No treba sa spytat co vlastne ROCO doteraz vyrobilo typicky CSD... Odpoved: Okuliarnik, Zamracena, Cmeliak. Ostatne lokomotivy su koristne stroje, resp. stroje z monarchie, ktore tu zostali. Este by som k CSD strojom bol ochotny zaradit aj Sergeja, aj ked to nie je CS konstrukcia.
Otazka je: CO NAM MOZE ROCO PONUKNUT TYPICKY CSD?
Nejake rozne farebne varianty Okuliarnika, Zamracenej, Cmeliaka. Cmeliaka ciastocne vyfuklo PIKO a TECHIMAGE. Tu sa da polemizovat o prevedeni, cene, kvalite pojazdu a povrchovej uprave tej ktorej verzie. Zo serie Zamracenych tu narobilo rosadu MTB - bolo vela verzii. Opat sa da polemizovat o vernosti predlohe a kvalite. To nechcem rozoberat - v diskusiach bolo povedane dost za aj proti. Na poli Okuliarnikov sa vsak ziadna konkurencia neobjavila (neratam CS TRAIN). Tu ROCO dominovalo. Az tak vela CSD verzii nebolo. Tie cervene trojky prefarbene so zltym pruzkom na dva krat opravovane... iba z nudze cnost, ked pre velke oci chceli predat to co bolo na sklade. Sergeje sa v priebehu rokov objavovali sem-tam. Tiez nie privela verzii, vzdy iba vyssie evidencne cisla. Klasika netlmeny Sergej iba raz - T679.1006 depa Zvolen. Odvtedy nic, napriek tomu ze sa tu spievaju ody, ze by to bodlo. ROCO je hluche.
Z parnych strojov ma ako-tak verne spracovane 555.0, 555.1, 375.0, 365.4, 431.0, 534.1. Mozno ma ini doplnia. CSD pary v (nielen) ROCO prevedeni neexistuju. Neratam Micrometalkit jemu podobnych malovyrobcov (pre mna) za sialene ceny.
V kutiku duse som ocakaval na tento rok CSD verziu S160 - alias CSD 456.1. Aj ked to nie je typicka CSD verzia, opat povojnova cudzia (neda sa povedat koristna) lokomotiva, aj tak by nejakym sposobom spestrila lokomotivny park.
A co nam ROCO na tento rok nadelilo? V zasade nic !!! Jeden Okuliarnik v exot bleskovom vyhotoveni (netvrdim, ze nepotesi) a jednu Zamracenu v startsete. Je to zatial omalovanka - boh vie co z toho vylezie. PIKO radsej nekomentujem - ten Cmeliak, no neviem... TILLIG lokomotivy v H0 neponuka, BRAWA a ACME sa este nevymackli... Od ACME by som prijal 150 v CSD. MTB (slusne povedane) pokrivkava s kvalitou a vernostou... aj ked avizovany velky motorak laka... Uvidime, co z toho bude.
Tak asi tento rok zainvestujem do dodatocneho ozvucenia existujucich strojov....

Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!