návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod Barbucha » pon 30 lis, 2015 2:36 pm

workous píše:Bez toho to není ono :D pokud je to ku prospěchu věci - například probourat tunel do vedlešího pokoje přijde mojí manželce jako zbytečné :D .

Manželce někdy připadám zbytečný já, natož nějaké kolejiště.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 30 lis, 2015 4:39 pm

Tak nějaké drobné úpravy terénu mám už taky za sebou,protože jsem vymyslel terén a pak jsem zjistil,že to jaksi není ono. :o Proto jsem teď zvolil jinou taktiku,nejdřív slepím budovy,pak se budou rozmisťovat a nakonec se přizpůsobí terén. :D Rozšiřovat se nic nebude,bo není kam a už tohle mám tak na 10 let. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod hank61 » úte 01 pro, 2015 4:25 am

milan ferdián píše:
workous píše:Ty jo ty jedeš doba lepenková - doba hnědá - doba stavební za chvilku doba kalaudační :D

A pak doba bourací,renovační a snad možná kolaudační.Takových tu bylo,že hanku61 :?: :D :wink:

Milane. Vůbec nevím, co máš na mysli... ☺☺
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod milan ferdián » úte 01 pro, 2015 7:59 am

hank61 píše:
milan ferdián píše:
workous píše:Ty jo ty jedeš doba lepenková - doba hnědá - doba stavební za chvilku doba kalaudační :D

A pak doba bourací,renovační a snad možná kolaudační.Takových tu bylo,že hanku61 :?: :D :wink:

To já vím :mrgreen: :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » úte 01 pro, 2015 8:49 am

hank61 píše:
milan ferdián píše:

Řízení o odstranění stavby tunelu postaveného bez stavebního povolení a následné odstranění stavby na příkaz místního stavebního úřadu.
Barbucha

Příspěvekod Petr S. » ned 06 pro, 2015 3:10 pm

Když se dívám na ty oblouky , tak mě jímá trochu hrůza . Až za chvíli mi dojde , že jsem na tom taky 40 let jezdil .
Jen pro inspiraci - takhle vypadala ll.epocha elektrická DRG loni :
https://www.flickr.com/photos/129244356 ... 927632133/
http://kleinbahnwiki.de/index.php/Leipzig_November_2014
A letos parní společně s ČSD :
http://mk-zababov.rajce.idnes.cz/Gross_Posna_2015/
https://picasaweb.google.com/1174100856 ... sPosna2015
Ještě mě bolí záda od podlézání modulů , ale bylo to móóóc pěkné .
Zdraví Petr S.
Petr S.

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 06 pro, 2015 4:54 pm

Tak po velikém boji :twisted: se mi povedlo dostat domy do fazóny,zlatá placka. :D Při té příležitosti jsem zjistil,že jsem hrubě podcenil počet domů,což jsem ovšem okamžitě napravil vytvořením další objednávky. :lol:
Petr S. Až budu mít k dispozici tělocvičnu místo mého pokojíčku :roll: ,tak se můžeme o nějakých poloměrech klidně pobavit :idea: ,ale do té doby mě hrůza nejímá a mám z kolejiště radost. :lol:
Přílohy
187.jpg
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Petr S. » ned 06 pro, 2015 5:39 pm

Já mám taky radost , že se ti daří . A chápu , že na domácím kolejišti neuděláš to , co na modulovce .
Chtěl jsem ti přiblížit pojetí II. epochy , jak ji dělají v Německu . Z letošních fotek : ta metrová úzká od Klause S. je z Pomořan , Holstedt - to je to velké nádraží v oblouku je pruské .
Petr S.

Příspěvekod hopeter » ned 06 pro, 2015 5:48 pm

Jestli ten trojúhelník mezi domy bude náměstí tak by tam pasovala kašna... :wink: Klidně i s modrým pramenem ze zámku. :D
Sleduji tvoje "papírnictví" už delší dobu a fakt pěkný.
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 06 pro, 2015 5:53 pm

Petr S. píše:Já mám taky radost , že se ti daří . A chápu , že na domácím kolejišti neuděláš to , co na modulovce .
Chtěl jsem ti přiblížit pojetí II. epochy , jak ji dělají v Německu . Z letošních fotek : ta metrová úzká od Klause S. je z Pomořan , Holstedt - to je to velké nádraží v oblouku je pruské .

O tom jak to dělají v Německu něco málo vím.Chodím na německá fóra celkem pravidelně,ale ne moc často,protože pak má člověk občas deprese. :lol:
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 06 pro, 2015 6:04 pm

hopeter píše:Jestli ten trojúhelník mezi domy bude náměstí tak by tam pasovala kašna... :wink: Klidně i s modrým pramenem ze zámku. :D
Sleduji tvoje "papírnictví" už delší dobu a fakt pěkný.

Kašna už je dávno koupena,ta nemůže chybět, :D ale ještě nevím,zda přijde na náměstíčko nebo nahoru k hradbám,ale asi budu muset ještě jednu přikoupit. :lol: Papírnictví je bomba,spotřebuji i krabice od stavebnic a reklamní letáky,které jsou jinak k ničemu. :D Drží to jak čert,dnes jsem potřeboval provést docela radikální řez a povedlo se mi během chvíle 2 x zlomit zalamovací nůž :evil: ,takže musím zítra koupit nový. :roll:
miroslav lengyel

Příspěvekod hopeter » ned 06 pro, 2015 6:15 pm

Já se držím překližky... Krajinu patlám ze starých plátěných utěrek herkulesem a navrch ještě klasiku toaleťák. Ten papír mě docela zaujal , asi z něj zkusím kousek udělat. :wink:
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 06 pro, 2015 6:49 pm

To já vím,sleduji tvé vlákno. :D Pro mě je v paneláku tenhle matroš ideální,protože bych s každým kouskem musel běhat někam k truhlíkovi.Takhle si vystačím z nůžkami,zalamovákem a štětcem. :lol:
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » ned 06 pro, 2015 7:25 pm

Kurnik, já čumím :-). Ale o víkendu jsem krásně uklidil na kolejišti, vyluxoval, vytřel prach a dokonce jsem si vzpomněl, kde jsem skončil!
Barbucha

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 06 pro, 2015 9:33 pm

Míro, koukám, že jsi udělal ty hradby, jak jsme se o nich bavili :wink:. Jsem zvědavý, jak se městečko vyvrbí. Zatím to vypadá zajímavě. Taky budeš mít u hradeb staré město a pod nimi moderní? Myslím moderní z epochy II :lol:.
Modelový svět H0 Gene Simmonse
http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/
Gene_Simmons

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště