Němka 555.0153

Založte si vlastní témata a prezentuje zde stavbu vlastních modelů od A do Z. Pouze lokomotivy, vozy či stavby. Ne kolejiště.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Němka 555.0153

Příspěvekod Jirka Kocí » pát 20 čer, 2008 10:18 pm

Pomalu dokončuji němku 555.0153, chybí už jen pár detailů. Po dokončení přidám odkaz na celou galerii z celé stavby, tedy lépe řečeno přestavby.

http://jk-train.webgarden.cz/image/9270526
http://jk-train.webgarden.cz/image/9270454
Jirka Kocí

Příspěvekod Petr Zatrepalek » sob 21 čer, 2008 7:30 am

A z jakého modelu vycházíš?
Petr Zatrepalek

němka 555. 0153

Příspěvekod Jirka Kocí » sob 21 čer, 2008 8:42 am

Základem je BR52 DR od Gutzolda, katalog. číslo 45101.
Obrázek
Jirka Kocí

Příspěvekod Jirka Kocí » pon 07 črc, 2008 10:48 am

Již jsem dokončil avizovanou přestavbu němky 555.0153. Výsledek k vidění zde: http://jk-train.webgarden.cz/
Tak že se do mně pusťte. :D [/img]
Jirka Kocí

Příspěvekod VoVo » pon 07 črc, 2008 12:13 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:30 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod Houmr » pon 07 črc, 2008 5:12 pm

Moc super práce, jen tiše závidím, tohle bych měl taky rád na svém kolejišti. Paráda. :lol:
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Jirka Kocí » pon 07 črc, 2008 7:38 pm

Díky za pochvalu, to vždy potěší. :D
Mám rozděláno více věcí, ale asi každý znáte jak je to s volným časem. Dokončuji služebák Dsd, budu překopávat BR93 na 447.0. Jakmile bude něco hotovo, šoupnu sem odkaz.
Jirka Kocí

Příspěvekod Ondřej » úte 08 črc, 2008 10:53 am

Tak jsem si prohledl vsechny fotky v galerii a musim prohlasit ze je to naprosto skvely model. Ty detaily v tomhle meritku jsou proste uzasne. Konecna patina je taky moc povedena (jen ten rozvod se zda moc rezavy, ale to zrejme zkresluje fotka)
Kazdopadne jsem rad, ze jsem nekoho k takove paradni stavbe inspiroval :wink:
Ondřej

Příspěvekod Jirka Kocí » úte 08 črc, 2008 1:39 pm

Ondro dík. Ten rozvod v originále možná světlejší je. Stále nemůžu vychytat osvětlení. Zkoušel jsem fotit pod různými světly a tohle mi připadalo jako nejvhodnější, i když to není na 100% Čím si svítíš při focení ty? Máš perfektní fotky. :D
Jirka Kocí

Příspěvekod marwin » úte 08 črc, 2008 4:02 pm

Musim se pridat k ostatnim. Moc se mi tato prestavba libi. Jsem rad, ze jsi se pri prestavbe pustil vic do hloubky a vznikla krasna CSD nemka. Nad nekterymi detaily zasnu, treba ty rozvody od mazaciho lisu. Jaky je to prumer dratku a kde se daji sehnat. Ja pouzivam nejmensi prumer 0,3 a todle je mene. Patina je taky moc povedena, akorat ty rozvody mi prijdou nejake divne, ale mozna je to tim nasvicenim.
marwin

Příspěvekod Jirka Kocí » úte 08 črc, 2008 5:30 pm

marwin píše:Musim se pridat k ostatnim. Moc se mi tato prestavba libi. Jsem rad, ze jsi se pri prestavbe pustil vic do hloubky a vznikla krasna CSD nemka. Nad nekterymi detaily zasnu, treba ty rozvody od mazaciho lisu. Jaky je to prumer dratku a kde se daji sehnat. Ja pouzivam nejmensi prumer 0,3 a todle je mene. Patina je taky moc povedena, akorat ty rozvody mi prijdou nejake divne, ale mozna je to tim nasvicenim.

