Zkušenosti s e-shopem www.zeleznicni-modelarstvi.cz

Tipy, ceny, zkušenosti, poznatky.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zkušenosti s e-shopem www.zeleznicni-modelarstvi.cz

Příspěvekod Brejla » čtv 12 lis, 2015 4:39 pm

Jeff Hopper píše:No tak se podělím také o zkušenost za 300,-(cena poštovného). Ojednal jsem si(nic netuše) model brejlovce od Roco se zvukem. Dodání střhelbité - do dvou dnů. Následovalo rozbalení a zjištění, že jde o již použitý model a ještě upraven - spíše složen ze dvou. To jestli vůbec funguje jsem ani nezkoušel. Opětovně jsem ho zabalil a po dohodě přes SMS(telefony nikdo nezvedal) odeslal na zpět i s odstoupením od objednávky. Balík jsem poslal doporučeně se sledováním zásilky. Komunikace proběhla z mého pohledu vcelku na úrovni, ale pouze přes SMS a e-maily. Dne 6.11.2015 po mém dotazu jak to vypadá a zda model došel jsem zjistil, že byla prodloužena lhůta s omluvou, že dotyčný je mimo firmu. Následující týden v pondělí přišel e-mail,(pravděpodobně od druhého shopmenna), kde mi bylo sděleno, že jsem se splet a objednal to špatně - tak jsem odpověděl, že to již řeším s kolegou - následovala strohá odpověď, že děkuje. Dnes kontrolou doručení jsem zjistil, že si dotyčná zásilka byla převzata. No peníze jsou nazpět a to je důležité sic jsem tratil 300,- Kč. No počkám - třeba se prodejce vycajchuje a pošle něco za omluvu. Toť má zkušenost s tímto prodejcem.

Pokud si přečteš předchozí příspěvky, tak čekej spíše pokus o nějakou smluvní pokutu než omluvu nebo dokonce kompenzaci. :D
Brejla

Příspěvekod Barbucha » čtv 12 lis, 2015 4:42 pm

Oblíbené téma zase ožilo. Vánoce se blíží… To je milé slyšet, že rodina Tesařovic stále rozprodává desetkrát recyklované zbytky.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Jeff Hopper » čtv 12 lis, 2015 5:06 pm

No smluvní pokuta asi ne - postupoval jsem zcela dle jejich obchodních podmínek. No tři stovky jsou v tahu, ale vem to čert - za blbost se platí.
Jeff Hopper

Příspěvekod greenery » čtv 12 lis, 2015 5:16 pm

.... to byl sarkasmus..... "bazinga"
greenery

Příspěvekod Barbucha » čtv 12 lis, 2015 5:39 pm

Jeff Hopper píše:No smluvní pokuta asi ne - postupoval jsem zcela dle jejich obchodních podmínek. No tři stovky jsou v tahu, ale vem to čert - za blbost se platí.

Kurník, co to je za poštovný? Za to mi to posílají z Deutschlandu, dokonce i za míň. To asi nebylo do Nymburka, že?
Barbucha

Příspěvekod Jeff Hopper » čtv 12 lis, 2015 5:48 pm

130,- poštovné mně od nich a vzhledem k tomu, že jsem nechtěl nechat nic náhodě, tak jsem to poslal nazpět na dobírku(návrat peněz bez jakéhokoliv cukání - poučení z fóra) se vším všudy - 170,- Kč. Do kupy 300,- Kč. No když nebude omluva a td., tak si asi Franta Novák, Karel Skočdopole a Josef Hosnédl, také něco objednají a co čert nechtěl - nepřevezmou. :lol: :lol: :lol: :lol:
Jeff Hopper

Příspěvekod Radek Strnad » čtv 12 lis, 2015 8:52 pm

Tak nevím, nevím, kde se pořád berou lidé, kteří jim naletí. Tolik se toho zde napsalo a je to marný, je to marný, je to marný.........Vždyť Tesařové už ani do Prahy na burzy nejezdí, protože by patrně přišli k úrazu. Zato burzy v Německu (kde je ještě neznají) a výprodeje prolézají, snažíce se najít cokoliv, co by se dalo u nás výhodně zpeněžit. Z toho také plyne, že to jsou většinou různé použité a všelijak splácané kousky, protože na nové už asi nejsou prachy.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod MiG » čtv 12 lis, 2015 8:59 pm

Já bych řekl, že někdo takový se mnou ve vagoně z Letovic jel.
Příjezd 7:19. Šel hned na burzu, chvíli se tam "motal" a pak mi zmizel z očí.

Jeff: nedoporučuji protiakce, zvlášť pokud jste to tady na sebe "napráskal". Mohl byste se dostat do zbytečných problémů.
MiG

Příspěvekod Jeff Hopper » pát 13 lis, 2015 7:51 am

Protiakce ber z nadhledem. Jinak k tomu napálení - né každý je zná, třeba jako já. Většinou si hloubkově prodávajícího proklepnu pokud chce peníze předem na účet a nebo se jedná o soukromou osobu. Jsou lidi co zde na fóru vůbec nejsou a ty nemají jinak šanci. No a v mém případě ani nemůžu nijak moc protiakcovat - prostě a to mi i odepsali - problém vzniknul při balení, kdy došlo k záměně modelů a dokazovat, že to bylo úmyslné by bylo složité.
Jeff Hopper

Příspěvekod hanibal » stř 18 lis, 2015 11:40 am

Modeláři, všech zemí spojte se!!! u pana Tesaře NENAKUPUJTE, dnes se již zabývá jen bazarem, už jsem zde psal jednou, pokud chcete mít problémy a zažít adrenalin, jděte do toho, ale pak si nestěžujte, že s Vámi slušně řečeno VYDRBAL !!!
hanibal

Příspěvekod Barbucha » stř 18 lis, 2015 11:42 am

Já furt čekám zprávu, že skončil a furt nic :D
Barbucha

Příspěvekod hanibal » ned 22 lis, 2015 12:54 pm

Vítám všechny modeláře, kteří chtějí pustit nějakou korunu před Vánoci a k tomu ušetřit!!! O panu Tesařovi, zde bylo napsáno, již hodně, jak posílá, to co si neobjednáte, opravené modely a k tomu nějaký pochybný bazar !! Teď se chci zmínit o jednom e-shopu, který na svých recenzích neuznává kritiku a prostě je nejlepší a podle pana Kozojeda NEJLEVNĚJŠÍ !!! Jedná se o prodejnu IT VLAKY, souhlasím s p. Kozojedem, že jsou vstřícní, ale až do doby než máte s ním nějaký problém, pak jen on má pravdu a Vy jste za nespokojeného a chcete po něm NEHORÁZNÉ slevy, které podle něho, by jeho obchod zrujnovali!!! Když mi tvrdil, že je nejlevnější v ČR a prý? kontroluje i prodejny v D, tak jsem mu dal tip na německou ELRIWU, ať se koukne, jaké tam mají slevy, když tvrdí, že to má pod palcem! A co pan Kozojed udělal, natahal si slevy na své stránky a aby byl pro naše modeláře "LIDUMIL", tak si v průměru na každé lokomotivě přizazil od 500 až 1000 Kč a ještě ke všemu se jistí, že zboží dodá do 14 dní, co kdyby to nikdo nekoupil !!! Takoví jsou naši překupníci před Vánoci, když zjistí, že by kupující mohl pustit nějakou tu korunu, tak proč ho nepumpnout !! Zkuste se podívat na stránky ELRIWA.de, byl jsem tam osobně a čučel, jak Alenka v říši divů !!! Pan Kozojed , je takový český alibista, já jsem nejlepší a Vy ostatní co nejste s mou pravdou totožní, jste zloději, kteří ho chcete okrást , i kdy ž garantuje nejnižší cenu na zboží dá poznámku SLEVA, aby už jste nemohli udat věrnostní slevu, velmi vychytralé, prý ho Němečtí výrobci neustále sledují, neví co jim udělal, že na něj mají takovou pifku !!!!
hanibal

Příspěvekod trainzjohny » pon 23 lis, 2015 5:35 pm

Sice úplně mimo téma, ale měl bych radu - tak když vám ceny nevyhovují objednávejte z německa a dejte si za poštovné co ušetříte. Já osobně mám s ITvlaky super zkušenosti a nenašel jsem v čechcách levnější prodejnu.
Jsem začátečník,mám TT ovládané z21 a mobilem.Flotila čítá 6 lokomotiv-377.0,749,750,753,754 a BR18.
trainzjohny

Příspěvekod Brejla » pon 23 lis, 2015 7:00 pm

Nejlevnější zdaleka nejsou, slevy ale mají občas největší. Problém je, že ty modely nikdy tolik nestály. Jen například bardotka Roco - https://www.itvlaky.cz/72945-1
Ta pochází už z doby po slevách Roca a nikdy 7260,-Kč nestála. I Roco má doporučenou cenu 219 Éček a ne zlevněných 223,- na Itvlaky. Takže i s poštovným jí mám např. z Elriwy levněji (při větší zásilce má i Elriwa poštovné zlevněné nebo zdarma).
Brejla

Příspěvekod hanibal » pon 23 lis, 2015 7:30 pm

To pán, zde neumí pochopit, že i v Německu, máte cenu dopravy zadarmo, když překročíte určitou sumu ! Kupujte si kde chcete, pokud jste s nimi spokojen a máte dost peněz na rozdávání , tak plaťte, jak mourovatý! Teď jeden z případů, jak jsou IT vlaky levné, parní lokomotivu BR 18 201 mají na ELWIŘE za 199,9 EUR, to je při kursu 27,5 Kč nějakých 5500 Kč na IT vlacích, ji jako praví čeští překupníci prodávají za pouhých 6950 Kč, to je pro Vás určitě zanedbatelných 1450 Kč, za tuto cenu si do Německa zajedu s druhého konce republiky tam a zpět, zadara a určitě tolik zboží pohromadě, jste v životě neviděl! IT jsou možná v ČR nejlevnější, protože ostatní obchody odvíjejí vesměs cenu podle nich, tady v této branži totiž neexistuje žádná konkurence, jak za komunistů, všichni stejnou cenu ! Přeji Veselé Vánoce!
hanibal

PředchozíDalší

Zpět na Modelářské obchody a výrobci