Elektrika 181 až 183 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Elektrika 181 až 183 od MTB

Příspěvekod Brejla » stř 21 říj, 2015 6:06 pm

Michal Dalecký píše:Nikdo nechce aby jste si model dodělávali doma ale až si tam vložíte dekodér tak si pohrajte s jeho nastavením. To je vše.

Přiznám se, že mně tento přístup prodejce, kterého pořád pokládám za velice seriozního, hodně nemile překvapil. V případě Roca a jeho nepovedených Bardotek jste velice správně tlačili na výrobce, aby model uvedl do pořádku. Proč najednou tak diametrálně odlišný přístup? U výrobku za celkových cca 8000 Kč tento přístup vypadá dost divně a u mně osobně zvrátil rozhodnutí tento model koupit. Raději koupím něco od serioznějšího výrobce.
Nebo se máme připravit na dobu, kdy si koupíme pračku a doma si budeme ladit programátor, aby nám vůbec prala, potom začneme ladit sušičku, aby nám prádlo nemrazila a skončíme u ladění žehličky, aby nám prádlo nemačkala?
Brejla

Příspěvekod tusakvlasta » stř 21 říj, 2015 11:54 pm

Výrobce má asi velký výkývy v inteligenci protože pro pár ušetřených šestáků za retromotor zdeklasovat parádní model se jen tak nevidí. :roll:
tusakvlasta

Příspěvekod mastanec » čtv 22 říj, 2015 8:22 am

Brejla píše:
Michal Dalecký píše:Nikdo nechce aby jste si model dodělávali doma ale až si tam vložíte dekodér tak si pohrajte s jeho nastavením. To je vše.

Přiznám se, že mně tento přístup prodejce, kterého pořád pokládám za velice seriozního, hodně nemile překvapil. V případě Roca a jeho nepovedených Bardotek jste velice správně tlačili na výrobce, aby model uvedl do pořádku. Proč najednou tak diametrálně odlišný přístup? U výrobku za celkových cca 8000 Kč tento přístup vypadá dost divně a u mně osobně zvrátil rozhodnutí tento model koupit. Raději koupím něco od serioznějšího výrobce.
Nebo se máme připravit na dobu, kdy si koupíme pračku a doma si budeme ladit programátor, aby nám vůbec prala, potom začneme ladit sušičku, aby nám prádlo nemrazila a skončíme u ladění žehličky, aby nám prádlo nemačkala?

Me ne, me to uz neprekvapuje. Me prodal MTB Barcu se zalepenymi svetly, kdyz jsem to zminil tak mi tvrdil ze MTB svetla nelepi, jak jsem poslal foto tak uz neopovedel, vzdyt bydlim jen 2000k mdaleko a muzu si to jen tak prijit vyreklamovat. Kdyz proda 100vky MTB modelu tak by taky mohl v MTB spolupracovat. Ale proc neco ladit a delat to perfektni, vzdyt ono se to proda, zejo...
X-krat tu mohlo byt nejake hlasovani, stejne tak na stankach MTB, i pripravovane modely, treba ve forme CAD modelu, asi tak jak to kdosi dela pro kuehn (nemuzu si vzpomenout na jmeno, ale uz to tu zaznelo).
Na jednu stranu se p. Banovi nedivim, ze se s nama nebavi za to jak ho tady nekteri zje[3*li za Barcu. Me se tvarove libi, az na zalepana svetla je temer 100%. Chtel bych hektora, ale pres net a od modely biz to nekoupim, budu muset do CR. Na druhou stranu pokud to takhle pujde s jejich modely dal tak jsem v rozpacich jak to dopadne s Hydrou.
ČSD EP 3-4, H0, Digi, blog: http://goo.gl/KMybUF
mastanec

Příspěvekod sidlo » čtv 22 říj, 2015 9:38 am

Já jsem koupil Barču přes EC model http://www.ecmodel.cz/. Tam mi mašinku prohlédli, vyzkoušeli a reklamovali ještě před expedicí. Mě poslali už bezvadný model. Tím nechci říct, že MTB dělá věci špatně, chybička se vždycky může vloudit. Chci jenom říct, že v e-shopech jsou velké rozdíly.
sidlo

Příspěvekod sidlo » čtv 22 říj, 2015 10:23 am

čo MTB produkuje ....

Já bych řekl že to je poměr cena/výkon.
Kdyby ty modely byly opravdu tak špatné, jak tu mnozí píší, tak by všichni kupovali Roco.
A když píše
Michal Dalecký píše:Podotýkám že modelů MTB jsem prodal stovky...

tak kvalita MTB bude asi hodně srovnatelná s konkurencí.
sidlo

Příspěvekod George V. » čtv 22 říj, 2015 10:36 am

Čeští "modeláři" skousnou všechno na čem je ČSD/ČD. Bohužel...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 22 říj, 2015 1:50 pm

Obrázek

Obrázek
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Pomaranč » čtv 22 říj, 2015 3:26 pm

Mne sa zdá ako keby sa malo jednať o výrobný náter. Súdim podľa použitých okrúhlych nárazníkov.
V tom prípade im ale limitka vôbec nevyšla. Zelená medzi oknami by v tom prípade bola v poriadku ale zelená druhá na spodnej časti skrine prevzatá z Rakane ČD je úplne mimo a nesedí mi nielen do výrobného náteru kde má byť tmavozelená ale do ČSD vôbec. Nevidel som žiadne foto ČSD Rakane kde by mala takúto zeleň na skrini v tejto kombinácii so zelenou medzi oknami použitú. Samozrejme boli aj Rakane so svetlejšou zelenou na spodku ale ani tá nebola takého odtieňu ako je táto. V tejto kombinácii by ale musela byť medzi oknami krémová ako píše mikinko.
Ak by sa teda malo jednať o výrobný náter samozrejme by okrem zelenej farby spodnej časti skrine nesedela ani sivá strecha, ktorá by mala byť potom tiež zelená. Okapy lemované červenou. Pantografy červené. Tieto sa mi zdajú ako keby boli také škaredé krvavo oranžové ako na Bobine v TT. Tá by zasa mala mať zberače oranžové.
Pomaranč

Příspěvekod Jacek » čtv 22 říj, 2015 4:26 pm

Pak to ale mělo vypadat takto:
http://www.vlaky.net/servis/galeria.asp?id=172 , vagonová zeleň dole i na střeše, bohužel barvičky jsou další věc, na kterou MTB vyloženě kašle :( Bude také požadována náprava jako u bert s bílým rámem?
Jacek

Příspěvekod jihous » čtv 22 říj, 2015 8:11 pm

Mě se taky nechce věřit, že modely MTB jsou tak špatné a všichni, kdo je kupují jsou pitomci. Když jsme s panem Báňou uvažovali o výrobě TU 47, tak dle rozpočtu vycházely vstupní náklady na model cca 250 000 Kč. Elektriky budou asi ještě víc. Přesto nám pan Báňa již nějaký ten model dodal, a že by je sponzoroval jen ze svého........?
jihous

Příspěvekod ČouĎák » čtv 22 říj, 2015 9:32 pm

jen by to chtělo tu frézku doladit aby ty úhly byly jako na lokomotivě 1/1.
ne patvary lokomotivu napodobující.
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod VojtikJ » čtv 22 říj, 2015 9:54 pm

mikinko: tuhle barvu snad používali jen slováci ne? čili na 183, na našich 181 takovýhle barvy snad ani nebyli, tu snad měli jen oba prototypy 180.
jo kdyby udělali tuhle verzi http://www.strojvedouciplzen.cz/img/gal ... 1486_1.jpg tak jako TTčkář neváhám a kupuju ji.
@ll: Jinak je zajímavý, Vy na těch modelech najdete kdo ví jaký kraviny, mě osobně to příjde dobrý :D
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod hummus » pát 23 říj, 2015 7:46 am

mikinko píše:... Ale tvarove nedostatky cela, model sirsi o 3 mm, pantografy ako z najlacnejsieho hobby modely uz podla mna kraviny nie su. Ale dajme tomu, ze som bol ochotny jeden model kupit (aj ked mi stale nie je jasne, ako je mozne, ze niekto dokaze takto zmrsit celo v dobe 3 technologii na kazdom kroku, kde model MTB je zhruba na urovni 20 rokov stareho epoxidoveho odliatku ?) ... (napriklad prefrezovat ten piskot na cele, kvalitny motor, resp. lepsie prevody, oprava elektroniky, ...)

Takže jestli tomu dobře rozumím, tak veškeré nedostatky ve tvaru čela je v podstatě jen špatný tvar "piškotu". Je jasné, že je to podstatný detail, ale srovnávat to s odlitkem (dobře ho znám) je podle mě velmi odvážné.
Použité sběrače i motor jsou opravdu špatné a podobnou chybu by už MTB opakovat němělo.
O problémech s elektronikou slyším poprvé a v modelech od MTB byla většinou elektronika na vysoké úrovni.

P.S. Ten model je opravdu o 3mm širší než by měl být? To bych viděl jako velký problém.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod George V. » pát 23 říj, 2015 9:55 am

Pak sem taky hoď typ té Mashimy a to, jak se změní jízdní vlastnosti (min. a max. rychlost...) :). Dík.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod vvitty » pát 23 říj, 2015 11:42 am

maximalka pujde dolu.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)