Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
martin tichý píše:Přes všechnu kritiku bych ocenil aktivitu MTB jak na poli TT, tak HO...
hank píše:Mirek Moc píše:Tak se zdá že MTB začalo vyplňovat mezery na trhu . Něco co nedělá Tillig ani Kuehn. Myslím že 714 je po 850/851 další dobrý počin.
http://www.mtb-model.com/pages/product. ... meritko=TT
Nedělám si žádnou ambici zrovna tohoto výrobce nějak posuzovat, dokonce na tu věc nemám žádný svůj názor, ale pro dokreslení sem dávám jeden příspěvek z K-reportu.
Cituji: "...MTB za několikaletou existenci nevyrobilo ani jeden model, který by se nějakým způsobem zásadně nelišil od předlohy... Na fórech se vždycky při uvedení nějaké novinky od MTB strhnou vášnivé diskuze, které jsou potlačovány názory "tak si zkuste něco vyrobit sami" nebo "buďte rádi, že něco je". Není to podezřelé? U žádného jiného výrobce se to v takové míře nestává, přesto MTB vlastně nikdy žádnou chybu neuznalo. Ohledně pomoci výrobci (ta by ale podle mě neměla být podmínkou pro vytvoření dobrého modelu)je to taky svízelné. MTB zásadně neohlašuje novinky dopředu, nevydává katalog, rozhodně se nedá vyčíst žádná strategie plánování, je to spíš "udělám co mě napadne". Zásadně se taky neobjevují nikde žádné fotky modelů, dokud nejsou skutečně na trhu (a to už je pozdě cokoliv měnit). To je taky úsměvné, zatímco ostatní výrobci se s připravovanými modely chlubí dlouho dopředu a lákají zákazníky byť na rozpracované parádní výlisky, MTB modely tají jak jen to jde. Přesto vím o pár lidech, co pro MTB nějaké podklady připravili, byli ale odmítnuti s tím, že nejsou potřeba, protože MTB to má připravené správně a jejich podklady můžou být zkreslené... Myslím, že žádný výrobce neměl v začátcích takovou podporu modelářů, jako MTB. Škoda, že z ní nedokázal vytěžit a místo toho spoustu podporovatelů obrátil proti sobě. Taky jsem věřil, že třeba druhý, pátý model výrobce už bude vychytaný, ale zatím se pro mě MTB stalo kazisvětem, který zaplavuje trh odfláknutými modely a připravuje modeláře o možnost, že onen model vyrobí nějaký jiný výrobce pořádně... " Konec citátu.
Colonel32 píše:martin tichý píše:Přes všechnu kritiku bych ocenil aktivitu MTB jak na poli TT, tak HO...
Já bych tedy naopak ocenil, kdyby té aktivity bylo méně, výměnou za věrnější a propracovanější modely.
Zejmi píše:Upřímně, udělal byste jako výrobce modelů model, a je jedno v jakém měřítku, kdybyste věděl, že ten konkrétní model už někdo dělá nebo jej bude dělat? Já tedy ne
nalini píše:A další čmelák v "téčku" ... dokonce v české a slovenské verzi jako stavebnice ... ale taky má křídla ... bohužel ...
http://www.kres.de/let_z-37a.html
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků