Všechno možné i nemožné ... (a jiné plky)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Ceny modelů ...... (a jiné plky)

Příspěvekod hank » úte 16 úno, 2016 10:11 am

Můžeš prosím prozradit, na které to bylo trati? Děkuji předem za ochotu... :wink:
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod fíha » úte 16 úno, 2016 11:36 am

hank// 026
fíha

Příspěvekod VojtikJ » úte 16 úno, 2016 12:33 pm

Fiha: ja myslim ze jsze modlili vsichni a nemusel to bejt soupak... kterej pak ty jsi? :D
Ja jezdil na odklonech co byli do Polska...
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod Ferys » úte 16 úno, 2016 5:53 pm

Já měl 714 na trati na Moldavu v Kr. horách, jako leťák naštěstí jen občas. Byla dost poruchová. Roky snad někde mezi 2005-07. V Mostě tyhle stroje dlouho nezůstaly.
TT Ep. III/IV, DCC TC
Ferys

Příspěvekod fíha » úte 16 úno, 2016 10:13 pm

Já reagoval na výskyt 714 v nákladní dopravě.V osobce to několik let jezdilo.Jinak ano,jen sem viděl krávu a tlak šel nahoru.
fíha

Re: Modely T466.2/742/740 od MTB Model v TT

Příspěvekod Tomáš » pon 13 čer, 2016 8:17 pm

:lol: :lol: :lol: Pořád dokola stejná písnička,ale deska se zdá býti už dosti obehrátá. :mrgreen:
Když se řekne MTB (všiml jsem si na víc místech) tak mi to připomíná ,jako když se býkovi mává červeným hadrem před hlavou. :D
Pánové chce to více klidu.Říká se,že modeláři jsou velmi klidný "národ",ale když to zde na fóru čtu....nevím,nevím
Dobrá zpráva je,že konkurence nespí a přinese druhý model stejné mašiny,takže snad budou uspokojení všichni. Vždyť to takle funguje všude.Nejsem spokojen se "značkou" X koupím si výrobek od "značky" Y. A dál to nekomentuji a nerozmazávám. Na druhou starnu konstruktivní recenze viz.Michal může napovědět váhajícím ledacos.
Navrhuji založit oddělení "komunita MTB" kam odpůrci chodit nemusí a bude klid :lol: :lol: :lol:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 13 čer, 2016 8:32 pm

Ja nejsu odpurce MTB, akorat jsem ted zavrhl CDCargo a podivam se, jak vypada Unipetrol a AWT :mrgreen: Mne zajima celkovy vzhled a zejmena provozni vlastnosti a ty jsou dle toho clanku pomerne slusne :D Nyty nepocitam, prolisy mne nezajimaji, milimetry nemerim :-) Ale ta povrchova uprava z tech fotek mne teda docasne odpudila :mrgreen: :P
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Tomáš » pon 13 čer, 2016 8:47 pm

Jiri Dvoracek píše:Ja nejsu odpurce MTB, akorat jsem ted zavrhl CDCargo a podivam se, jak vypada Unipetrol a AWT :mrgreen: Mne zajima celkovy vzhled a zejmena provozni vlastnosti a ty jsou dle toho clanku pomerne slusne :D Nyty nepocitam, prolisy mne nezajimaji, milimetry nemerim :-) Ale ta povrchova uprava z tech fotek mne teda docasne odpudila :mrgreen: :P

No a zeptám se jinak,ty když jezdíš,tak chodíš kolem kolejiště s lupou a sleduješ jizdu? Michal to tam napsal jasně,je to zdatný fotograf a na detailech fotek to vidět je,ale co říkáš té poslední fotce?
Navíc na 90% půjde sehnat model "albín" což u konkurence na 100% nepůjde,takže jestli tě trápí pouze ta povrchovka,můžeš ji provést podle svého,nebo se domluvit jako já s někým zdatným a nechat si povrchově model uzpůsobit obrazu svému.
Tomáš

Příspěvekod George V. » úte 14 čer, 2016 4:46 am

Trainmaniak píše: ..... Jen si myslím, že argument "z metru na kolejišti to vidět není" není vždy na místě. Kdyby se tím řídili všichni výrobci, asi by kvalita potisku byla na úrovni BTTB. Takové Piko umí udělat ještě jakž takž čitelný text o výšce písma 0,116 mm. Ano, okem to nepřečteme, ale udělat to jde. ......
Tudíž se tady na fóru nikdy všichni neshodnou a dohady, že "to je hrozný" vs. "to není takovej problém" nikdy neustanou. Takže nezbývá než respektovat názory druhých. Však nám to nijak neublíží.

