Piko lokomotivy

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Piko lokomotivy

Příspěvekod workous » úte 08 pro, 2015 9:06 pm

Zdravím a chtěl bych zeptat zda někdo řešil remotorizaci starších modelů PIKO.V poslední době se dají koupit takřka nejeté lokomotivy z produkce PIKO z devadesátých let za pár korun. Sám jsem některé koupil a teď přemýšlím o možné remotorizaci neb motory v modelech pro digi provoz nejsou zrovna ok.Tak jsem se chtěl zeptat na zkušenosti popřípadě tipy na přestavby odkazy atd.Předem dík za reakce.
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1776
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Piko lokomotivy

Příspěvekod A2C » stř 09 pro, 2015 7:20 pm

Môj tip, nerob to, kúp si radšej Roco z tej doby. Jediné modely Piko čo za niečo stály z tej doby boli BR38 a dvojvozová jednotka VT137 (nie lietajúci Hamburčan!)
Tieto motory napriek 3 pólovým motorom mali skutočne obdivuhodné jazdné vlastnosti :)
ČSD ep.IIa,IIb, a III + čo sa mi páči hlavne ŽSR do 1999. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
Uživatelský avatar
A2C
 
Příspěvky: 1289
Registrován: čtv 21 led, 2010 10:32 am
Bydliště: Bratislava, Dúbravka

Re: Piko lokomotivy

Příspěvekod Barbucha » stř 09 pro, 2015 10:26 pm

A2C píše:Môj tip, nerob to, kúp si radšej Roco z tej doby. Jediné modely Piko čo za niečo stály z tej doby boli BR38 a dvojvozová jednotka VT137 (nie lietajúci Hamburčan!)
Tieto motory napriek 3 pólovým motorom mali skutočne obdivuhodné jazdné vlastnosti :)

VT 137 měla poháněný jen jeden podvozek, nějak mě to nepřesvědčilo. To už radši Liliput.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Uživatelský avatar
Barbucha
 
Příspěvky: 2266
Registrován: pát 06 čer, 2008 7:20 am
Bydliště: Brno

Re: Piko lokomotivy

Příspěvekod Michal Vaniš » čtv 10 pro, 2015 12:32 am

http://www.modelyh0.com/
vlevo záložka Lokomotivy,vagóny
následně v dolní části 2 úpravy (sergej, Ragulin) - poplatné době vzniku článků

M.
Uživatelský avatar
Michal Vaniš
 
Příspěvky: 406
Registrován: pát 10 črc, 2009 4:51 pm
Bydliště: České Budějovice

Re: Piko lokomotivy

Příspěvekod Barbucha » čtv 10 pro, 2015 7:09 am

Zrovna Ludmilu, alias Ragulina, jsem v pondělí koupil na eBay za 66€ od Brawy, má pak nějaký smysl cokoliv pracně předělávat? Lehce ojeté s obalem.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Uživatelský avatar
Barbucha
 
Příspěvky: 2266
Registrován: pát 06 čer, 2008 7:20 am
Bydliště: Brno

Re: Piko lokomotivy

Příspěvekod workous » čtv 10 pro, 2015 6:08 pm

Dík Michale dobrý odkaz....
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1776
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Piko lokomotivy

Příspěvekod workous » sob 19 pro, 2015 3:00 pm

Dnes jsem pořídil na burze šneka u Viktora pětipolák a setrváčník a zkusím přestavbu PIKA tendru - foto přiložím pokud to dobře dopadne :D
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1776
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

BR 56 pseudopřestavba 437

Příspěvekod workous » čtv 07 led, 2016 6:28 pm

Tak mi to nedalo a "údajně povedenou přestavbu" jsem podrobil rozborce, abych přišel na to proč nejezdí když před prodejem jezdila v "digitále" naprosto plynule :D
Přílohy
20160106_202619.jpg
20160106_202427.jpg
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1776
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

BR 56 pseudopřestavba 437

Příspěvekod workous » čtv 07 led, 2016 6:33 pm

To je to celkem jasné mistr přestaveb z Kadaně vše pěkně zadělal barvou a pak to má jezdit. Sběrače proudu jsou celkem dost měkké a poničené.Mám to rozhozený a zkusím vyrobit nové pokud to nevyjde bude to model pouze do vitríny :). Motor se by měl dát lehce nahradit novým - už jsem to měřil vejde se jako prD(oprava p.Polabský). Jen kola jsou takový divný má někdo tip kde sehnat? Předem děkuji
Přílohy
20160106_210622.jpg
20160106_205316.jpg
Naposledy upravil workous dne pát 08 led, 2016 12:09 pm, celkově upraveno 1
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1776
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Piko lokomotivy

Příspěvekod Sandy » pát 08 led, 2016 7:31 am

Nic si z toho nedělej, to se stává i v lepších rodinách.... :P
Před časem jsem si nechal přestavět páru Kleimodelbahn od nejmenovaného modeláře s poměrně vysokým renomé. Přestavba vyšla podle mých představ, ale loko nejezdila. Tak jsem ji rozebral, očistil sběrače, promazal převody a vyzkoušel přiložením napájecíh drátků ke sběračům nebo přímo k motorku. Vždy se krásně rozběhl. Položil jsem loko na koleje a nic. Když jsem trochu přitlačil a s loko "pošmrdlal" sem tam, tak sebou škubla a dost. Byl jsem dost naštvaný a rozhodnutý, že jí na příští burze vrátím. Pak jsem si pod lupou všiml na okolku kola zvláštní bělavé skvrnky. Když jsem se jí pokusil skalpelem seškrábnout, tak se sloupl lak z celého obvodu kola. Tak jsem stejnou operaci provedl na všech kolech a od té doby loko jezdí jak má. Předpokládám tedy, že mašina byla přestavěna, vyzkoušena a nakonec v kompletním stavu přelakována polomatným lakem a uložena do krabičky bez toho, že by ji dotyčný znovu vyzkoušel.
Sandy
 
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: Piko lokomotivy

Příspěvekod workous » pát 08 led, 2016 10:35 am

Dobrý tip Sandy s lakem.....,ale tady se nikdo neobtěžoval očistit barvu z okolků (já bych to viděl, že se to stříklo a šup do krabičky :))- kola jsou nic moc mám dobrou zkušenost vyleštit je lapovacím papírem - uvidíme. Teď chci vyřešit sběrače ty původní jsou, takový divný :D .
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1776
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: BR 56 pseudopřestavba 437

Příspěvekod Polabský » pát 08 led, 2016 11:29 am

workous píše:To je to celkem jasné mistr přestaveb z Kadaně vše pěkně zadělal barvou a pak to má jezdit. Sběrače proudu jsou celkem dost měkké a poničené.Mám to rozhozený a zkusím vyrobit nové pokud to nevyjde bude to model pouze do vitríny :). Motor se by měl dát lehce nahradit novým - už jsem to měřil vejde se jako prt. Jen kola jsou takový divný má někdo tip kde sehnat? Předem děkuji


Máš tam vážnou chybu!! Tvoje češtinářka na prvním stupni by Ti dala kouli :D :D :D :D
PRD, nikoliv PRT, jako prděti nikoliv prtěti :D :D :D :D

S přáním Všeho dobrého, nejen v Novém roce,
Polabský
Polabský
 
Příspěvky: 602
Registrován: ned 26 úno, 2012 7:45 pm

Re: Piko lokomotivy

Příspěvekod workous » pát 08 led, 2016 12:02 pm

No jo to jsem celej já já prostě prtím a prtím :D
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1776
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

BR 56 pseudopřestavba 437

Příspěvekod workous » čtv 14 led, 2016 11:39 am

Tak první pokus ...znovu napružit původní kontakty a řadně vše vyleštit včetně okolků. Bohužel to nefungovalo lokomotiva stále poskakuje a jede nejede :D .Odtranil jsem původní sběrače a nalepil jsem na rám přičníky pro přiletování struny. Pak přišel na řadu motor před jeho výměnou jsem zkusil klasické vyčištění a namazání což motor potřeboval nyní je tichý a pravidelný chod. Lokomotiva krásně jede necuká - jen mám problém, že struny brzdí kola lokomotivy a ty se neotáčí jen sem tam :roll: .....zkusím menší přítlak strun nebo sbírat jen na jednom páru kol .....pokračování příště.
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1776
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Piko lokomotivy

Příspěvekod Povstalec » čtv 14 led, 2016 11:42 am

Zdravím!
Mám celkem slušnou zásobu drobných dílků z Br 56 Piko. Myslím že tam mám i plíšky - bez barvy :-)

Měl by ste zájem?
Povstalec
 
Příspěvky: 107
Registrován: ned 27 říj, 2013 5:29 pm
Bydliště: Tovačov, Velký Újezd

Další

Zpět na Stavba lokomotiv

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník