Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
dino píše:zajímavý projekt mini modulů přímo u nás v Čechách
Irudzi píše:Kolegové z Německa mají tu výhodu, že mají možnost se setkávat v bývalé výpravní budově žst., v našich podmínkách by jistě postačila i třída na ZŠ apod.
petrh píše:Kdo se chysta? Doma pripravujeme prvni minimax stanicku v h0, budovu mame rozestavenou od hanka:)
milan ferdián píše:Připravovaný layout H0 s moduly MiniMax
Mcx píše:Hm... co je na tom mini??
Mcx píše:milan ferdián píše:Připravovaný layout H0 s moduly Mini-Max
Hm... co je na tom mini?? délka modulů na náčrtku 100 cm to je normál, z náčrtku není jasné co za oblouky tam jsou a z fotografií jiných setkání je vidět, že oblouky jsou pěkně velké moduly - chtějí asi mít oblouk na jednom modulu, poloměry jsou nejasné.
Mcx píše:Zůstává u toho, že místo nic neříkajících náčrtků bys Milane měl napsat jaká je tvá představa technických parametrů nějaké minimodulovky - tj. minimální poloměr oblouku výhybky v odbočné větvi - z toho vyplývající technické parametry vozidel, přechodové profily, výška temene kolejnice nad podlahou, minimální dopravní délka staniční koleje......
Mcx píše:A k tomu se zatím odhodlal jen asi Irudzi, ale asi bez odezvy.
Jinak je to jen nesmyslné plácání - včetně prezentace náčrtku setkání o ničem. Holt jen brouzdání po internetu žádné řešení nenavrhne.
Což samozřejmě neznamená, že kdokoliv si může udělat svoje pravidla pro domácí sestavu a třeba ji nazvat minimoduly a nemusí je nikomu nabízet, ale pak to nemá ten princip na čem jsou založena modulová společenství - od Frema, přes brněnské moduly TT a další.
Mcx píše:Jednu z možností jak se vejít do menšího prostoru, včetně rozboru technických možností jsem již před časem představil zde http://ostramo.parostroj.net/moduly/domaci_moduly/domaci_moduly.html
A stále čekám co kdo dalšího vymyslí, představí, nabídne ....... a nic, ticho........
Moje domácí moduly byly přes vánoce v plném provozu - s vnukem jsme si je užili.
milan ferdián píše:Svojí domácí modulovku jsem upravil tak,že přímé moduly jdou použít v našich layoutech sekce N-scale.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník