od TTmili » pon 15 úno, 2016 6:59 am
VojtikJ: No asi moc dobré informace nemáš, jsou to sice mrchy líný a klíňákový šílenství k tomu, nicméně v Jihlavě to léta jezdilo po velkých Hektorech na záloze a přetahy z hlavního na Město se sypáky s pískem a problém nebyl. Stejně tak se 714 dlouhodobě nasazovaly za zdechlé 850 z Heršpic přes Rapotice až do Jihlavy i se třemi velkými Balmy, a vždycky to dojelo (i když občas se to jen doplazilo na jeden motor). Prostě to má stejných 600kW jako vaše 731, jen s tím rozdílem, že když mi na tom zdechne motor, na druhý to nějak dojedu, nebo aspoň docukám do nejbližší stanice.
Jinak celkově je to obstojně zvolená předloha, škoda že se toho nechytl dřív (podobně jako 850), a radši dělal duplicitně brejlovce, a i v současnosti od něj plynou snahy ničit náš trh (a tím potenciální zájem zahraničních výrobců, který už díky naprosté nepředvídatelnosti skoro úplně opadl). Z čeho mám ale strach jsou opět proporce modelu, jen tak zhruba jsem si oměřil podvozky a prosto který potřebují aby mohli do oblouku, a přepočítal jsem si to, a výsledek mě přinejmenším zaskočil, oba představky budou muset být minimálně o 1,25mm širší (150mm ve skutečnosti), a to jsem ještě optimista když počítám 0,75mm na stěnu kastle. Takže buď z toho bude další tlouštík, a nebo budou nepoměrně úzké ochozy a hrany kabiny, pokud se neudělají podvozky nové. Škoda, ještě že nedělám V. epochu.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?