Novinky H0 2017

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2017

Příspěvekod sidlo » pát 13 led, 2017 1:08 pm

Brejla píše:Kolejiště potřebných rozměrů je. K nástupišti se dva spojené 7-mi vozové Railjety vejdou. :wink:

Škoda, že se nemůžeme podívat na fotky.
sidlo

Příspěvekod Brejla » pát 13 led, 2017 2:12 pm

sidlo píše:
Brejla píše:Kolejiště potřebných rozměrů je. K nástupišti se dva spojené 7-mi vozové Railjety vejdou. :wink:

Škoda, že se nemůžeme podívat na fotky.

Na webu jedné evropské automobilky je propagační video natočené na kolejišti a zejména část kolejiště znázorňující expediční nakládku jejich aut. Jako vodítko může sloužit jedoucí souprava 16 vozů (přepravníky aut ÖBB Roco 47125) naložených sportovními verzemi automobilů. Souprava je tažena rekordním Taurusem 1216 (ROCO 73507). Veškerá práva na zveřejnění jakýchkoliv obrázků z kolejiště vlastní PR agentura automobilky a dle smlouvy bez jejího souhlasu nelze cokoliv veřejně šířit (ani odkaz), ale není velký problém to najít. Omlouvám se za OT, ale na výzvu je slušné odpovědět.
Brejla

Příspěvekod sidlo » pát 13 led, 2017 2:54 pm

Nevím, zdali by se mi chtělo stavět kolejiště pod podmínkou, že ho nesmím nikomu ukázat.
sidlo

Příspěvekod vorisekml » pát 13 led, 2017 3:24 pm

Tak jsem zjišťoval jak to bude s zamračenou v tom setu a pro mě naštěstí to bude nákladní dvojka. Pravděpodobně 075.....takže kdo má celočervenou jedničku, bude mít v setu celočervenou dvojku..
H0
vorisekml

Příspěvekod Stanin » pát 13 led, 2017 6:02 pm

Brejla píše:Na webu jedné evropské automobilky je propagační video natočené na kolejišti a zejména část kolejiště znázorňující expediční nakládku jejich aut. Jako vodítko může sloužit jedoucí souprava 16 vozů (přepravníky aut ÖBB Roco 47125) naložených sportovními verzemi automobilů. Souprava je tažena rekordním Taurusem 1216 (ROCO 73507). Veškerá práva na zveřejnění jakýchkoliv obrázků z kolejiště vlastní PR agentura automobilky a dle smlouvy bez jejího souhlasu nelze cokoliv veřejně šířit (ani odkaz), ale není velký problém to najít. Omlouvám se za OT, ale na výzvu je slušné odpovědět.

Však odkaz na to video sem dát můžeš, pokud je veřejné. Nebo ani to ne? Zkoušel jsem hledat, ale je to hledání jehly v kupce sena :) Naznač alespoň značku..

Vorisekml píše:Tak jsem zjišťoval jak to bude s zamračenou v tom setu a pro mě naštěstí to bude nákladní dvojka. Pravděpodobně 075.....takže kdo má celočervenou jedničku, bude mít v setu celočervenou dvojku..

Nevíte někdo, jestli jsou vagóny z popisovaného setu dostupné samostatně?
Stanin

Příspěvekod tusakvlasta » sob 14 led, 2017 2:53 pm

Poznámka k tomu videu. To člověk žasne jak některý lidi sundávaj trenky ještě před jezem, a pro jistotu ani nenapíše název té nejmenované automobilky.
Je to snad PROPAGAČNI VIDEO, a toho snad je aby ho vidělo co nejvíc lidí/zákazníků. Youtube je plný reklam a nevím že by si někdo někdy stěžoval.
Tak trenky nahoru, nepřítel je ještě daleko. :P
tusakvlasta

Příspěvekod hummus » sob 14 led, 2017 5:09 pm

Mám takové tušení, že nejmenované kolejiště a video vůbec neexistuje. Proto tolik tajností.
Fakt by mě zajímalo proč by na svém reklamním kolejišti používala automobilka vagóny (přepravníky aut ÖBB Roco 47125), které automobilky k přepravě po železnici nepoužívají. Navíc v případě, kdy má stejný výrobce k dispozici vagóny, které se běžně používají.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod PASKVAL » sob 14 led, 2017 5:51 pm

Ine video okrem toho propagacneho, kde je to kolajisko neexistuje?

