Vzhledem k meritku, narocnosti vyroby forem, provoznim a bezpecnostnim pozadavkum bych rekl, ze model verne vystihuje predlohu

Ted vazne, uctyhodna prace pokud to pan delal sam!
Moderátor: Michal Dalecký
JamesBond007 píše:hummus píše:Tak zdechni hlady, Čouďáku
zatím si můžu vybrat lepší a neošizený,takže ti nemohu udělat radost.
Jacek píše:E27: Tak takového prodejce bych teda chtěl vidět, to je opravdu vtip dneTo je co ten profesionální duch? Vyznat se v tvarech a křivkách modelů? A co mnohem důležitější věci? Jeden prodejce prodává komponenty DCC stylem "k této krabičce si kupte tuto krabičku", a proč tuto? protože výrobce nám na školení říkal jak to máme lidem říkat. Jiný prodejce nahrává zvuky čehokoliv do modelu čehoholiv, co na tom, že to je nesmysl. Další má na stránkách u každého modelu dovětek jaká lokomotiva je k jakému vozu vhodná, co na tom, že obojí je z jiného období. Další u poloviny lokomotiv uvádí, že "zajíždí také na území ČR" jakoby to snad byla česká mašina. A tak by se dalo pokračovat. Krom toho prodejce, uvažuje-li hlavou, musí prodávat a ne ještě hledat důvody jak se sám připravovat o výdělek.
VojtikJ píše:JamesBond007: tak si ten model nekoupíš a my se z toho máme posr*t nebo co?!
Nevím jak Vy ale já model kupuju dle toho zda se mi libí když jej mám před očima, nekupuju dle čísla...
P.S. to porovnání fotek pro mně nemá žádnou hodnotu, zbytečná práce... Nemůžu vzít kdejakou fotku a vložit ji na model... Vím a mám zkušenosti že když udělám 3D model přesně dle rozměrů tak na to nikdy nenapasuju fotku bez úprav. Vždy tu fotku musím upravit, že by v otm hrál úhěl, ohnisko, zkreslenía kdo ví co ještě? Sice odhalím největší rozdíly ale to je asi tak vše... posunutí o mm dle fotky nepoznám... to samé jako přiložit výkres na fotku modelu.. prostě to nejde.. leda že by ten model byl oskenovanej
P.P.S někteří jedinci jsou už trapní. Model doma nemaj a nadávaj jak kdyby jej koupili a dali za to statisíce. Pokud jej doma maj tak snasd věděli co kupujou a šli dotoho i když to je takový jaký to je...
Hummus: jsi to ty?nebo jen shoda přezdívek z TRS?
VojtikJ píše:Hummus: jsi to ty?nebo jen shoda přezdívek z TRS?
VojtikJ píše:P.S. to porovnání fotek pro mně nemá žádnou hodnotu, zbytečná práce... Nemůžu vzít kdejakou fotku a vložit ji na model... Vím a mám zkušenosti že když udělám 3D model přesně dle rozměrů tak na to nikdy nenapasuju fotku bez úprav. Vždy tu fotku musím upravit, že by v otm hrál úhěl, ohnisko, zkreslenía kdo ví co ještě? Sice odhalím největší rozdíly ale to je asi tak vše... posunutí o mm dle fotky nepoznám... to samé jako přiložit výkres na fotku modelu.. prostě to nejde.. leda že by ten model byl oskenovanej
E27 píše:Mno, tak teraz si moc podcenil predajcov.. Nie sú predajcovia ako predajcovia... Poznám takých, ktorí ani neodskúšajú model lokomotívy pred zákazníkom a rovno mu ju zkasírujú a poznám takých, ktorí do nepríčetna vypisujú výrobcom a dohadujú detaily a podieľajú sa aj pri vzniku modelu dodávaním podkladov a komunikáciou. Takých, ktorých si spomenul by som radil do kategórie "dnes predávam modely, zajtra si otvorím cukráreň" Oničom...
vvitty píše:JamesBond007 píše:hummus píše:Tak zdechni hlady, Čouďáku
zatím si můžu vybrat lepší a neošizený,takže ti nemohu udělat radost.
