Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Vít Doležal píše:... Lomovou vlečku bych vypustit mohl a možná by místo ní nebyla špatná malá stanice, kde by se míjely vlaky, nebo raději nic?
milan ferdián píše:Ahoj,
a co je za kolejivo PIKO-A Gleis?
Milan
Petr Zatrepalek píše:milan ferdián píše:Ahoj,
a co je za kolejivo PIKO-A Gleis?
Milan
Milane, to je kolejivo z kterýho jsi kreslil před lety plánek pro mě. Má tyhle nevýhody - měkký jazyky výhybek, a ne moc ideální obloukový vexle - blbě se z toho skládají složitější staniční zhlaví. Taky je oproti tilligu Elite a Peco víc náchylnější na špinění. Já to z kolejiště vyrubal a použil už jen PECO a tilliga Elite. Vítovi jsem už přes SZ nabídl, že mu přenechám ten projekt co jsi mi navrhoval, byl by pro něj myslím ideální jak velikostně, tak ideově.
Sorry za vsuvku.
Petr Zatrepalek píše:Vítovi jsem už přes SZ nabídl, že mu přenechám ten projekt co jsi mi navrhoval, byl by pro něj myslím ideální jak velikostně, tak ideově.
Sorry za vsuvku.
michal_n_cz píše:Ahoj Petře, jako ideový základ určitě slušný, chce to udělat alespoň mírnější náběhy oblouků. Milan to pořád kreslí tak, že rovinka pak hned zatáčka. V části viditelného oblouku je samozřejmě možno použít i R440. Celkový oblouk 90° konstruhovat např. takto 15° cca R880, pak 15° R600, pak 30° R440, 15° R600, 15° zase R880... Prostě nahradit zatáčky oblouky
michal_n_cz píše:Petr Zatrepalek píše:Vítovi jsem už přes SZ nabídl, že mu přenechám ten projekt co jsi mi navrhoval, byl by pro něj myslím ideální jak velikostně, tak ideově.
Sorry za vsuvku.
Ahoj Petře, jako ideový základ určitě slušný, chce to udělat alespoň mírnější náběhy oblouků. Milan to pořád kreslí tak, že rovinka pak hned zatáčka. V části viditelného oblouku je samozřejmě možno použít i R440. Celkový oblouk 90° konstruhovat např. takto 15° cca R880, pak 15° R600, pak 30° R440, 15° R600, 15° zase R880... Prostě nahradit zatáčky oblouky
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků