TomBart píše:Milane, lokomotivy jsou. S vozy to je horší. Sice jich je požehnaně, ale chtělo by to trošku roztřídit, urovnat a hlavně udělat karty. Ale tak nějak počítáme s tím, že do ledna (února?) to dáme dohromady a pak se uvidí.
... zeptám se blbě, ta blesková čtyřka ČSD v tomhle provedení jezdila zhruba v jakým období? Pamatuji si z fotek z období před ČD jen vyčnívající 023.
No předpokládám, že byla takto natřena po revoluci. Rok 1991, možná konec 1990. Dalo by se to zjistit na měsíc přesně, pokud by byl zájem. Většinou se při vyvazovačkách vracel lokomotivám původní nátěr... Bohužel jaksi je pozapomenuto, že čtyřkový brejlovci měli výrobní nátěr celočervený, takže zeleno-krémový (mimo 4023, která ale byla celočervená i z výroby) je až výdobytek postkomunistické doby. Když jsem na netu hledal fotky, tak v půlce května roku 1999 jsem našel fotku ze Střelic s tímto nátěrem. V novém kabátě byla nalezena fotka z července roku 2002.
Ono těch barevných brejlovců jezdilo povícero.
T478.3022, T478.3064, T478.3143, T478.3223, T478.3276
A pak ještě T478.4023 a T478.4076, která ale snad měsíc po úpravě na bleskovku musela být přetřena, respektive zatřen žlutý blesk na boku lokomotivy.
T478.4023 pak jezdila kolem roku 2003 taky v zeleno-krémovém porvedení po dílnách, než byla opět opatřena žlutým bleskem.
Tož snad jsem ti alespoň trochu pomohl.
Edit: K samostatné diskuzi ohledně lokomotiv T478.3 a 4. je zde na fótum dokonce i diskuzní vlákno. Nicméně k některým informacím z tohoto vlákna bych byl naprosto v klidu