tak ve stručnosti postup
1. celý svlíknout (včetně oken, madel, reflektorů a rozdělání podvozků-každý na tři díly) - 1. den, večer tak na hoďku. Nebejt těch debilních okýnek, mohlo to být na půl hoďky
2. skalpelem vyrejpaná barva na základ v místě odloupání - 1. den, 10 minut
3. komplet celé stříknutý rezatou agama, tedy celá kastle a podvozky - 1. den, hodinka
4. technickým benzínem za pomocí kvalitního hadru celé očištěné. V mém případě odrbaný popisek severní dráhy či co co tam je a hvězda. Bohužel to trochu vzalo i lak. (první chyba) Takto udělány i podvozky - 2. den. hoďka
5. černý a hnědý pigmenty za pomocí technického benzínu a štětce na střechu a na spáry. 2. den. Jenže na tenhle krok jsem v tomto případě zapomněl

(druhá chyba)
6. bílou olejovkou tupým štětcem na sucho naznačení vyšisované barvy na boku. Učil mě to Petr Zatřepálek, už nevím jak se tomu nadává 2. den, půl hodinka
7. černý pigment a pomocí technického benzínu nebo i spíš na sucho naznačena stékající barva na boku ze žaluzií, z vrchu ze střechy a na prsou 3.den hodinka
8. černou ředěnou syntetikou malým štětcem hodně opatrně naznačena špína v žaluziích - 3. den, půl hoďka
9. stříknuto JEN Z VRCHU kolmo na model mix rezaté Agama a nějaké "olej" slabě, aby ještě prokukovala červená střecha - 3. den, hoďka
10. očištěno vatovou tyčinkou a tech. benzínem tam, kde ta černorezatá neměla být. Tedy boky a prsa a tam, kde ve skutečnosti dosáhnou koštětem. Dolepeny houkačky a vrchní madla - 4den. 1/2 hodinky
11. znovu a jen z vrchu kolmo + horní lišty a poklopy opatrně z boku stříknuto černorezatou (Agama rez a olej), nesmí to jít na bok a kozy. - 4.den - asi půl hodiny
12. pak jsem odjel fotit berty na slovensko, takže to krásně zaschnlo. Tedy v tuto chvíli velice náročná práce pro někoho jako jsem já a to trpělivě čekat
13. stříknuto polomatným lakem - 7.den - 20 minut
14. dosazeny doplňky. Madla, stupačky, hadice apod. došpiněny pigmenty černá a hnědá pomocí technického benzínu. Zároveň takto napatinovaná nádrž a už sestavené podvozky - 8.den . 2 hodiny