Modelové kolejiště H0 ve tvaru L

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Modelové kolejiště H0 ve tvaru L

Příspěvekod Gene_Simmons » pát 11 bře, 2016 4:19 pm

Barbucha píše:Pohlazení oka, ostatně jako vždy :-). Jen mě napřed zarazil ten sesuv půdy, pak mi to došlo.

Díky, sesuv půdy :shock:? To myslíš ten štěrk 1:1 na kolejích :lol:? A jak pokračuješ ty?

cipisekmp píše:Ahoj, myslim ze je se na co divat. Cipisekmp.

Ahoj, jsem rád, že se ti to líbí :wink:.
Modelový svět H0 Gene Simmonse
http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 11 bře, 2016 4:37 pm

V první chvíli jsem myslel,že modeluješ to spadlou skálu v Berouně. :lol: Máš to móóc popěkněný :wink: a co to jsou za stromky,myslím výrobce?
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod workous » pát 11 bře, 2016 5:19 pm

Kurňa jde ti moc pěkně .... :D
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod Barbucha » pát 11 bře, 2016 7:26 pm

Gene_Simmons píše:
Barbucha píše:Pohlazení oka, ostatně jako vždy :-). Jen mě napřed zarazil ten sesuv půdy, pak mi to došlo.

Díky, sesuv půdy :shock:? To myslíš ten štěrk 1:1 na kolejích :lol:? A jak pokračuješ ty?

Já pokračuju tak, že bourám a likviduju, zmínil jsem se o tom ve vlákně. Až se vzpamatuju, tak se snad do něčeho pustím, svrbí mě děsně ruce :-).
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Gene_Simmons » pát 11 bře, 2016 9:26 pm

miroslav lengyel píše:V první chvíli jsem myslel,že modeluješ to spadlou skálu v Berouně. :lol: Máš to móóc popěkněný :wink: a co to jsou za stromky,myslím výrobce?

Stromky jsou od Romana Bezuchy, ale teď jsem koukal na jeho stránky a už nefungujou, tak nevím, co se stalo, jestli s tím už praštil. Kupoval jsem je minulý rok na pražské burze.
Gene_Simmons

Příspěvekod Gene_Simmons » pát 11 bře, 2016 9:40 pm

workous píše:Kurňa jde ti moc pěkně .... :D

Díky :wink:
Gene_Simmons

Příspěvekod Gene_Simmons » pát 11 bře, 2016 9:44 pm

Barbucha píše:
Gene_Simmons píše:

Já pokračuju tak, že bourám a likviduju, zmínil jsem se o tom ve vlákně. Až se vzpamatuju, tak se snad do něčeho pustím, svrbí mě děsně ruce :-).

Co se stalo, že bouráš a likviduješ :shock:? Měl jsi to už docela slušně rozjetý.
Gene_Simmons

Příspěvekod Barbucha » pát 11 bře, 2016 11:55 pm

Rozchod, rozvod, útěk z bytu. Proto to skoro rok stálo a nic moc jsem neudělal (vidím jen výjevy, ale málokdy se spletu), jinak už bych měl základ dávno v cajku. Radši obětuji kolejiště než nervy. Peníze vydělám vždycky :-). Poučení pro příště, nic netrvá věčně a kolejiště se staví tak, aby se dalo stěhovat. Možná se na starý kolena pustím do digitálu :-D.
Barbucha

Příspěvekod Gene_Simmons » sob 12 bře, 2016 10:53 am

Barbucha píše:Rozchod, rozvod, útěk z bytu. Proto to skoro rok stálo a nic moc jsem neudělal (vidím jen výjevy, ale málokdy se spletu), jinak už bych měl základ dávno v cajku. Radši obětuji kolejiště než nervy. Peníze vydělám vždycky :-). Poučení pro příště, nic netrvá věčně a kolejiště se staví tak, aby se dalo stěhovat. Možná se na starý kolena pustím do digitálu :-D.

No tak to mě mrzí, život je někdy pes :(. Jinak digitál můžu jen doporučit. Je to paráda, když můžeš rozjet několik souprav a kochat se jejich jízdou a ty zvuky parních mašin a dieselů, no je to super :). Je ale fakt, že za každou srandu musíš něco zaplatit, to je jedna z nevýhod digitálu :wink:.
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 12 bře, 2016 12:56 pm

Barbucha píše:Rozchod, rozvod, útěk z bytu. Proto to skoro rok stálo a nic moc jsem neudělal (vidím jen výjevy, ale málokdy se spletu), jinak už bych měl základ dávno v cajku. Radši obětuji kolejiště než nervy. Peníze vydělám vždycky :-). Poučení pro příště, nic netrvá věčně a kolejiště se staví tak, aby se dalo stěhovat. Možná se na starý kolena pustím do digitálu :-D.

Pavle,tak mě napadlo,jestli by nebylo výhodnější vyštípat z bytu odpůrkyni,než rozebírat kolejiště. :idea: :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » sob 12 bře, 2016 4:12 pm

miroslav lengyel píše:

Pavle,tak mě napadlo,jestli by nebylo výhodnější vyštípat z bytu odpůrkyni,než rozebírat kolejiště. :idea: :lol:

Na tom jsem ze začátku pracoval, ale pak jsem si spočítal, co všechno by bylo potřeba v bytě udělat a kolik by to stálo, po této úvaze jsem obětoval kolejiště jako levnější variantu. Navíc jsem si něco natrénoval a můžu se vyvarovat chybám. Zas je mi jasný, že takový prostor pro kolejiště už jen tak nezískám. Jak jde o peníze, musí člověk sáhnout po kalkulačce a emoce dát stranou. O tom co budu dělat nemám zatím žádnou představu, jen jsem začal likvidovat většinu DB (ne že by toho bylo moc), protože padla varianta hlavní trati.
Barbucha

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 13 bře, 2016 11:53 am

Barbucha píše:
miroslav lengyel píše:

Na tom jsem ze začátku pracoval, ale pak jsem si spočítal, co všechno by bylo potřeba v bytě udělat a kolik by to stálo, po této úvaze jsem obětoval kolejiště jako levnější variantu. Navíc jsem si něco natrénoval a můžu se vyvarovat chybám. Zas je mi jasný, že takový prostor pro kolejiště už jen tak nezískám. Jak jde o peníze, musí člověk sáhnout po kalkulačce a emoce dát stranou. O tom co budu dělat nemám zatím žádnou představu, jen jsem začal likvidovat většinu DB (ne že by toho bylo moc), protože padla varianta hlavní trati.

Tak ať ti to vyjde. Kdybys měl na prodej něco pěkného, z čeho by šlo udělat ČSD, tak dej vědět :wink:.
Gene_Simmons

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 27 bře, 2016 1:14 pm

Další aktualizace: pod záložkou Železniční akce - Železniční stanice Heřmaničky http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/z ... ermanicky/
Na mých toulkách po České republice jsem navštívil železniční stanici Heřmaničky a s foťákem v ruce jsem prošel celou stanici. Perličkou bylo, že na stanici přijela podbíječka Plasser. Vše jsem nafotil a natočil provoz na stanici, můžete se podívat na 96 fotek, video a mapu této železniční stanice. Heřmaničky se nacházejí v krásné, velmi členité a kopcovité krajině v nejjižnější části Středočeského kraje. Obec Heřmaničky leží v okrese Benešov. Má 678 obyvatel a katastrální území obce má rozlohu 1740 ha. Skrze tuto obec protéká potok Mastník, pravý přítok Vltavy. První zmínky o Heřmaničkách pocházejí z poloviny 13. století. Ovšem nejstarší zmínka z této obce pochází z nedalekých Arnoštovic. Celé Heřmaničky včetně okolních osad patřily až do poloviny 19. století pod smilkovské panství. Rozvoji Heřmaniček a změně rázu osady napomohlo nové železniční spojení, kdy zde v roce 1870 byla zřízena malá stanice „Heřmaničky – Sedlec“, ze které se později stalo důležité nádraží. Železniční stanice Heřmaničky se nachází na prozatím jednokolejné elektrifikované trati číslo 220 Praha – České Budějovice. Trakční vedení je napájeno 25kV/50Hz. Je v předpokladu její přemístění do jiné lokality v rámci výstavby IV. železničního koridoru. Zajímavostí jsou místně ovládané mechanické závory na místní komunikaci. Obcí rovněž prochází silnice 121, hlavní tah mezi městy Votice a Milevsko. Podle dosavadních plánů má 1 km jihozápadně od středu obce vést dálnice D3. Každoročně jsou na zdejší nádraží sváženi kyvadlovou autobusovou dopravou z Prčice účastníci turistického pochodu Praha – Prčice a přestupují zde na vlaky směrem k Praze i Táboru.
Malá ukázka fotek:
20150324_135326.jpg
Celkový pohled na soupravu MUV 69-657, v pozadí nádražní budova Heřmaničky

20150324_135608.jpg
Nádražní budova Heřmaničky

20150324_135723.jpg
Heřmaničské skladiště
Gene_Simmons

Příspěvekod Vladimír_B » ned 27 bře, 2016 6:52 pm

Heřmaničky jsou známé hezkou výpravčí a kousek od nádraží jsme si krátili čekání ve IV. cenové, zadýmeno, s benešovským Ferdinandem (pívo) u Orfa, ze začátku (před?)loňského roku, čtyřka na Os, 742 odtáhla uhynulou regínu, atd... :D 8)
>H0< Nejde? To slovo neznám. :-)
Vladimír_B

Příspěvekod Gene_Simmons » čtv 31 bře, 2016 9:44 pm

Vladimír_B píše:Heřmaničky jsou známé hezkou výpravčí a kousek od nádraží jsme si krátili čekání ve IV. cenové, zadýmeno, s benešovským Ferdinandem (pívo) u Orfa, ze začátku (před?)loňského roku, čtyřka na Os, 742 odtáhla uhynulou regínu, atd... :D 8)

Já jsem byl kousek od Heřmaniček na opravě tepelného čerpadla a když jsem jel zpátky, tak mi to nedalo a zastavil jsem tam :wink:. Bohužel hezkou výpravčí jsem tam nepotkal :cry:.
Gene_Simmons

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště