hank61 píše:V každém případě začnu stavbou hlavového nádraží. O to jde predevsim. Mimo jiné na Dobříš to mám půl hodiny autem, tak si to tam o vikendu zajedu nafotit. A s tou horni vlečkou jsem uvažoval podobně. V KŽM Praha 3 mají třeba jednu obrácenou kolejovou spojku a ja přemýslim v čem j to výhodnejší. Takže o této stanici je rozhodnuto. Zbytek budu řešit následně.
hank61Na soumodulí st.Dobříš na modulovce KŽM Praha 3 jsou dvě spojky přehozené. Důvodem je více možností při posunech a využití stanice jako stanice čtyřkolejné - při originálním schématu se na nejvzdálenější kolej dostaneš pouze přes slepé zhlaví (samotnou loko i přes remízu).
ZMĚNY:
Na vjezdovém zhlaví je to spojka mezi třetí a čtvrtou kolejí od budovy - důvodem je možnost vjet na manipulační kolej pořivolávačkou , ale spíše se používá jako objízdná kolej a manipulační kolej - je to spíše z provozního důvodu, pokud je stanice zaplněna při obměně vlaků na modulovce. Tím, že Dobříš je na modulovce největší stanicí a zastupuje stanici vlakotvornou - na modulovce nemáme skryté nádraží.
Obsah modulovky : stanice Dobříš má 4 koleje, Bratkovice 2 koleje, Malá Hraštice a Rudíkov po 3 kolejích a nově postavený Kácov má koleje též 4. Dobříši se odlehčilo tím, že Kácov také přebírá část funkce Dobříše.
http://www.kzm-praha.cz/ostatni/modelskut.htmDruhá spojka je přehozena na slepém zhlaví - důvodem je též provoz modulovky - možnost použít manipulační kolej (nejdále od budovy) jako kolej objízdnou. A zároveň se vyrovnaly užitečné délky kolejí č.1 a č.3.
Změny jsem v plánu označil červeně.

- dobris-plan.gif (12.14 KiB) Zobrazeno 5755 krát