Rozvody od mazacího lisu jsou dělané olověnými drátky průměr 0.2mm. Prodávají se v prodejnách s rybářskými potřebami v průměrech od 0.2 do 0.5, ale pouze tam kde se specializují na muškaření. Obvolal jsem několik prodejen v okolí a bez úspěchu, nakonec pomohl internet. S tou barvou rozvodů: zkusím udělat fotku při jiném osvětlení.
Jirka Kocí

Příspěvekod PaMi » úte 08 črc, 2008 7:47 pm

Jirka Kocí píše:
marwin píše:Musim se pridat k ostatnim. Moc se mi tato prestavba libi. Jsem rad, ze jsi se pri prestavbe pustil vic do hloubky a vznikla krasna CSD nemka. Nad nekterymi detaily zasnu, treba ty rozvody od mazaciho lisu. Jaky je to prumer dratku a kde se daji sehnat. Ja pouzivam nejmensi prumer 0,3 a todle je mene. Patina je taky moc povedena, akorat ty rozvody mi prijdou nejake divne, ale mozna je to tim nasvicenim.

Rozvody od mazacího lisu jsou dělané olověnými drátky průměr 0.2mm. Prodávají se v prodejnách s rybářskými potřebami v průměrech od 0.2 do 0.5, ale pouze tam kde se specializují na muškaření. Obvolal jsem několik prodejen v okolí a bez úspěchu, nakonec pomohl internet. S tou barvou rozvodů: zkusím udělat fotku při jiném osvětlení.

Ono mnohdy stačí vzít nějaký grafický program (např. Photoshop - ten je ale drahý) anebo program na úpravu fotografií (např. Adobe Photoshop Album Starter Edition, Zoner, atd.. - ty jsou za pár korun nebo zadarmo) a stačí provést automatickou úpravu fotografie "Color balance" nebo "Auto Levels" apod. Výsledky jsou mnohdy velmi překvapivé. Vřele doporučuji.
P.S. Posílám Ti emailem jednu Tvoji fotku, ktrou jsem pouze prohnal přes automatickou úpravu "Auto levels"
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod Houmr » stř 09 črc, 2008 6:28 am

Jirka Kocí píše:Rozvody od mazacího lisu jsou dělané olověnými drátky průměr 0.2mm. Prodávají se v prodejnách s rybářskými potřebami v průměrech od 0.2 do 0.5, ale pouze tam kde se specializují na muškaření. Obvolal jsem několik prodejen v okolí a bez úspěchu, nakonec pomohl internet. S tou barvou rozvodů: zkusím udělat fotku při jiném osvětlení.

Prosím tě, mohl by jsi dát odkaz na ty rybářské drátky?
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod otrubab » stř 09 črc, 2008 6:45 am

Ty jo :shock: , krásná práce :o :wink:
otrubab

Příspěvekod Ondřej » stř 09 črc, 2008 8:53 am

Houmr píše:
Jirka Kocí píše:Rozvody od mazacího lisu jsou dělané olověnými drátky průměr 0.2mm. Prodávají se v prodejnách s rybářskými potřebami v průměrech od 0.2 do 0.5, ale pouze tam kde se specializují na muškaření. Obvolal jsem několik prodejen v okolí a bez úspěchu, nakonec pomohl internet. S tou barvou rozvodů: zkusím udělat fotku při jiném osvětlení.

Prosím tě, mohl by jsi dát odkaz na ty rybářské drátky?

Ty dratky se daji bezne koupit v modelarskych prodejnach treba u Artura
http://www.artur-m-c.cz/inshop/
(do vyhledavace zadej slovo olověný)
Velmi dobre se daji pouzit i dratky medene, ale musi se vyzihat. To pak krasne zmeknou a daji se uzasne tvarovat. Za par tydnu zase ztvrdnou a jsou odolnejsi nez to olovo. A taky na nich lepe drzi lepidlo.

Jirka Kocí píše:Ondro dík. Ten rozvod v originále možná světlejší je. Stále nemůžu vychytat osvětlení. Zkoušel jsem fotit pod různými světly a tohle mi připadalo jako nejvhodnější, i když to není na 100% Čím si svítíš při focení ty? Máš perfektní fotky. :D

Ja mam v dilne zarivkove telesa, ty jsem osadil trubicemi s chromatickou teplotou 6500K (Day Light). Tim se jednak vyhnu neprijemnym prekvapenim pri vyndani modelu na denni svetlo (zmena odstinu barev) a jednak mohu pod tim i fotit. Svetlo je dost rozptylene, takze nedela moc stiny. Jako podklad mam velke barevne ctvrtky (bezne v papirnictvi) a fotim ze stativu (manual s prioritou clony) se clonou cca 22-29 (kvuli hloubce ostrosti). Casy pak vychazeji okolo 1-5sec. Dulezite ale je, si pred focenim manualne vyvazit bilou. Fotky pak uz jen orezavam a upravuji kontrast, nekdy doostrim (Google Picasa).
Ondřej

Další

Zpět na Mám rozestavěno (máme rozestavěno)