TTmili píše:Jeden o voze, druhej o koze. Nicméně souhlasím s Petrem, prvně nám tady uctívači předhazují, že nemáme brečet na DF, ale snažit se o to aby se "modely" od MTB nekupovaly, že jen tak se dobereme tendence navyšovat kvalitu, a najednou když už to tím směrem skoro jde, tak zase začnete řvát jak kdyby vám někdo držel kudlu pod krkem a našeptával "jestli si to koupíš, končíš". Tak si hergot vyberte. V principu nikdo nechce aby jakákoliv firma končila, ale malou prodejností třeba ještě může jít ta zabedněná palice trochu popostrčit k tomu aby se snažil o lepší úroveň svých výrobků, a ne aby nad tím mávnul rukou protože ono se to přece prodává.
S tím souvisí i pár mých otázek přímo na Michala Daleckého, které mi vyplynuly z recenze. A hodím je sem formou mnou již v minulosti použitou.
Recenze píše:... Ale tady se snad blýská na lepší časy. Měl jsem s panem Báňou minulý týden osobně dlouhý rozhovor a bylo mi hodně věcí vysvětleno a je pravda že část s nich je logická případně ovlivněná složitostí výroby....
No tak utvrzování v tom že to bude lepší, to už tady taky bylo, a ono nic. Nicméně by mě zajímalo co konkrétně na tom peršingu je ovlivněno složitostí výroby? Konkrétně mi jde o chyby typu vyšší pluhy, naprosto neodpovídající okénka na boku stanovišť, větší šířka mašiny, nedodržené úhly sklonů střech, atd.?
Recenze píše:... Plusem jsou pěkně provedené podvozky a paprsková kola. Jejich výroba není jednoduchá a u MTB ji zvládli na jedničku. Podvozek a jeho masky jsou opravdu pěkné....
Ano, pravda, paprsková kola jsou složitá na výrobu, ale rozhodně bych netvrdil že je MTB zvládlo na jedničku, nebo snad průměr kola o 0,6mm menší je dobře zvládnutá práce? Navíc to opět nijak nesouvisí s jakoukoliv technologickou složitostí výroby. A navíc na první pohled viditelně menší kola ještě umocňuje rozměrově naddimenzovaný podvozek, kdy ložiskové domky a celá část primárního vypružení je možná v měřítku kolem 1:60 až 1:70. Proč jste při porovnávání fotil všechna místa kde mají Piko i ČS Train také chyby, ale podvozky na porovnání jste nenafotil? Nebo snad nafotil ale bylo tam moc patrné humpolácké provedení MTB a to, že kola zpod masek lezou mnohem méně než mají?
Recenze píše:... Pluhy jsou širší právě díky šířce karosérie. Jejich výřezy v horní části jsou pro bezproblémový chod kulisy, která pracuje v plném rozsahu ...
Ale notak, šírku pluhů nikdo přece neřešil, to je jasný že bude blbě (když je blbě široká celá mašina), a ani se nad tím nikdo už nepozastavoval. Problém je v celé velikosti pluhů hlavně na výšku. Navíc při pohledu na fotku z čela kdy jsou vedle sebe všechny tři mašiny se jednak ukazuje že ČS Train má pluhy nejlepší, a taky že být pluy správně vysoké, ani by v nich výkus nemusel být, nebo ne tak velký. O absenci stupačky bych mohl pomlčet, ale opět, nějaká technologická složitost výroby? Patrně ne, jen si na ní kreslič z paměti rychle nevzpoměl.
Recenze píše:... Karosérii od MTB jsme srovnávali s karosériemi jiných výrobců a jiných modelů. V průměru je 163 od MTB o 1 - 2mm širší a tím pádem je i čelo lokomotivy při zachování všech úhlů o tyto milimetry širší....
Proč jste kastli MTB peršana srovnávali s kastlemi jiných výrobců a ne s reálnými rozměry? Dobrali byste se k "překvapení" že právě ty úhly zachovány nebyly ani náhodou, protože pokud je skříň o 1,8mm širší tak logika velí, že pro zachování základních proporcí by to by mělo být to čelo také o 1,8mm širší. Nicméně je o 2,8mm širší, jakto? Asi to s těma úhlama nebude tak slavné, že?
Recenze píše:... Model jsme otestovali na našem tesotvacím okruhu s R358mm od FL....
A proč byla mašina bez kastle? Že by s nasazenou kastlí těch R358 neprojela? Podle vytočení podvozků dááááleko přes rám to tak nevypadá. A to je bezmála o 2mm širší než by měla být, a dokonce i než Piko nebo ACME a dle dostupných podkladů tyto projedou oblouky i menší. Takže proč je ta mašina vlastně rozšířená? Co bylo tak technologicky nepřekonatelné?
Recenze píše:...
V analogu bohužel měřící vůz pracoval až při 10 voltech a tak rychlosti vycházejí takto:
10V = 73km/h
15V = 101km/h
18V = 120km/h
....
Panenko, 120km/h už při 18V? Já vím, zase se bude argumentovat tím, že nikdo nemá oblouky na 120, reálně dlouhé staniční koleje a kdesi cosi, ale pokud vím tak existuje něco jako normy NEM, a ty něco o rychlosti modelů praví. Ale patrně nejsou ty normy až tak závazné když se nedodrží ani rozteč nárazníků. Jen pro zajímavost, co rychlý peršani, s těma se bude jezdit při 21V?
Závěrem, modlím se aby někoho nenapadlo udělat takhle Eso i v TT, strašně nerad bych si tu mašinu nekupoval.