Jo, jo PIKO, to je jiná liga. Na to jsem se praštil přes kapsu a začal jsem našim klukům na kroužek kupovat na takovéto to "normální hraní" DDR mašiny místo BTTB šrotů. Máme už BR131, BR119 a časem ještě něco přibude. Tady má MTB (a i ROCO :mrgreen: ) ještě hodně co dohánět, i co do jízdních vlastností...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod greenery » úte 14 čer, 2016 6:20 am

Pamatuju si z doby, kdy MTB vstupovala na trh, že se majitel nikdy netajil tím, že bude dělat modely tzv. "na ježdění". Chápu to tak, že provedení modelu nebude preferovat dokonalost detailu.

Potíž ale nastává, pokud se cena blíží modelům, které detaily řeší. A pokud jsou problémy s ježděním.
greenery

Příspěvekod Tomáš » úte 14 čer, 2016 8:08 am

Jo jenže bohužel stále porovnávámě mega koncerny typu Piko,Roco Tillig s "garážovou" výrobou MTB. Všechny ty firmy mají dlouholetou tradici a plno zkušeností. Neznám podrobně jejich začátky,ale výráběly hned zkraje své existence prvotřídní modely??
Ano jediné s čím se dá naprosto souhlasit je cena.Obávám se však,že to je to jediné co zcela určitě neovlivníme.
Tomáš

Příspěvekod vorech » úte 14 čer, 2016 8:20 am

A vy jste všichni spokojeni s firmou Tillig, Roco, Piko a třeba Kuehn?
Já jen, že těch recenzí a poukazování na problémy na všechny firmy je DF plné:-)
Takže dát 3800,- za ČD 372 a je pomalejší než diesel od Tilliga a bandáže se rozpadnou do roka, Tillig a Roco problémy s párou, jízdní vlastnosti a to nestojí zrovna málo. A piko neřeším, poslední model jsem koupil v roce 2009 a vagony jsou na předělání a ten chudej Taurus odpovídal ceně 1500,- za hračku.
Jo je dobře, že má každej svůj názor, ale rok jsem tu nebyl a hnůj je tu pořád stejnej.
Naposledy upravil vorech dne úte 14 čer, 2016 11:57 am, celkově upraveno 1
epocha V, VI DCC v TT
vorech

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » úte 14 čer, 2016 9:11 am

Tomáš píše:Jo jenže bohužel stále porovnávámě mega koncerny typu Piko,Roco Tillig s "garážovou" výrobou MTB. Všechny ty firmy mají dlouholetou tradici a plno zkušeností. Neznám podrobně jejich začátky,ale výráběly hned zkraje své existence prvotřídní modely??
Ano jediné s čím se dá naprosto souhlasit je cena.Obávám se však,že to je to jediné co zcela určitě neovlivníme.

s tou garážovou výrobou u MTB bych pomlčel běž se podívat myslím ,že vyrábí v mega garaži :D
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod VojtikJ » úte 14 čer, 2016 10:38 am

Tkadlec Jaroslav píše:s tou garážovou výrobou u MTB bych pomlčel běž se podívat myslím ,že vyrábí v mega garaži

ale o proti zmiňovaným firmám bych řekl že to je furt "garáž" jinak by nečekali na uvolnění výrobních kapacit...
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » úte 14 čer, 2016 11:48 am

a není to jedno kdo kde vyrábí proto ten smajlík a hlavně ,že se vyrábí a může se kdo koupí jezdit nebo jen čumět v polici na modely a hlavně kecat stále do kola omílat tillig,roco,piko,MTB a jiné začíná být zase teplo a hlavy se zahřívají :D :lol:
Tkadlec Jaroslav

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)