Modelové kolejiště H0 ve tvaru L

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Modelové kolejiště H0 ve tvaru L

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 11 lis, 2015 4:22 am

No to jo,zatím je to hrubá stavba s plánováním. :D Pracovní morálka bídná,protože mi ji narušuje zaměstnavatel tím,že mi ráno řekne,že mám volno a z 2-3 h to změní na pracovní nasazení. :cry:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Rocky_MK » stř 11 lis, 2015 9:24 am

Tak aspoň ti snad nevolá ve 4 ráno, jako mé přítelkyni.
Gene_Simmons.: nádherná čistá práce, hrozně se mi líbí tvůj cit pro zeleň a patinu. Jen je škoda to kolejového plánku :D ale každému jeho chuť, samozřejmě :wink:
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod Gene_Simmons » stř 11 lis, 2015 3:51 pm

Ve 4 ráno :shock:? To bych toho šéfa asi nakopal do ko.lí, být tvojí přítelkyní :lol: :wink:.
Jinak jsem rád, že se ti moje práce líbí, snažím se aby příroda vypadala věrohodně, ale ještě se mám co učit :wink:. Co myslíš tím "škoda toho kolejového plánku"?
Modelový svět H0 Gene Simmonse
http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 11 lis, 2015 5:31 pm

Rocky_MK píše:Tak aspoň ti snad nevolá ve 4 ráno, jako mé přítelkyni.
Gene_Simmons.: nádherná čistá práce, hrozně se mi líbí tvůj cit pro zeleň a patinu. Jen je škoda to kolejového plánku :D ale každému jeho chuť, samozřejmě :wink:

Ve 4 ne,ale třeba ve 1 nebo ve 2. :D Malý příklad,dnes jsem měl jet v 8 ráno do Chebu,v 7:15 volám,jak je to s autem a dispečer mi řekne,že to padá,takže jsem po dohodě zůstal doma. :mrgreen: Z 20 min. telefon,že je průser a jestli bych nemohl přijít,tak jsem si sbalil fidlátka a vyrazil.Přijel jsem před hodinou a v 1 ráno zase vyrážím do terénu,stačí pro představu? :lol: Ale nestěžuji si,tu práci mám rád,ale holt je to jak jsem napsal minule. :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » stř 11 lis, 2015 5:34 pm

Gene_Simmons píše: Co myslíš tím "škoda toho kolejového plánku"?

Co měl na mysli Rocky_MK,nevím.Můj názor je,že jsi si měl o něco více pohrát s hlavní stanicí.Krátké staniční koleje.Je to škoda :wink: .Vedení dvojkolejky,to neřeším :D .Též se mi líbí,jak si umíš pohrát s krajinou a s některými detaily. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Gene_Simmons » stř 11 lis, 2015 9:30 pm

Milane, v podstatě máš pravdu, bohužel jsem měl daný určitý prostor. Je to kompromis v daném prostoru. Na dvě nejdelší staniční koleje se mi vejde dlouhá pára a pět hechtů, na tu bídu jsem v podstatě spokojen :wink:. Na krajní koleje budou holt jezdit kratší soupravy a motoráky :lol:. Je mi jasné, že by staniční koleje mohly být klidně o dva metry delší (i mně by se to líbilo a to moc :D), ale bohužel už není kam je prodloužit.
Gene_Simmons

Příspěvekod Barbucha » stř 11 lis, 2015 10:46 pm

To jsou ti machři obskurních měřítek, kdy udělají kolejiště na připínáčku. Jak mít pak radost z kolejiště, který není vidět, že? :-) Taky jsem to natahoval, abych tam dostal pět "Y" a před ně páru a hotovo, víc člověk doma nevykouzlí, pokud nemá k dispozici celé podkroví. Jinak se připojuju ke chvále, moc se mi to líbí. Snad už se zase dostanu ke stavbě…
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Rocky_MK » stř 11 lis, 2015 10:54 pm

Nemyslel jsem to nijak zle a jistě jsi spokojen, jinak bys to nestavěl :) můj názor ale je, že je škoda mrhat Tvým talentem na kolejiště, kde je stanice na dvojkolejce taktak vmáčknutá mezi tunely, je do ní připojené depo o rozloze 50% stanice, menší mezilehlá stanice je vzhledem k hlavní stanici v oválu, jednokolejka je vedená rovnoběžně s panelem, když by klidně mohla být mírně odkloněná a dvojkolejka je násilně vecpaná vedle stanice. Jak říkám, každému jeho chuť a já s tím svým neumětelsky spatlaným oválkem se můžu jít schovat :) a znova opakuju, je to jen můj názor a jestli jsi spokojen, prosím, proč ne :)
Mám jednu konstruktivní připomínku - myslím, že světla máš celkově až moc intenzivní. Srazil bych napětí :)
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod Gene_Simmons » čtv 12 lis, 2015 7:56 pm

Barbucha píše:To jsou ti machři obskurních měřítek, kdy udělají kolejiště na připínáčku. Jak mít pak radost z kolejiště, který není vidět, že? :-) Taky jsem to natahoval, abych tam dostal pět "Y" a před ně páru a hotovo, víc člověk doma nevykouzlí, pokud nemá k dispozici celé podkroví. Jinak se připojuju ke chvále, moc se mi to líbí. Snad už se zase dostanu ke stavbě…

Jo, jo, svatá pravda, rozumná řeč :lol: :lol:. Kdybych dělal Nko, tak se mi na tu plochu vejde celé pražské hlavní nádraží, ale nad kolejiště bych musel ještě zavěsit velkou lupu, abych na to viděl :lol: :wink:. Mně se líbí H0, je to měřítko tak akorát do ruky :wink:. Jinak mě těší, že se ti moje práce líbí, ale je pořád co zlepšovat.
Gene_Simmons

Příspěvekod Barbucha » čtv 12 lis, 2015 8:12 pm

Samozřejmě! Pokud je člověk spokojený sám se sebou a se svou prací, tak ničeho nedosáhne. Stane se líným, nekritickým a pasivním :mrgreen: .
Barbucha

Příspěvekod HonzaM » čtv 12 lis, 2015 8:38 pm

Barbucha píše:
To jsou ti machři obskurních měřítek, kdy udělají kolejiště na připínáčku. Jak mít pak radost z kolejiště, který není vidět, že? :-) Taky jsem to natahoval, abych tam dostal pět "Y" a před ně páru a hotovo, víc člověk doma nevykouzlí, pokud nemá k dispozici celé podkroví. Jinak se připojuju ke chvále, moc se mi to líbí. Snad už se zase dostanu ke stavbě…

Který není vidět? To asi myslíš T-gauge (1:450). Nebo snad Z (1:220)? Na N-ko vidím docela dobře a užiju si vlaky reálné délky, zatímco pokud nemáš k dispozici celou půdu nepříliš malého domu, žádný slušný provoz nemůžeš realizovat. Je mi 71 a jako ostříž rozhodně nevidím.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod Gene_Simmons » čtv 12 lis, 2015 8:47 pm

To víš, my jsme zhýčkaný z H0, tak nám Nka připadají jako blechy, ale máš pravdu, s Nkem se na menší ploše dá udělat lepší provoz, to je jasné. Nko má i jiné úskalí, jak se tady probírá v jiném tématu viewtopic.php?f=1&t=5453
Naposledy upravil Gene_Simmons dne čtv 12 lis, 2015 9:06 pm, celkově upraveno 1
Gene_Simmons

Příspěvekod Gene_Simmons » čtv 12 lis, 2015 8:49 pm

Rocky_MK píše:Nemyslel jsem to nijak zle a jistě jsi spokojen, jinak bys to nestavěl :) můj názor ale je, že je škoda mrhat Tvým talentem na kolejiště, kde je stanice na dvojkolejce taktak vmáčknutá mezi tunely, je do ní připojené depo o rozloze 50% stanice, menší mezilehlá stanice je vzhledem k hlavní stanici v oválu, jednokolejka je vedená rovnoběžně s panelem, když by klidně mohla být mírně odkloněná a dvojkolejka je násilně vecpaná vedle stanice. Jak říkám, každému jeho chuť a já s tím svým neumětelsky spatlaným oválkem se můžu jít schovat :) a znova opakuju, je to jen můj názor a jestli jsi spokojen, prosím, proč ne :)
Mám jednu konstruktivní připomínku - myslím, že světla máš celkově až moc intenzivní. Srazil bych napětí :)

V rámci mých prostorových možností jsem spokojen. Jak jsem psal Milanovi, rád bych měl větší kolejiště, ale není kam ho prodloužit. Když jsem bydlel na Praze 3, tak bylo kolejiště ode zdi ke zdi, viz můj plán na mých stránkách. Na Praze 8 jsem kolejiště prodloužil na 4x3 metry, víc už to nejde :wink:. Stanice je vmáčknutá mezi tunely, protože jsem chtěl mít nádraží, na které se vejde delší souprava. Větší stanice potřebuje i větší depo s točnou, kterou jsem taky chtěl. A vo tom to je :lol: :lol: :wink:. Menší mezilehlá stanice je v oválu, ze kterého se dá odbočit do skryťáku a z něho vyjet jinou soupravou do hlavní i do menší stanice :wink:. Jednokolejka je vedená rovnoběžně s panelem, protože za hlavním nádražím plánuji město (možná i s tramvajovou tratí, ale jen možná :wink:) a za ním pak povede trať. Asi by nebylo moc hezké, kdyby trať byla odkloněná a vedla po střechách městských budov. Dvojkolejka je sice vedle stanice, ale v jiné výškové úrovni. Výškový rozdíl bude vyplněn skálou a křovím, které vizuelně oddělí tyto tratě. To jsou moje plány do budoucna, v sedmdesáti bych to snad mohl mít hotové :lol:, teda jestli tady ještě budu :lol: :wink:.
P.S. Co se týká těch světel, fotím na dlouhý čas (dlouho otevřená závěrka), aby se vše pěkně vykreslilo. Potom to vypadá, že intenzita světel je příliš vysoká, ale ve skutečnosti to tak není. Kdybych fotil krátkým časem, fotky by byly moc tmavé.
Naposledy upravil Gene_Simmons dne čtv 12 lis, 2015 10:09 pm, celkově upraveno 1
Gene_Simmons

Příspěvekod Barbucha » čtv 12 lis, 2015 8:50 pm

Gene_Simmons píše:… v sedmdesáti bych to snad mohl mít hotové :lol:, teda jestli tady ještě budu :lol: :wink:.

Moje řeč.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » pát 13 lis, 2015 8:00 am

Barbucha píše:To jsou ti machři obskurních měřítek, kdy udělají kolejiště na připínáčku. Jak mít pak radost z kolejiště, který není vidět, že? :-) Taky jsem to natahoval, abych tam dostal pět "Y" a před ně páru a hotovo, víc člověk doma nevykouzlí, pokud nemá k dispozici celé podkroví. Jinak se připojuju ke chvále, moc se mi to líbí. Snad už se zase dostanu ke stavbě…

Nevíš o co přicházíš :lol: .Stejně postupem věkem skončíme všichni u "T/1:450" :mrgreen: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště