Mcx píše: Bez drátu to nejde
Marconi by nesouhlasil, nicméně mi to furt vrtá hlavou. To chcete napínat každý modul, nebo jak se budou spojovat moduly?
Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
Mcx píše: Bez drátu to nejde
Barbucha píše:To chcete napínat každý modul, nebo jak se budou spojovat moduly
Michal Šuhajda píše:měl řešené i kladky na příhradových sloupech a napínání TV - pod moduly visela záváží
Michal Šuhajda píše:Vaclav86cz píše:
Přechodová stanice závislá vs. nezávislá je třeba Vojtanov. Nebo alespoň byl. Jinak jich moc jednokolejných neznám. Vlastně neznám žádnej jinejRespektive asi jo, ale to jsou tak trošku větší a nebo odbočné stanice... Třeba taková stanice Rybník
To by bylo úsměvné, kdyby se tam místo kapesních bobin proháněli šestikoly
![]()
![]()
Klatovy - přepřahy 242/754 u většiny Os a R. Oblíbené "divadlo", pro děti při výletě vlakem.
Milane, Vítek Kozohorský (druhá fotka) měl řešené i kladky na příhradových sloupech a napínání TV - pod moduly visela záváží . Tuším, že tam vedl ten drát vpravo dole.
Vaclav86cz píše:Michal Šuhajda píše:Vaclav86cz píše:
Přechodová stanice závislá vs. nezávislá je třeba Vojtanov. Nebo alespoň byl. Jinak jich moc jednokolejných neznám. Vlastně neznám žádnej jinejRespektive asi jo, ale to jsou tak trošku větší a nebo odbočné stanice... Třeba taková stanice Rybník
To by bylo úsměvné, kdyby se tam místo kapesních bobin proháněli šestikoly
![]()
![]()
Klatovy - přepřahy 242/754 u většiny Os a R. Oblíbené "divadlo", pro děti při výletě vlakem.
Milane, Vítek Kozohorský (druhá fotka) měl řešené i kladky na příhradových sloupech a napínání TV - pod moduly visela záváží . Tuším, že tam vedl ten drát vpravo dole.
No tak jako dobře jsou. Ale...
Klatovy. Stanice není zrovna malých rozměrů... Navíc nevím kdy sem byla dovedena elektrifikace, ale mám pocit, že za minulého režimu to nebylo...
Písek. To stejné jako Klatovy a i když jsem nikdy v Klatovech nebyl, tak v Písku ano, a ten rozhodně zadrátován nebyl...
Jaroměř. Ta nevím kdy byla zadrátována, ale opět je to stanice jako kráva...
Šumperk... No k tomu se snad ani nebudu vyjadřovat...
Opava. To stejné jako výše uvedené stanice...
Znojmo. Tam by bylo pěkné se stykem 15 kv a motorová trakce. Navíc jsou zadrátovány pouze 2 koleje... Ale i tak je to stanice jako kráva...
Takže pokud bych chtěl dělat stanici se stykem závislá / nezávislá, tak asi nejlépe z toho vyjde právě ten Vojtanov. A ještě v podobě kdy tam bylo více dopravních kolejí, než je teď... Někdy bych možná i našel plánek...
A nebo něco vymysletTo je taky možnost...
Já když jsem psal malá stanička, tak jsem tím myslel třeba Komořany u Vyškova, nebo Batelov, nebo něco podobného (Ano je to na 25kv / 50Hz, ale při vhodném použití trakčních sloupů to jde napájet i 3Kv)...
Mcx píše:Barbucha píše:To chcete napínat každý modul, nebo jak se budou spojovat moduly
Je to lehce popsáno zde http://ostramo.parostroj.net/moduly/trakcni_vedeni/trakcni_vedeni.html, je to stejně jak v reálu - to znamená pole trakčního vedení, spojené na rozhraní "háčky" viz. foto v článku je napínané, jeho délka může být i až 10 metrů. Napínací a dělící úsek mezi jednotlivými poli je na dvou modulech - jsou na to nutné čtyři sloupy - 2x příhradový s napínáním a 2x dvojitý pro překrytí obou sousedních polí. Z čehož vyplývá že je nutné mít moduly jen s vedením a moduly s napínáním - to je vždy dvojmodul. No a mezi tím se "háčkuje"´![]()
poustva píše:dnešní odbočka morava - se mi zda, ze na te modulove vam neco prebyva![]()
http://www.imgup.cz/image/z8G
poustva píše:dnešní odbočka morava - se mi zda, ze na te modulove vam neco prebyva
Morris Zapp píše:Odb Morava: v pátek večer jsem tam jel a most nebyl, dneska v poledne jsem jel zpátky - a už tam byl
Uživatelé procházející toto fórum: Frankie TT, Google [Bot] a 1 návštěvník