Elektrická lokomotiva 16x/36x od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Elektrická lokomotiva 16x/36x od MTB

Příspěvekod vvitty » úte 20 pro, 2016 1:26 pm

motyn píše:3, zjištěna vadná deska plošného spoje v loko, obraceny konektor plux 22

docela by me zajimalo jak vypada obraceny konektor plux 22 kdy je klicem nevyvrtana dira v plosnem spoji ...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Brejla » úte 20 pro, 2016 1:34 pm

Jezevec Pepa píše:Jestli mám zájem o nějaký model a mám ho třeba už i doma, neřeším obchodní zákoník, chci konkrétní model mít doma a v co nejlepší kvalitě, je nás takto víc co takto musíme takhle uvažovat...bohužel, mnoho výrobců toho využívá :-( . A to je smutné.

Prostě si musíme přiznat, že je to kdo z koho. Pokud touha vlastnit nekvalitní model převáží nad požadavkem na kvalitu za odpovídající cenu, nic se nezmění. Jediný tlak na výrobce a prodejce jsou plné sklady neprodejných výrobků. On i ten nejarogantnější dodavatel bez příjmů od zákazníků dlouho nepřežije.
Brejla

Příspěvekod Brejla » úte 20 pro, 2016 1:39 pm

vvitty píše:docela by me zajimalo jak vypada obraceny konektor plux 22 kdy je klicem nevyvrtana dira v plosnem spoji ...

Modely od této firmy jsem po dřívějších velice špatných zkušenostech už hodně dlouho nekoupil, ale tipuji, že mají na DPS vyvrtány všechny otvory pro patici dekoderu a pak uvedený případ je jednoduchý. Prostě nic není nemožné.
Brejla

Příspěvekod vvitty » úte 20 pro, 2016 2:47 pm

Brejla: na 16x/36x se muzu podivat az vecer ale vsechny drivejsi modely mely zaklicovani v PCB a konektor je az pod deskou.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod ČouĎák » úte 20 pro, 2016 3:49 pm

mohl jsem mít eso zadarmo ale z principu jsem ho nechtěl,protože je to czechšme.....!
a cenzurujte!..... :lol:
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod Dancer » úte 20 pro, 2016 4:19 pm

Zajímalo by mě, když ta závada zničí dekodér, který je namontovaný dodatečně, jestli je nějaký nárok na odškodnění. Popravdě tento model zřejmě dostanu a chci ho ozvučit dekodérem s projektem pana Jacka. Snad se mi nestane totéž, co kolegovi. :roll:
TT, centrála RB1110, sw- Traincontroller 7 gold
Dancer

Příspěvekod motyn » úte 20 pro, 2016 6:02 pm

vvitty píše:
motyn píše:3, zjištěna vadná deska plošného spoje v loko, obraceny konektor plux 22

docela by me zajimalo jak vypada obraceny konektor plux 22 kdy je klicem nevyvrtana dira v plosnem spoji ...

To to info jsem dostal od prodejce, konektor je sice klíčovaný, ale mohou být na jeho svorky přivedeny špatne cesty z DPS.
To neměni nic na skutečnosti že DPS původní špatná měla popisku 363 ničila dekodery a nová 163 a je funkční, leč nezprávná.
Diody krajních dálkových světel jdou vypnout přerušením cesty na DPS, což jsem udělal a vše svítí jak má.
Musím se zastat prodejce, který dělal vše proto, aby stihnul 30 denni lhůtu.
motyn

Příspěvekod novk2007 » úte 20 pro, 2016 7:13 pm

Divím se zde jedné věci když jsou zde rozebírány kvality motorku a tištených spojů a reklamaci tak si kladu otazku proč prodejci nabízi tyto modely ve své nabídce když pak mají problém reklamovat u výrobce. Já od MTB nic nemam a v brzku ani neplánuji.
novk2007

Příspěvekod Brejla » úte 20 pro, 2016 7:26 pm

motyn píše:
vvitty píše:

To to info jsem dostal od prodejce, konektor je sice klíčovaný, ale mohou být na jeho svorky přivedeny špatne cesty z DPS.
To neměni nic na skutečnosti že DPS původní špatná měla popisku 363 ničila dekodery a nová 163 a je funkční, leč nezprávná.
Diody krajních dálkových světel jdou vypnout přerušením cesty na DPS, což jsem udělal a vše svítí jak má.
Musím se zastat prodejce, který dělal vše proto, aby stihnul 30 denni lhůtu.

Pokud to tak skutečně je, tak je pravděpodobně špatná celá serie a nebezpečí zničení dekoderů hrozí mnoha lidem. Od prodejců by bylo minimálně solidní, kdyby před tímto problémem varovali na svých stránkách a u modelů prodaných přes E-shopy kontaktovali i konkrétní zákazníky.
Brejla

Příspěvekod novk2007 » stř 21 pro, 2016 4:13 pm

Jo vlastně čekám jak od MTB dopadne Hydra. Tu bych asi pořídil ale počitám s remotorizací .
novk2007

Příspěvekod kucimsts » stř 21 pro, 2016 5:46 pm

Zdravím. Já mám doma 3 modely od MTB.. a jediný problém jaký sem zaznamenal, tak byl problém s tím že dekoder u 163 šel moc lehce zasunout a tudíž nefungoval zvuk a světla..
Tak sem mírně přiohnul piny u dekodéru a bylo po problému.
Já osobně nejsem počítač nýtů a buh ví jaký znalec lokomotiv abych řešil rozdíl 1mm.
Takže pokut MTB udělá další loko co se mi bude líbit, tak si ji rozhodně koupím. Pokut se vyskytne problém, tak reklamace.. vždyť od toho ta možnost tady je.
kucimsts

Příspěvekod Dancer » stř 21 pro, 2016 7:07 pm

kucimsts píše:Zdravím. Já mám doma 3 modely od MTB.. a jediný problém jaký sem zaznamenal, tak byl problém s tím že dekoder u 163 šel moc lehce zasunout a tudíž nefungoval zvuk a světla..
Já osobně nejsem počítač nýtů a buh ví jaký znalec lokomotiv abych řešil rozdíl 1mm.
Takže pokut MTB udělá další loko co se mi bude líbit, tak si ji rozhodně koupím. Pokut se vyskytne problém, tak reklamace.. vždyť od toho ta možnost tady je.

S vaším názorem se ztotožňuji. Jsem také laik a moc se mi tato mašina líbí. Objednal jsem si jí pod stromek... Pochybuji, že každý 2. model je vadný. Beztak jiný výrobce jí nedělá a počkat na vyřízení reklamace nikoho nezabije.
TT, centrála RB1110, sw- Traincontroller 7 gold
Dancer

Příspěvekod kecu.p » stř 21 pro, 2016 11:11 pm

mám dva Báňovo modely ... kocour T466.2049 chroupe na převodovce jako hektor od ČStrain ale už od počátku provozu, a na velkém hektoru T458.1172 už odešel zubní moturek už ani ne po 9 měsících provozu ... kdy po většinu času byl model spíše v krabičce

stav motoru při rozborce jsem si vyfotil http://rajce-jrajcani.rajce.idnes.cz/MTB_-_motor_na_odpis/
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod motyn » čtv 22 pro, 2016 8:12 am

kucimsts píše:Zdravím. Já mám doma 3 modely od MTB.. a jediný problém jaký sem zaznamenal, tak byl problém s tím že dekoder u 163 šel moc lehce zasunout a tudíž nefungoval zvuk a světla..

To stěmi piny v DPS v 163 je pravda, po vyměně se chovala úplně stejně.
Jinak mám od MTB barču, hektora a kocoura a všechny tyto loko. funguji bezvadně.
motyn

Příspěvekod Brejla » čtv 22 pro, 2016 10:44 am

Dancer píše:

S vaším názorem se ztotožňuji. Jsem také laik a moc se mi tato mašina líbí. Objednal jsem si jí pod stromek... Pochybuji, že každý 2. model je vadný. Beztak jiný výrobce jí nedělá a počkat na vyřízení reklamace nikoho nezabije.

Tak to vám tu statistiku poruch dost závidím. U mě je stav následující:
U třech kocourů po několika reklamacích a výměnách jsem vyměnil motory za Mashimy a od té doby jezdí bez problému.
U dvou velkých Hektorů to samé.
U třech šestikoláků už jsem anabázi s výměnami motorů nepodstupoval a po poruchách motorů a pojezdů je všechny vrátil. Veškerou zátěž od té doby ve stejném režimu bez sebemenšího problému vozí 37x PIKO, 386 Brawa a 15x ACME.
Dvanáct bardotek a brejlovců mám od tradičnějšího výrobce a u nich po asi dvou letech měním jenom uhlíky.
Ostatní méně vytížené modely jen čistíme a mažeme.
Já prostě nemám modely jen na vystavení ve vitríně, ale jezdí skoro každý den dle chuti dětí a vnoučat, případně i jejich kamarádů. Provoz je asi trochu větší, než je obvyklé, ale rozhodně to není pravidelné několikahodinové denodenní komerční ježdění. A jak ukazují zkušenosti, problémy s pohonem mají jen výrobky jednoho netradičního výrobce.
Jak už psal kolega výše, taky čekám na Hydru, jestli se výrobce konečně pochlapí a dodá model, který bude i jezdit. Ukázky karoserie vypadají nadějně, tak to snad zase nezku.........
Brejla

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)