Super, tak proc ten krik...
mlha píše:VojtikJ píše:JamesBond007: tak si ten model nekoupíš a my se z toho máme posr*t nebo co?!
Nevím jak Vy ale já model kupuju dle toho zda se mi libí když jej mám před očima, nekupuju dle čísla...
Ještě že Tě tady máme Vojtíku, kdo jiný by tak pěkně Bonda glosoval......, jinak ty fotky o modelu řekly víc jak šest popsaných stran,
mikinko píše:Myslím si, že je veľmi dobré popísať aj nedostatky modelu a snažiť sa nejakým spôsobom tlačiť na výrobcu, predajcov, aby sa kvalita pohla smerom dopredu. Žiaľ, práve prístup, že to mnohým nevadí a zažmúria jedno aj obe oči, lebo to majú na hranie (nie je v tom prípade lepšie kúpiť hobby taurusa za polovičnú cenu ?), že veď je to lepšie ako to čo sa predáva na burze (a práve tá neskutočná tolerancia našich modelárov spôsobila to, že sa na burze často krát predáva "bľuvajz") znamená, že sa asi NIKDY nedočkáme pekného československého modelu v kvalite ako sa dočkali napríklad poliaci v podobe ET41, EU07, EP07, .... A budeme im len ticho závidieť aké pekné modely sa vyrábajú pre nich ... A aj ostatní zahraniční výrobcovia, keď ich náhodou napadne niečo pre nás vyrobiť, budú poučení a budú vyrábať štýlom "kvalita a modelová vernosť nie je dôležitá, oni kúpia všetko" .... Však aj kvalita rakane, esa, peršingu už je odrazom toho, že MTB pri predchádzajúcich modeloch zistilo, že sa nemusia vôbec trápiť s kvalitnou prípravou výroby ... A za tie roky sa mala zvyšovať jednak kvalita modelovej vernosti a jednak aj kvalita pojazdu.
Samozrejme, pokiaľ niekto chce, nech si model kúpi napriek uvedeným nedostatkom. Z môjho pohľadu je ale 170 € dosť na to, aby som už požadoval nejakú úroveň. Samozrejme, nie špičkové do posledného detailu prevedené detaily (fakt mi kovové očká na uchytenie strechy - čo má napríklad ACME - nebudú až tak chýbať, rovnako dokážem prehltnúť "stanovisko rušňovodiča" - ktoré je viac menej len vo forme nejakej plastovej záslepky á-la roky 70-te), ale aspoň to, aby to bolo pekne spracované a s kvalitným pojazdom (vzhľadom na praktické skúsenosti so všetkýmo doterajšími modelmi MTB vo mne žiaľ ani pojazd nebudí veľkú dôveru - kvalita ma skôr klesajúcu tendenciu).
Osobne si však myslím, že keby vo fáze prípravy modelu bola práca odvedená dobre (a tvarové a rozmerové odchýlky 163 nie sú spôsobené vlastnosťami plastu pri lisovaní), tak model sa bude páčiť aj tým "hračičkárom", ale aj tým "modelárom", ktorí už sú na tvarové chyby citlivejší. A nestálo by to ani cent navyše a spokojní by boli hádam všetci.
A určite je na model 163/363 od MTB nazerané prísnejšie aj z toho pohľadu, že na trhu je model od PIKO, ČS train a ACME - kde si pri prvých dvoch modeloch mohlo MTB pomôcť s kasňou a to, čo je dobre spracované len prevziať, chyby odstrániť, a pri ACME si odkukať koncepciu pojazdu, masky podvozkov (s príslušnými úpravami) a spracovanie priečnika.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků