Protože jsem často dotazován,jak to s tímto kolejivem skutečně,je,něco málo popíšu.Tyto rady předávám dál. Další dotazy pro všechny klidně sem.
Já jsem s tímto kolejivem neměl absolutně žádný problém. Osobně bych řekl výhybky daleko lepší jak ty EW1. Ze zatím asi 20kusů,jsem musel opravit jednu a jedna šla hned po rozbalení na reklamaci.V obou případech šlo o mechanické poškození. Problém,je ...těžko soudit a odhadnout co to udělá za x let...v tom uchycení jazyku. Oni tu neuchycují nýtem jako tillig,ale mají to pouze vsazené do klasické kolejové spojky,která je jen v poloviční délce. U té jedné výhybky se ta spojka rozlomila s půlka jazyku vypadla..Jazyk jsem do ni vrátil a zalil cínem. Funguje ok. U té druhé to bylo vylomený celý už při rozbalení,proto reklamace. Teoreticky by to šlo opravit vždy,ale jak píšu to prověří až čas. Jinak žádné drhnutí okolky o šrouby a podobné postřehy nepozoruji. S plastovými koly BTTB,těžko soudit už žádné nemám. Ale nepředpokládám že rozdíl 0,27mm něco změní.
Přechod :
Přechod mezi těmito výrobci není nijak extrémní a je velmi jednoduchý. Ono se to zde na fóru příliš dramatizuje.

A) Chceš-li mít přechod naprosto "neviditelný" a úplně plynulý = použiješ kovové přechodové spojky.
http://ttmodelar.eu/index.php?route=pro ... uct_id=780
Ta vyrovná ten nepatrný výškový rozdíl.
B) Mě osobně trochu zdrtila ta cena a proto,tam kde to není tak vidět,normálně napojím koleje k sobě (je úplně jedno,jestli na spoj použiješ kovovou spojku Kuehn,nebo Tillig) a ten výškový rozdíl (0,27mm) líznu 800 smirkem a pak to ještě přejedu gumou. Ani to nejde poznat.
S izolovanými spojkami zkušenost nemám,ale na 99% bude platit to samé co s kovovými,klidně použij Tillig.
S výhybek Kuehn i kusových kolejí jdou spojky krásně sundat.chytnu z boku kombinačkama a stáhnu Takže pokud budeš nucen ,sundávat opatrně. A nebo jak píšu,nechat spojky a normálně napojit Kuehn a líznout ten přechod.
Já těch přechodů mám spoustu a problém nečiní.