návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod hank61 » sob 05 bře, 2016 6:09 pm

Jakýpak hlemýždí tempo? Přibývá ti to, navíc všechno pěkně svítí.... I když jdu trochu jinou cestou, máš to pěkný :wink:
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 05 bře, 2016 6:15 pm

Tak jsme si to hezky navzájem pochválili a teď vážně.Fakt to jde pomalu,když porovnám tempo při budování 1 části,tak tady se s tím vleču,ale není kam kvaltovat.Taky jsem měl dřív více času a dnes se musím občas i přemlouvat,protože toho mám někdy plné kecky a zmůžu se tak leda na civění do noťasu a psaní duchaplných komentářů do jiných vláken.Sakryš,teď jsem si uvědomil,že jsem před pár dny(týdny) něco slíbil jednomu kolegovi a úplně se mi to vykouřilo z hlavy. :oops: A co myslíš tou jinou cestou? :idea:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod hank61 » sob 05 bře, 2016 6:26 pm

miroslav lengyel píše:Tak jsme si to hezky navzájem pochválili a teď vážně.Fakt to jde pomalu,když porovnám tempo při budování 1 části,tak tady se s tím vleču,ale není kam kvaltovat.Taky jsem měl dřív více času a dnes se musím občas i přemlouvat,protože toho mám někdy plné kecky a zmůžu se tak leda na civění do noťasu a psaní duchaplných komentářů do jiných vláken.Sakryš,teď jsem si uvědomil,že jsem před pár dny(týdny) něco slíbil jednomu kolegovi a úplně se mi to vykouřilo z hlavy. :oops: A co myslíš tou jinou cestou? :idea:

Myslel jsem tím pouze to, že já se snažím na kolejišti minimalizovat počet budov, respektive nyní už budou jen ty drážní. Je to dané i tím, že mám relativně úzké segmenty a tak tam není na takové "parádičky" místo. Ty máš ovšem úplně jinak komcipované kolejiště, tak proč nééé :wink:
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 05 bře, 2016 6:32 pm

Aha takhle,no pěkně jsem si nas..l s tím městečkem do hnízda,měl jsem tam radši nechat pracovní místo nebo udělat jen kopec a zalesnit,ale už se stalo,tak to musím dotáhnout do konce.Na druhou stranu se to dost líbí a vnoučátka budou nadšena,tak proč ne.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » sob 05 bře, 2016 6:37 pm

miroslav lengyel píše:Na druhou stranu se to dost líbí a vnoučátka budou nadšena,tak proč ne.

Dědo a kolotoče,houpačky,cukrová vata budééé? :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 05 bře, 2016 6:39 pm

Bude paráde marš, :D účastníci jsou již v blocích. :lol:
miroslav lengyel

Příspěvekod hopeter » ned 06 bře, 2016 12:15 pm

Městečko máš hezký a obdivuju to propracování. Já jdu stejnou cestou jako hank61 - jen drážní budovy ( ale o moc pomaleji ) :)
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 06 bře, 2016 2:27 pm

Díky,no snad jednou bude,ale zatím je to ještě syrové. :? Ale jednou,v hodně vzdálené budoucnosti by to snad mohlo k něčemu vypadat. :idea: :P
miroslav lengyel

Příspěvekod Gene_Simmons » pát 11 bře, 2016 2:24 pm

Míro, ty jedeš jako fredka :lol: pěkně jsi to rozsvítil. Městečko ala Deutschland jak má být :wink:.
Modelový svět H0 Gene Simmonse
http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 11 bře, 2016 4:49 pm

Honzo,nechci být za čeština,ale nemyslel jsi fretku? :lol:
Obrázek
Už jsem to psal několikrát,o nějaké rychlosti nemůže být ani řeči,spíše bych se přirovnal k tomuto zvířátku. :oops:
Obrázek
Ale co se vleče neuteče. :idea: A městečko....jednou snad,se to bude něčemu podobat. :wink:
Jinak snad konečně(po roce a půl) budou hlídači do SN a udělátka pro automatické přestavení návěstidla do poloha STŮJ. :roll:
miroslav lengyel

Příspěvekod Gene_Simmons » pát 11 bře, 2016 8:36 pm

miroslav lengyel píše:Honzo,nechci být za čeština,ale nemyslel jsi fretku? :lol:
Obrázek
Už jsem to psal několikrát,o nějaké rychlosti nemůže být ani řeči,spíše bych se přirovnal k tomuto zvířátku. :oops:
Obrázek
Ale co se vleče neuteče. :idea: A městečko....jednou snad,se to bude něčemu podobat. :wink:
Jinak snad konečně(po roce a půl) budou hlídači do SN a udělátka pro automatické přestavení návěstidla do poloha STŮJ. :roll:

Franto :lol:, teda vlastně Mirku, jak jsi přišel na to, že jsem Honza :shock:? Tu fretku jsem zvoral, asi jsem na klávesnici zmáčknul špatnou klávesu :lol: :lol:. Mně teda jako hlemýžď nepříjdeš, ale když jinak nedáš, tak hlemýžď sprintér :lol:. Hlídači do SN, to bude co? Nějaký kamerový systém?

P.S. návěstidla do poloha STŮJ, to taky není zrovna úplně česky :wink: :) :lol: :lol: :), já správna čeština :lol: :lol:.
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 12 bře, 2016 2:28 am

Ad hlídači....fotobrány,které rozsvítí diodu na panelu. :D To samé,ale se silovým výstupem pro přestavení návěstidel do polohy STŮJ. :P
Jména si moc nepamatuji :oops: ,tak jsem to zkusil a ono je to špatně. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod Gene_Simmons » sob 12 bře, 2016 10:37 am

miroslav lengyel píše:Ad hlídači....fotobrány,které rozsvítí diodu na panelu. :D To samé,ale se silovým výstupem pro přestavení návěstidel do polohy STŮJ. :P

Aha, tak fotobrány, ale to nevíš, kde ti souprava zastaví. Je to jen přibližná poloha soupravy. Nebo se pletu?
Já jezdím přez TC s detekcí obsazení a taky to není ono. Někdy se mi stane, že souprava vyjede z úseku a zastaví až na výhybce v kolizní poloze. Proto uvažuju o nějakém kamerovém systému, ale ty ceny jsou strašný :shock:okolo 6000,-Kč :evil:
Jinak já se jmenuju Milan :wink:.
Gene_Simmons

Příspěvekod HonzaM » sob 12 bře, 2016 11:22 am

Gene_Simmons píše:
miroslav lengyel píše:Ad hlídači....fotobrány,které rozsvítí diodu na panelu. :D To samé,ale se silovým výstupem pro přestavení návěstidel do polohy STŮJ. :P

Aha, tak fotobrány, ale to nevíš, kde ti souprava zastaví. Je to jen přibližná poloha soupravy. Nebo se pletu?
Já jezdím přez TC s detekcí obsazení a taky to není ono. Někdy se mi stane, že souprava vyjede z úseku a zastaví až na výhybce v kolizní poloze. Proto uvažuju o nějakém kamerovém systému, ale ty ceny jsou strašný :shock:okolo 6000,-Kč :evil:
Jinak já se jmenuju Milan :wink:.

Místo zastavení v TC lze řešit rozdělením staniční koleje na tři úseky, v tom prostředním vlak zpomaluje, jakmile se čelo vlaku dotkne třetího úseku, okamžitě zastaví, znamená to ovšem tři detekce obsazeni. Pokud se má zastavovat na staniční koleji osazené jen jednou detekci obsazeni, je nutné co nejpřesněji nastavit rychlost hnacích vozidel, ta ovšem závisí na napětí v kolejích i na zátěži kterou vlak veze.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod workous » sob 12 bře, 2016 12:26 pm

Místo zastavení v TC lze řešit rozdělením staniční koleje na tři úseky, v tom prostředním vlak zpomaluje, jakmile se čelo vlaku dotkne třetího úseku, okamžitě zastaví, znamená to ovšem tři detekce obsazeni. Pokud se má zastavovat na staniční koleji osazené jen jednou detekci obsazeni, je nutné co nejpřesněji nastavit rychlost hnacích vozidel, ta ovšem závisí na napětí v kolejích i na zátěži kterou vlak veze.[/quote]

Chlapi myslím, že Martin "Lokopin" to řeší virtuálním snímačem, který se umístí do bloku a na něm můžeš nastavit to zpomalení....nejlépe se ho zeptat pak by odpadly tři detekce určitě je tam háček, že to jde jen ve vyšší verzi TC...,ale to jenom plácám vyzkoušený to nemám.
P.S.kalibrace vozidel v TC to je základ.
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště