fulda píše:Pro zvídavé
ZDE je jakýsi úvodní článek.
pre Boha, jake zakonceni sbernice, jaka terminace ?? Bylo by dobre si o tom neco precist.
Taky pouziti Jack konektoru je uplne mimo, protoze pri zasouvani vznika zkrat.
---
Ocenujem, ze se snazis delat osvetu, ale takto to asi nepujde. Delas to nekoncepcne, bez porozumeni podstaty veci.
Vstupni a vystupni casti sbernice Loconet jsou trosku jinak, nez to prezentujes.
1/ prislusenstvi a ted je jedno ci ovladac, booster, detekce, prestavovace, navestidla nebo "ruzne udelatka"
a/ odber do 20mA, bez optickeho oddeleni, napriklad Fred
b/ odber nad 20mA, s optickym oddelenim a konektorem na pripojeni externiho napajeni.
c/ booster, zde se opticky oddeluje RailSyn a muze se i Loconet, pro vyuziti paketu s opcode 82,83
2/ centrala
a/ s RailSyn+/- a zdroj proudu 15mA, (rizeni loko, vyjimecne prislusenstvi ), ochrana RailSyn odpory 27ohmu nebo vratnymi pojistkami pro kazdou vetev X3 (rozvod pro loko).
b/ s +12V az +15V a zdroj proudu 15mA (nepouzitelne pre booster), ochrana pinu 1 a 6, odpory 27ohmu nebo vratnymi pojistkami pro kazdou vetev X2 (rozvod pro prislusenstvi)
Toto je 5 typu zarizeni, s kterymi pokryjes uplne vsechno.
---
Pokud jsou rozvody v poradku, nejsou potrebne ruzne posilovace.
Teda jinak napisane, pokud se nedokazou ovladace prihlasit, tak jsou tam prechodove odpory, ktere je nutne odstranit a ne davat ruzne berlicky.
Proto je nutne venovat vetsi pozornost kontrole kablu a zasuvek, nez vymyslet veci, ktere se nekdy dokazou vypomstit jinak.
---
Boostre musi byt zapojeny paralerne, protoze jinak vznika fazovy posun, ktery dela mikroskraty.
Pisem to proto, ze kombinace pripojeni s anebo bez optickeho oddeleni, pro boostre, vytvari fazovy posun, ktery nesmi byt.