Inak ku zrusenej 380ke ktora bola avizovana myslim v katalogu pre 2016. Ked sa uz par kusov dostane aj ku DB, nebude to predsalen pre Roco zaujimave? Ake su vlastne viditelne rozdiely medzi 380 ČD, 381 ZSSK a 102 DB? Urcite je tu niekto blizky Rocu, co tak im to znova navrhnut :-)
PASKVAL

Příspěvekod fousek » ned 15 led, 2017 8:43 am

Zpět k novinkám. Fy. Rivarossi umístila a fcb fotografie vozů B. Je pravděpodobné, že je bude vystavovat v Norimberku.

Ad Piko cisterna 54537. Vidím rozdíl v délce, v zábradlí a podélné nýtované výztuze na kotli.

Tillig má své novinky představit 27.1.

Troufnu si zaspekulovat. Myslím, že bychom mohli nějakou československou mutaci vidět u firmy ESU.
fousek

Příspěvekod Stanin » ned 15 led, 2017 9:23 am

fousek píše:Troufnu si zaspekulovat. Myslím, že bychom mohli nějakou československou mutaci vidět u firmy ESU.

Máš na mysli Ragulina?

Jinak novinky ukázal i Trix, ale nic zajímavého jsem tam neviděl. Posuďte sami zde, možná mi něco uniklo.
Stanin

Příspěvekod Brejla » ned 15 led, 2017 9:56 am

hummus píše:Mám takové tušení, že nejmenované kolejiště a video vůbec neexistuje. Proto tolik tajností.
Fakt by mě zajímalo proč by na svém reklamním kolejišti používala automobilka vagóny (přepravníky aut ÖBB Roco 47125), které automobilky k přepravě po železnici nepoužívají. Navíc v případě, kdy má stejný výrobce k dispozici vagóny, které se běžně používají.

Odpověď ve vhodnějším vlákně - http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=15&t=10599&p=212197#p212197
Brejla

Příspěvekod fousek » ned 15 led, 2017 10:18 am

Stanin píše:....Máš na mysli Ragulina?...

Proboha, toho ani omylem. :lol: Měl jsem na mysli něco z vagónů. Ale je to jen spekulace.
fousek

Příspěvekod Mafry » ned 15 led, 2017 11:24 am

Stanin píše:
fousek píše:Troufnu si zaspekulovat. Myslím, že bychom mohli nějakou československou mutaci vidět u firmy ESU.

Máš na mysli Ragulina?

Jinak novinky ukázal i Trix, ale nic zajímavého jsem tam neviděl. Posuďte sami zde, možná mi něco uniklo.

Na straně 105 jsem našel u České republiky 2x Sgnss 539.8.
http://kzm.lokomotivy.net (DDM Havířov, H0)
Mafry

Příspěvekod michal_n_cz » ned 15 led, 2017 2:15 pm

Roco po delší době připravilo jakousi jednorázovou reedici kolejiva Rocoline s gumovým podložím.
http://www.mbs-sebnitz.de/media/pdfs/pr ... g_2017.pdf strana 94.
michal_n_cz

Příspěvekod scorpions » pon 16 led, 2017 10:02 am

Zdravím všechny. Po zveřejnění katalogu Roco H0 2017 jsem se neudržel, abych nevyjádřil svůj názor. Sám buduji kolejiště, po kterém se prohání stroje ČD a ČDC a většina nese výrobní štítek Roco. Mě osobně připadá, že to (řečeno hodně diplomaticky) nemají vůbec promyšlené. Pokud budou vyrábět brejle 754 019 ve verzi ČD, tak se dá zcela určitě přepokládat, že to bude propadák. Pár kusů si koupí modeláři, kteří z nějakého důvodu prošvihli verzi 754 028 z roku 2010 a zbytek pak prodají ve výprodeji - snad. Já rozhodně tuhle verzi už nekoupím, protože flotila modrých bleskovek různých čísel u mě již povážlivě konkuruje plzeňskému depu. Proto nechápu, že naplánované modely brejlovců epoch ČSD a ČD alespoň neprohodí a modrou bleskovku nevyrobí v ČSD a brněnskou leštěnku zelenou bleskovku 023 v ČD. Modrá krasavice u ČSD taky jezdila (http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/hist721.jpg). Prodej strojů ČSD pak zůstane stejný a prodej zelených bleskovek ČD bude podle mě na horní hranici, zvlášť pokud bude mašina potištěna i detaily jako je logo Brna atd. Nemluvě o tom, že fanoušci ČSD mají určitě zájem o úplně jiné typické stroje a ikony té doby než tyto výstřední nátěry. Jsou to různé unifiky s pruhy na čele nebo kolem celé mašiny atd. A příznivci ČD a ČDC mají samozřejmě taky úplně jiné ikony, které by rádi provozovaly na svých kolejištích. Verzí čtyřkových brejlovců krasavců je tolik a oni vyberou něco co už prakticky dělali a dá se to co chvíli koupit na model-bazaru. Jenom za poslední týden tam byla nabídka modré bleskovky dvakrát. Proč tou novou verzi není například 037 nebo 067 před Najbrtem. V TT dělaly 049. A jsou tu další – černá 018, zmiňovaná 023, Vincentka 044, 012, 013, 048 a nebo spousta 750-tek. Zde příkladem plzeňské krasavice nebo ty trutnovské 750 346 (čímž mohou postavit pomník připomenout její nedávné sešrotování a zločin ČD, které sešrotovaly fungující lokomotivu osm let po celkové generálce), 750 285 a spousta dalších nádherných strojů. Pro naše nejbližší kolegy Slováky dělají 750 031 (zrovna taky asi taky z nátěru Blonski nejásají), ale pokud skutečně vyřeší ta světla proč tady neudělají pro nás například Cargo 750 013, která by byla pro Roco v prodeji opravdovou peckou a doplnila by 750 287 ČDC. Prodej 750 287 byl obrovský a prakticky se nedá vůbec sehnat. Ptám se tedy, kde Roco bere tyhle nápady nebo jim snad radí někdo z konkurence a snaží se, aby zanevřeli na naše modeláře a přestali vyrábět pro naše modeláře. Já jejich nápady úplně nechápu a doporučuji jim sledovat verze například od Kuehna, protože to jsou lokomotivy, které chceme a ne ty různé výstřelky jako bílá bardotka, černo-šedo-červený čmelák atd. Já to prostě takhle cítím a Roco se na nás opravdu nemůže zlobit, že nekupujeme takové ležáky, které nám předkládá a přitom těch nádherných verzí obou epoch je tolik, že když každým rok vystřelí jednu barču a brejláka, které se budou enormně prodávat, tak mají na víc než dvacet let vystaráno. Modelářství je vášeň, tak nás pánové od Roca naslouchejte a až zjistíte, jak máme tuhle vášeň rádi, tak možná budete přemýšlet o modelech, které teď zavrhujete, protože v době dnešních technologií není takový problém vyrobit opravdu TOP model a my Vám za to rádi zaplatíme - samozřejmě pokud ceny budou férové a ne takové jaké zase předvádí PIKO. Protože jejich plastová krabička s kolečky s nápisem Česká pošta za více než osm stovek, tak to je už opravdu lichva a o bastardech se nebudu raději již rozepisovat. Děkuji za pozornost a hodně krásných zážitku s tím naším společným a krasným koníčkem.
Přílohy
374628.jpg
254249.jpg
754-049-5.jpg
scorpions

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)