Pokud je kolejiště situováno do 70. let, tak mají některé návěsti poněkud jinou podobu, než je zde prezentováno s odkazem "na Gůgl".
1) Návěst "Konec vlakové cesty", tj. námezníky s červeným pruhem tehdy neexistovaly. Námezník byl tehdy jen bílý trámec se dvěma černými pruhy, ať byl kdekoli.
2) Skupinová návěstidla neměla tehdy ŽÁDNÉ označení, že se jedná o návěstidlo skupinové. Tam, kde byla návěstidla individuální, tj. u každé koleje zvlášť, mohla být naopak doplněna symbolem zelené výpravky na bílém čtvercovém pozadí. Pro některé vlaky to znamenalo dovolení odjezdu, pokud návěstidlo ukazovalo volnoznak. Tato návěst byla převážně na světených návěstidlech, ale pamatuju ji i na návěstidleh mechanických (např. Jeneč u Prahy, kde byly 3 mechaniky pro 3 dopravní koleje).
Doporučuju, pánové, studujte epochu, kterou chcete modelovat. Mě osobně moc pomohlo, když jsem si nastudoval celou historii návěštění ČSD od roku 1918 do současnosti. Abych si to nenechal pro sebe, udělal jsem z toho seriál - k prostudování na
http://vlaky.bestsite.cz/zeleznice/vyvoj-navestidel-csd-uvod-2-7.htm. V textu jsou odkazy na stažení Návěstních předpisů ČSD 1920, 1939, 1946-s a 1954. Ty novější se dají sehnat na netu na mnoha jiných místech.
Přimlouvám se za to, aby předvěst byla od vjezdového návěstidla dál, než je délka nejdelšího vlaku. Případně, aby na hlavní trati byla "až za tunelem". Vypadá to výrazně lépe. Na koncovém zhlaví nemusí být v 70. letech (i s přihlédnutím k mechanickým návěstidlům) žádná návěstidla (kromě návěstí "Posun zakázán" na zarážedlech).
Jak už podotkl kolega sídlo, byla víceramenná odjezdová návěstidla zrušena k 1.10.1953. Ale po tomto datu nikdo na jednoramenné odjezdy nemůže nikdo nic říct. A jsou to skoro celá 50. léta.

Prvorepublikový provoz je možné modelovat tak, že odjezdová návěstidla prostě nebudou. Na lokálkách tehdy byly dokonce stanice bez
vjezdových návěstidel (ale s výpravčím). To by ale u stanice tohoto typu neprošlo. A jen tak naokraj: prvorepublikové námezníky byly celé bílé a předvěsti měly výhradně obdélníkové terče zelené barvy se zelenobílým předvěstním upozorňovadlem.