobilku je mnohonásobně dražší zařízení než mašinka pro modeláře, považován za nesmysl, tak to je napováženou! To už ani nebudu komentovat. To by nebylo moc lichotivé.
hummus píše:Brejla píše:U starších výrobků, kde elektronická dokumentace neexistuje, není problém udělat 3D scan, ten zparametrizovat a postupovat obdobně.
To asi možné je, ale je otázka jestli by se to při výrobě železničích modelů vyplatilo.
My jsme ve firmě nabídku na 3D scan něčeho podobného jako vstup do CADu dostali, ale cena byla v tisících EUR...
hummus píše:Jasně, že není Milane. Já si myslím, že by MTB dokázalo udělat ty modely mnnohem líp a za stejné peníze.
Bohužel to jak modely vypadají p. Báňovi stačí a prodeje mu jen potvrzují, že úroveň kvality která stačí jemu stačí i tisícům kupujících. Z jeho pohledu neexistuje důvod, proč by to měl dělat jinak.
hummus píše:Jasně, že není Milane. Já si myslím, že by MTB dokázalo udělat ty modely mnnohem líp a za stejné peníze.
Bohužel to jak modely vypadají p. Báňovi stačí a prodeje mu jen potvrzují, že úroveň kvality která stačí jemu stačí i tisícům kupujících. Z jeho pohledu neexistuje důvod, proč by to měl dělat jinak.
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků