Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
D píše:Na provozním setkání bylo potřeba zadávat do několika dekodérů dlouhou adresu na jednoduché centrále. Přepočítat dlouhou adresu do hodnot v CV17 a CV18 dekodéru přes binární kód není těžké, ale poněkud zdlouhavé. Jako tvor lenivý jsem si na to vytvořil program v tabulkách, abych ho následně převedl na web k dispozici pro všechny. Téma je to sice vyloženě okrajové, ale třeba se bude převodník někomu v budoucnu hodit. Po načtení nebo uložení stránky funguje i bez připojení k Internetu.
Dlouhé adresy v CV17 a CV18
rawen píše:Mne v tom článku spíše zaujaly (zarazily) informace o zahušťování provozu, křižování v Bořeticích a podobně. Z osobní účasti na setkáních jsem měl pocit, že tohle zrovna nechcete a držíte se striktně (pro spoustu nezasvěcených dost nudně) reality.
Jde o to, že náš klub vycházel z podobné představy o přiblížení se reálnému provozu na lokálce, ale nefunguje nám to, veškeré grafikony byly uměle zahuštěné kvůli odstranění spousty hluchých míst. Takže mne zajímá pozadí tohoto (možná zdánlivého) názorového posunu
Radek
rawen píše:Díky za vyjasnění situace i za GVD. V podstatě to dělám(e) stejně - vy jste samozřejmě dál i v počtu dopraven, zatímco naše layouty tolik uzlů zatím nemají.
Radek
P.S.: To vytěžování lokomotiv vadí lidem asi nejvíc. Odjezdit grafikon jen se dvěma osobními a třemi na nákladech jim připadá divné.
Vaclav86cz píše:Krásný příklad je z lokální tratě Havlíčkův Brod - Humpolec, kdy po přijetí ucelenky s plechy do Havlíčkova Brodu se plechy po lokálce tahaly po 3 - 4 vozech do Hustopečí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník