Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Barbucha » úte 07 čer, 2016 6:53 am

Mcx píše: Bez drátu to nejde :lol:

Marconi by nesouhlasil, nicméně mi to furt vrtá hlavou. To chcete napínat každý modul, nebo jak se budou spojovat moduly?
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Mcx » úte 07 čer, 2016 7:56 am

Barbucha píše:To chcete napínat každý modul, nebo jak se budou spojovat moduly

Je to lehce popsáno zde http://ostramo.parostroj.net/moduly/trakcni_vedeni/trakcni_vedeni.html, je to stejně jak v reálu - to znamená pole trakčního vedení, spojené na rozhraní "háčky" viz. foto v článku je napínané, jeho délka může být i až 10 metrů. Napínací a dělící úsek mezi jednotlivými poli je na dvou modulech - jsou na to nutné čtyři sloupy - 2x příhradový s napínáním a 2x dvojitý pro překrytí obou sousedních polí. Z čehož vyplývá že je nutné mít moduly jen s vedením a moduly s napínáním - to je vždy dvojmodul. No a mezi tím se "háčkuje"´ :D

Michal Šuhajda píše:měl řešené i kladky na příhradových sloupech a napínání TV - pod moduly visela záváží

Jj ozvu se jim a zjistím kam pokročili.
Mcx

Příspěvekod Vaclav86cz » úte 07 čer, 2016 10:04 am

Michal Šuhajda píše:
Vaclav86cz píše:
Přechodová stanice závislá vs. nezávislá je třeba Vojtanov. Nebo alespoň byl. Jinak jich moc jednokolejných neznám. Vlastně neznám žádnej jinej :-D Respektive asi jo, ale to jsou tak trošku větší a nebo odbočné stanice... Třeba taková stanice Rybník :-D To by bylo úsměvné, kdyby se tam místo kapesních bobin proháněli šestikoly :-D :-D :-D

Klatovy - přepřahy 242/754 u většiny Os a R. Oblíbené "divadlo", pro děti při výletě vlakem.
Milane, Vítek Kozohorský (druhá fotka) měl řešené i kladky na příhradových sloupech a napínání TV - pod moduly visela záváží . Tuším, že tam vedl ten drát vpravo dole.

No tak jako dobře jsou. Ale...
Klatovy. Stanice není zrovna malých rozměrů... Navíc nevím kdy sem byla dovedena elektrifikace, ale mám pocit, že za minulého režimu to nebylo...
Písek. To stejné jako Klatovy a i když jsem nikdy v Klatovech nebyl, tak v Písku ano, a ten rozhodně zadrátován nebyl...
Jaroměř. Ta nevím kdy byla zadrátována, ale opět je to stanice jako kráva...
Šumperk... No k tomu se snad ani nebudu vyjadřovat...
Opava. To stejné jako výše uvedené stanice...
Znojmo. Tam by bylo pěkné se stykem 15 kv a motorová trakce. Navíc jsou zadrátovány pouze 2 koleje... Ale i tak je to stanice jako kráva...
Takže pokud bych chtěl dělat stanici se stykem závislá / nezávislá, tak asi nejlépe z toho vyjde právě ten Vojtanov. A ještě v podobě kdy tam bylo více dopravních kolejí, než je teď... Někdy bych možná i našel plánek...
A nebo něco vymyslet :-D To je taky možnost...
Já když jsem psal malá stanička, tak jsem tím myslel třeba Komořany u Vyškova, nebo Batelov, nebo něco podobného (Ano je to na 25kv / 50Hz, ale při vhodném použití trakčních sloupů to jde napájet i 3Kv)...
Vaclav86cz

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 07 čer, 2016 10:48 am

Vaclav86cz píše:
Michal Šuhajda píše:
Vaclav86cz píše:
Přechodová stanice závislá vs. nezávislá je třeba Vojtanov. Nebo alespoň byl. Jinak jich moc jednokolejných neznám. Vlastně neznám žádnej jinej :-D Respektive asi jo, ale to jsou tak trošku větší a nebo odbočné stanice... Třeba taková stanice Rybník :-D To by bylo úsměvné, kdyby se tam místo kapesních bobin proháněli šestikoly :-D :-D :-D

Klatovy - přepřahy 242/754 u většiny Os a R. Oblíbené "divadlo", pro děti při výletě vlakem.
Milane, Vítek Kozohorský (druhá fotka) měl řešené i kladky na příhradových sloupech a napínání TV - pod moduly visela záváží . Tuším, že tam vedl ten drát vpravo dole.

No tak jako dobře jsou. Ale...
Klatovy. Stanice není zrovna malých rozměrů... Navíc nevím kdy sem byla dovedena elektrifikace, ale mám pocit, že za minulého režimu to nebylo...
Písek. To stejné jako Klatovy a i když jsem nikdy v Klatovech nebyl, tak v Písku ano, a ten rozhodně zadrátován nebyl...
Jaroměř. Ta nevím kdy byla zadrátována, ale opět je to stanice jako kráva...
Šumperk... No k tomu se snad ani nebudu vyjadřovat...
Opava. To stejné jako výše uvedené stanice...
Znojmo. Tam by bylo pěkné se stykem 15 kv a motorová trakce. Navíc jsou zadrátovány pouze 2 koleje... Ale i tak je to stanice jako kráva...
Takže pokud bych chtěl dělat stanici se stykem závislá / nezávislá, tak asi nejlépe z toho vyjde právě ten Vojtanov. A ještě v podobě kdy tam bylo více dopravních kolejí, než je teď... Někdy bych možná i našel plánek...
A nebo něco vymyslet :-D To je taky možnost...
Já když jsem psal malá stanička, tak jsem tím myslel třeba Komořany u Vyškova, nebo Batelov, nebo něco podobného (Ano je to na 25kv / 50Hz, ale při vhodném použití trakčních sloupů to jde napájet i 3Kv)...

To nebylo, Klatovy byly elektrifikované v 90-tých letech.
Z modulových stanic mě napadá Žatec -západ (pod jménem Jirkov) ovšem Jirka ho nejspíš elektrifikovat nebude. Přestože tam dráty jsou od r.1985.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Barbucha » úte 07 čer, 2016 11:53 am

Mcx píše:
Barbucha píše:To chcete napínat každý modul, nebo jak se budou spojovat moduly

Je to lehce popsáno zde http://ostramo.parostroj.net/moduly/trakcni_vedeni/trakcni_vedeni.html, je to stejně jak v reálu - to znamená pole trakčního vedení, spojené na rozhraní "háčky" viz. foto v článku je napínané, jeho délka může být i až 10 metrů. Napínací a dělící úsek mezi jednotlivými poli je na dvou modulech - jsou na to nutné čtyři sloupy - 2x příhradový s napínáním a 2x dvojitý pro překrytí obou sousedních polí. Z čehož vyplývá že je nutné mít moduly jen s vedením a moduly s napínáním - to je vždy dvojmodul. No a mezi tím se "háčkuje"´ :D

Dík, chápu.
Barbucha

Příspěvekod mlha » úte 07 čer, 2016 3:10 pm

tak drát je doma
Přílohy
WP_20160607_15_59_35_Pro.jpg
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Mcx » úte 07 čer, 2016 7:36 pm

Milane, dík - pomalu se to začne "scházet" :D , jen bude třeba vytrvat v úsilí.
Mcx

Příspěvekod Javi » sob 06 srp, 2016 2:58 pm

Dobrý den všem, Již delší dobu sleduji moduly OstraMo, a rád bych svými budoucími moduly přiložil ruku (modul) k dílu. :) Našel by s někdo kdo by se mě jako nováčka ujal a vysvětlil co je vše potřeba pro sjízdný modul? Mám už jeden modul objednaný s normovanými čely, ale zajímá mě spíše sestavení modulu a hlavně návaznosti mezi jednotlivými moduly. Co se týká krajiny zkušenosti mám jak se statikou od Mnitka tak foliážemi Polák takže v tom bych tak problém neviděl, ikdkyž pořád je se co učit, že jo. :-D Za každou případnou odezvu děkuji. :) S pozdravem člen spolku modelářů ze Lhoty
Javi

Příspěvekod Mcx » ned 14 srp, 2016 4:55 pm

V tom není problém, jen se domluvit kdy a kde. My se teď přes prázdniny v podstatě nescházíme, ale můžeme se domluvit - asi nejlépe osobně, část modulů v klubovně stojí na nohou.
Mcx

Příspěvekod poustva » pon 15 srp, 2016 7:31 pm

dnešní odbočka morava - se mi zda, ze na te modulove vam neco prebyva :)
http://www.imgup.cz/image/z8G
Zababov H0e (Jindřichohradecké úzké a trochu lesní železnice) http://home.zcu.cz/~mapa/zababov/
poustva

Příspěvekod Barbucha » pon 15 srp, 2016 8:44 pm

poustva píše:dnešní odbočka morava - se mi zda, ze na te modulove vam neco prebyva :)
http://www.imgup.cz/image/z8G

Spíš jim chybí Fero a Dežo, kteří by se o to postarali.
Barbucha

Příspěvekod Mcx » úte 16 srp, 2016 5:39 pm

poustva píše:dnešní odbočka morava - se mi zda, ze na te modulove vam neco prebyva

Zdá se, že to SŽDC bere na modelu 1:1 zgruntu, ten most sice nebyl excelentní, ale na Moravě modulové naštěstí SŽDC nemám, takže tam žádná demontáž nebude :D
Mcx

Příspěvekod milan ferdián » ned 18 zář, 2016 12:05 pm

Ahoj Milane,
nemáš prosím tě "vzor"evidenčního štítku na modul?Je to ten co se lepí na bok modulu.Předem díky za info.Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Morris Zapp » ned 18 zář, 2016 6:09 pm

Odb Morava: v pátek večer jsem tam jel a most nebyl, dneska v poledne jsem jel zpátky - a už tam byl :wink:
TT, moduly, epocha III/IV
Morris Zapp

Příspěvekod Mcx » pon 19 zář, 2016 6:22 am

Morris Zapp píše:Odb Morava: v pátek večer jsem tam jel a most nebyl, dneska v poledne jsem jel zpátky - a už tam byl

Já jsem doma díval v pátek i včera a most stále na svém místě, tedy pravda přes cestu stále nemá některé pochozí plechy - no asi z něho vznikne stavba s Unimo buňkou :)
Mcx

PředchozíDalší

Zpět na Moduly