Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
milan ferdián píše:Super Tomáši.Fotečka bude?
Tomáš píše:milan ferdián píše:Super Tomáši.Fotečka bude?
Milane určitě bude,ale až mi paní domácí vrátí foťák
Ferda píše:...OKD nikdy neměla elektrické mašiny, protože revírní koleje nebyly, dones nejsou, a patrně nikdy nebudou zcela elektrifikovány...
Ferda píše:Stále platí, že po revíru jezdit nemohou, protože tam ty špagáty prostě nejsou.
miroslav lengyel píše:Ten váš místopis neznám,ale my snad jezdíme ze Švermy tramvajema.
milan ferdián píše:Ferda píše:Stále platí, že po revíru jezdit nemohou, protože tam ty špagáty prostě nejsou.
Nejsou,no řada modelářů si plete sever moravy se severem čech.A po té obrovské redukci tratí na báňské a zrušení řadu šachet se divím,že tam ještě něco jezdí.Už se mluví o tom,že se zavře i ten zbytek šachet co u nás zůstal.Tož vypijeme si ten kalich hořkosti až do dna
.
milan ferdián píše:Ferda píše:Stále platí, že po revíru jezdit nemohou, protože tam ty špagáty prostě nejsou.
Nejsou,no řada modelářů si plete sever moravy se severem čech.A po té obrovské redukci tratí na báňské a zrušení řadu šachet se divím,že tam ještě něco jezdí.Už se mluví o tom,že se zavře i ten zbytek šachet co u nás zůstal.Tož vypijeme si ten kalich hořkosti až do dna
.
Tomáš píše:Hm,já jsem si právě myslel,že principem jde o stejný úkolPřevoz uhlí z dolu do nějaké elektrárny,nebo skladu.Akorát v Čechách se uhlí kutá na povrchu a vy na Moravě musíte pro něj lízt do díry. Popravdě živě jsem to nikdy neviděl. Trochu líp si to představit umím u toho povrchového dolu. Z Ostravy znám jen tu velkou koksovnu a tam těch wapek stálo slušný množství.
Tomáš píše:Jen mě tak napadá : S.Morava stejnosměrné napájení , S.Čechy stejnosměrné napájení, má to nějakou souvislost s tím uhlím,nebo to je jen náhoda? No rozmanitost lokomotiv je u vás podstatně větší.
Uživatelé procházející toto fórum: richardisko a 2 návštevníků