NeKoncové TT 2600 x 900 bez smyčky

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Koncové TT 1600x900 se smyčkou

Příspěvekod hopeter » čtv 12 lis, 2015 6:35 pm

Kdybych tu fuldovu smyčku viděl dřív tak jsem nemusel nic vymejšlet a hledat... zbytků překližky na prkýnka mám dost... :D
Jinak moje zapojení vychází z tohodle http://mujweb.cz/masinky2003/vratna_smycka.html Jenom tam ještě přidám udělátko abych při couvání ze šturců neříznul výhybku a nevyrobil tím čmoudíky. :roll: Přestavníky MTB - MP1 jsou na cestě a na prvních třech výhybkách schne lepidlo tak se snad brzy uvidí jestli jsem kopíroval a vymejšlel správně... :wink:
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod milan ferdián » pát 13 lis, 2015 8:07 am

Kdyby jsme se všichni hned zkraje chytly toho co nám fulda prezentuje,určitě by jsme si ušetřili spoustu času,peněz a nervů. :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod hopeter » úte 17 lis, 2015 12:44 pm

Tak a mám první problém... :roll: Nějak jsem zanedbal výškové členění a zjistil,že původní umístění mostu nemá převýšení ani pro propustek...
Odložil jsem tedy drátkování a bojuju s milimetry abych projel smyčkou a ještě pod mostem. Ještě mě zbývá možnost místo mostu propustek a cesta přes kopec ale tak nějak bych to asi zkusil takhle. Terén od tunelu pod most vychází sice mírně ale pořád z kopečka a pod mostem mám 3 cm což by v době kdy nejezdily kamiony mělo pro T111a PV3S stačit. Jo a ve smyčce je průjedzná výška dle normy. Vjezd do tunelu bude oproti plánu víc k mostu a v místě přelepky strážní domek.Co vy na to kolegové. :?:

most1.jpg

most2.jpg
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod Rocky_MK » úte 17 lis, 2015 1:02 pm

Ty evidentně stavíš a nekocháš se. Já půl hodiny dělám, 20 minut se kochám a jezdím, pak zas něco...
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod hopeter » úte 17 lis, 2015 2:23 pm

Jó kdybych více přemýšlel u návrhu tak jsem se taky už kochal s ježděním v SN.. :roll: Teď zachraňuju co se dá abych mohl v klidu pokračovat. :oops:
hopeter

Příspěvekod Myšpulín » úte 17 lis, 2015 3:58 pm

Tu překližkovou desku pod mostem můžeš dát klidně na šikmo, případně ji na dvou místech říznout rovnoběžně s tratí a pak ti zbude pod mostem více místa. Průjezdný profil je nahoře totiž užší a právě to využiješ. Tedy nad skrytou kolejí rovina s mírným sklonem k mostu, v místě hrany průjezdného průřezu prudší sklon k mostu, někde na úrovni šíře mostu opět vyrovnání do mírného spádu. Získáš tím cenné milimetry výšky. Při tvé šikovnosti by to pro tebe neměl být problém. Jinak parádní práce, jen tak dál.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod hopeter » úte 17 lis, 2015 5:12 pm

Díky za tip. Šikmo už tu desku mám. To rozčlenění na tři díly ještě udělám , bude to líp vypadat. H4 od temene kolejnice mám 46 mm a výšku od desky po spodek mostu 31 mm. Ještě něco nabude ( cca 2 mm ) cesta a zůstane tedy po přepočtu nějakých 3,4 metru skutečnosti. Je to všechno nadoraz ale vyšlo to... uf :)
hopeter

Příspěvekod hopeter » ned 22 lis, 2015 12:05 pm

Malá ukázka jak může být drátkování pohoda... :wink: Když si vzpomenu jak jsem se válel u prvního kolejiště po zemi a do obličeje mě občas ukápl cín nebo kalafuna. :?

Drátování_1.jpg
hopeter

Příspěvekod workous » ned 22 lis, 2015 1:42 pm

hopeter píše:Malá ukázka jak může být drátkování pohoda... :wink: Když si vzpomenu jak jsem se válel u prvního kolejiště po zemi a do obličeje mě občas ukápl cín nebo kalafuna. :?

Drátování_1.jpg

Jo to mi povídej ...to je prima kalafunka nebo cín to člověk hned vyskočí jako soubor písní a tanců nemluvě o bouli na lebze no a slova co se hrnou to v žádné lidovce nenajdeš :D
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 22 lis, 2015 2:20 pm

Měkoni,už vám někdy ukápla do gatí kulička při sváření elektrickým obloukem? :lol: Pak mluvte. :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod workous » ned 22 lis, 2015 3:38 pm

Železnej mužiku - to už mám taky za sebou hned jsem dostal cenu za "break dance" :D blbý je, že pracovní boty jen tak nezuješ :D
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 22 lis, 2015 4:19 pm

Bylo to fajn,udělal si cestičku kolem kmínku :D a skončila až v botě. :twisted:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod hopeter » ned 22 lis, 2015 5:45 pm

No kuliček od sváření jsem měl už spousty a všude , dokonce i kus montérek mě uhořelo... :wink:
Před chvílí byla zkušební jízda smyčkou. Jedna chybička v přehozeném drátu tam byla ale po odstranění už mě jde v jednosměrné smyčce i couvat. :D
Ještě namontovat a zadrátovat přestavníky ( MP-1 od MTB ) a bude SN hotové.
Stala se mě ale jedna nemilá věc. Po nalepení mě zčernaly koleje. Nevím jestli to udělala vlhkost z lepidla nebo jestli Dispercol D2 obsahuje nějaký sajrajt a hlavně nevím co s tím... :? No zkusím to něčím přeleštit a nějakou chemii na kontakty. Nemáte s tím někdo zkušenost ? Vím , že nějakou podobnou potíž měl Rocky_MK.
hopeter

Příspěvekod Rocky_MK » ned 22 lis, 2015 7:04 pm

Mně koleje zezelenaly, asi proto, že se jim udělalo zle z toho mého patlání :lol: Já jsem použil pájecí kapalinu a zbytky jsem neočistil. Pak jsem musel komplet dělat novou elektroinstalaci.
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod JanoH0e » ned 22 lis, 2015 7:20 pm

hopeter píše:N
Stala se mě ale jedna nemilá věc. Po nalepení mě zčernaly koleje. Nevím jestli to udělala vlhkost z lepidla nebo jestli Dispercol D2 obsahuje nějaký sajrajt a hlavně nevím co s tím... :? No zkusím to něčím přeleštit a nějakou chemii na kontakty. Nemáte s tím někdo zkušenost ? Vím , že nějakou podobnou potíž měl Rocky_MK.

Pokiaľ máš nové - profilové koľajnice, máš hneď aj patinu :D . Je to z lepidla, zrejme si koľajnice zaťažil bez možnosti vetrania napr. knihami. Nie je tragédia, stačí guma alebo max. jemný šmirgelpapier - jemne obrúsiť hlavy. Prekontrolovať kontakty, ak treba brúsiť tak podobne.
JanoH0e

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště