Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Příspěvekod Rocky_MK » ned 05 čer, 2016 6:56 pm

Tomáš dříve psal, že po zaštěrkování a tedy i zafixování kolejí vruty vyšroubuje a jejich místa doštěrkuje.
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod Tomáš » pon 06 čer, 2016 5:10 am

Ano přesně tak,šrouby jsou jen na současnou fiksaci flexin. Až se mi někdy povede do kolejí zabudovat jazýčkové kontakty a zaštěrkovat,tak půjdou šroubky ven.Pak už to nemá smysl je tam mít.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pon 06 čer, 2016 10:25 am

jinak po dlouhodobých pokusech,které zde nebylo prezentováno,jsem se rozhodl,že příslušenství (návěstidla,přejezdy,lampy) budu ovládat přes magnetické kontakty spoluspojené s destičkami Arduino. Pokud je někdo na elektriku méně zdatný,jako já,vřele dopuručuji. Dají se s tím dělat velké věci a nejsou potřeba žádné složité vazby. Kolejové kontakty dají impulz arduinu a pak už jen záleží co se naprogramuje.Vše se napájí přes kabel USB 5V. Je potřeba říct,že tím spínám pouze LED světla zmíněných komponent,na zařízení s vyšším odběrem už by to asi chtělo třeba relátka.
Samozřejmě se takhle asi nedají na návěstidlech dělat složitější vazby. I když možná,že by to někteří zmákli.
No mě to fakt hlavně nadchlo pro tu jednoduchost zapojení :)
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » úte 07 čer, 2016 8:57 am

Ještě to úplně nevyschlo,ale potůček od pramene už teče.
Přílohy
DSCN1157.JPG
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » čtv 09 čer, 2016 1:06 pm

Tak dneska jsem poprvé pořádně otestoval 742 od MTB a po drobném vyladění jsem nadmíru spokojen 1*. Hodnotit budu pouze jízdní vlastnosti,vzhled je už na volbě každého soudruha.
1) samotná jízda,režim posun. Dokonalé,krásná plynulá jízda i přes vexle (nemám napájené srdcovky) sune se fakt krásně pomalu. Rosničku Tillig po těchto zkušenostech asi hodím oknem :)
No já si jí dám na vlečku do kovošrotu,jako nepojízdnou. Je koupená přes modelbazar,sice svítí,ale jízdní vlastnosti jsou tristní.Zastavuje na každé vexly. Mám pak ještě jednu s poslední serie Tillig zelenou. Zatím bez dekodéru,tak časem uvidím,jestli to bude lepší,ale po zkušenostech s tou červenou se mi kupovat dekodér ani nechce. Ale jak říkám za depem mám dvě koleje,kde budou stát řádně zarostlé vraky. Malej hřbitov. Ty koleje na obr,zcela vpravo,už na nich hnijou balm 020
http://tauvec.rajce.idnes.cz/STAVBA#P1010036.jpg
Počítám,že tam zaparkuju i část mých domacích výtvorů,který už asi taky nikdy nevyjedou,když se teď dělají továrně.

2) jízda s bandáží do stoupání. Mám naloženy všechny vozy BTTB Es uhlím. Přesnou váhu neznám (buhužel jako obvykle vybitá baterka váhy :evil: a nikdo nic neřekne). Tahám vždy 12 těchto vozů. Naprosto krásně a plynule vyšplhá mým tobogánem i ostatním stoupáním. Vozy vyveze i při režimu posun. Další pokus už byl čistě teoretický. Šlo o spojení obou párů vozů. Tedy 12+12 Es vše naloženo. :shock: Jízda probíhala zcela v pohodě. Netuším,kolik ta souprava mohla vážit,ale i v ruce to bylo už cítit. Klidnou jízdou kocour zvládl veškeré stoupání až na tobogán. Tam až tesně před vrcholem se hned za mašinou několik vozů převrátilo. Konec soupravy byl natolik těžký,že by to asi chtělo naklopené koleje. Ale kocour by i tento extrém zvládl.
Takže ti co tvrdí,že tato lokomotiva je slabá,mají buď na kolejišti Alpy,nebo nevím.....samozřejmě mám nasezou nápravu s bandáží.
Na mém konkrétním kolejišti je jediné mínus to,že neprojede křížem přes moje zatím nenapájené křížení. Důvodem je to,že je na rozdíl od T478.x krátká.
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » úte 21 čer, 2016 4:40 pm

Koupil jsem si experimentálně krabici divokých keřů od Poláka. Mám podobný výrobek prvně v ruce a nějak mi není jasný,jak se správně tyto keře aplikují do terénu? Je tam na spod taková vata,nebo co...nechci to nějak zkazit,třeba špatným vyříznutím,tak se ptám,jak to aplikovat.
Může někdo poradit?
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 21 čer, 2016 4:52 pm

Normálně to vytrhnu z podkladu,namočím do lepidla a aplikuji na příslušné místo,ale můžeš si vzít malé nůžky a vystřihnout to z té základny.:D Zbytek pak využiji také,na různé nepravidelné zatravnění apod. :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Luděk » úte 21 čer, 2016 5:25 pm

Vytrhnu je z podkladu, malým šroubováčkem udělám díru do podkladu, kápnu do ní herkules a keř do toho zamáčknu.
Luděk

Příspěvekod Tomáš » úte 21 čer, 2016 5:37 pm

Tak to bych snad mohlk zvládnout :) Myslel jsem,že to bude nějak souviset s tím podkladem.
Tomáš

Příspěvekod martin-tt » stř 22 čer, 2016 9:19 am

Tomáš píše:krabici divokých keřů od Poláka,tak se ptám,jak to aplikovat.
Může někdo poradit?

Ahoj, taky mně to čeká. Já jsem si myslel že to budu stříhat i s tím podkladem (podklad přitlačovat špejlí do natřené disperze na hnědý podklad).Tak jsem potom Tome prosím dej foto jak jsi dopadl ty.
martin-tt

Příspěvekod Tomáš » stř 22 čer, 2016 10:29 am

Tady je oficiální dotaz na p. Poláka.

jak se správně aplikuji do krajiny vaše výrobky na tom silnějším vatelínu (vysoké keře atd.), Vystříhnout, vytrhnout, lepit s podkladem?

Vytrhnout, na lepeném místě, nejlépe, udělat malý otvor, nanést do otvoru lepidlo (5560,5562,5568) a zasunout
S pozdravem Polák
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 22 čer, 2016 10:58 am

Kurde chlopi,vy na to jdete přímo vědecky. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » stř 22 čer, 2016 11:16 am

miroslav lengyel píše:Kurde chlopi,vy na to jdete přímo vědecky. :D

Tak kdyby to stálo,pár kč,tak bych to nechal být,ale zrovna v tomhle množství co bude u mě třeba, se mě moc experimentovat nechce :)
Tomáš

Příspěvekod workous » stř 22 čer, 2016 5:35 pm

No udělám dírku (u mne do polystyrénu) naleju Herkules a pinzetou zasunu vystřihnutý keř z podkladu a je to... mne to moc vědecký nepřijde :D to flokování to je věda :D
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 23 čer, 2016 2:35 pm

Jak vidno,netřeba stahovat kalhoty,když brod je ještě daleko. :D Na poslední fotce keříky ze zbytků merlíku,skoro si říkám,nač jsem ty keře od Poláka kupoval. :idea:
Přílohy
259.jpg
261.jpg
260.jpg
miroslav lengyel

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště