Re:M.D.L.III

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: M.D.L.

Příspěvekod milan ferdián » ned 06 zář, 2015 11:20 am

workous píše:Vypadá to pěkně Milane jsem zvědal jak ti to půjde od ruky ty budovy budou asi oříšek pokud budeš modelovat dle pohledů a fotografií.... držím palce.

Děkuji,já už to beru jako poslední šanci :wink: .Jsem už unavený z těch neustálé donucených změn svých námětů.A těch tu bylo.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod czhunter » ned 06 zář, 2015 11:28 am

Mně, vždycky když zabrousím do tohoto tématu napadne, že by bylo fascinující postavit celý, délkově _nezkrácený_ tramvajový systém (Českého) Těšína.

Provozně by to byla nuda, ale z modelářského hlediska je fascinující, že každý dům, každý strom, každá lavička by tam mohla být úplně přesně tak, jak tam byla.
Takový etalon modelářství :)

Možná jsem to někde přehlédl, ale má nějaký účel to velké množství krátkých (150 mm) traťových modulů?
To jsou ty, které mají nohy?
czhunter

Příspěvekod milan ferdián » ned 06 zář, 2015 11:42 am

Mám dvě historické knihy o Těšínu.Jedna čistě s řadou fografií a podkladů o tramvaji,druhá opět s fotografiemi,jak Těšín rostl.Dokonce řadu lidí překvapím tím o tom,že se uvažovalo a plánovalo o rozšíření tramvajové dopravy.

Modelově je tu problém.Neodpovídá epocha normě FREMO a musel bych postavit modul stanice Těšín,aby provoz měl smysl.Je to mega stanice :) .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 06 zář, 2015 11:46 am

czhunter píše:Možná jsem to někde přehlédl, ale má nějaký účel to velké množství krátkých (150 mm) traťových modulů?
To jsou ty, které mají nohy?

Ano má,jen tam budou umístěny nohy a tyto krátké moduly vyplňují přepravní prostor v přepravní bedně.Výjimka bude ještě u obloukových,kde v rohu (veden oblouk tratě) musí být kvůli stabilitě umístěna noha dle potřeby.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » čtv 10 zář, 2015 9:29 am

Člověk/modelář musí být vybaven nejednou lidskou vlastnosti.Mezi ně patří jak trpělivost,tak i vytrvalost.Hnací vozidlo E69,zde bude stačit jen demontovat sběrač,vyměnit kastly plus drobné úpravy na pojezdu.
Přílohy
MV 103.png
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod JanoH0e » čtv 10 zář, 2015 1:09 pm

Ten stánok ti fakt nerobí dobre :D . Ten variant, ktorý ideš robiť je skôr z epochy II, nehovoriac o tom, že ti uberá drahocenné miesto vo vozidle. Aj tak v pidi veľkosti sú detaily ovládacieho pultu neviditeľné. Zrejme chceš robiť H0e a si sa nejak zmýlil, nie ? :D http://www.dpo.cz/images/historie/katalog/106b_v.jpg - sa ti bude určite lepšie stavať. Teda pokiaľ už si si nezohnal mikroskop. :D
JanoH0e

Příspěvekod MkTT » čtv 10 zář, 2015 1:27 pm

Já na Milanovo obrázku vidím dveře, které se dají zavřít. Proč by nebylo možné postavit vozidlo se zavřenými dveřmi?
MkTT

Příspěvekod milan ferdián » čtv 10 zář, 2015 1:38 pm

JanoH0e píše:Ten stánok ti fakt nerobí dobre :D . Ten variant, ktorý ideš robiť je skôr z epochy II, nehovoriac o tom, že ti uberá drahocenné miesto vo vozidle. Aj tak v pidi veľkosti sú detaily ovládacieho pultu neviditeľné. Zrejme chceš robiť H0e a si sa nejak zmýlil, nie ? :D http://www.dpo.cz/images/historie/katalog/106b_v.jpg - sa ti bude určite lepšie stavať. Teda pokiaľ už si si nezohnal mikroskop. :D

A jak jsi přišel na to,že budu stavět i ovládací pult?Jaká ztráta prostoru?Máš lepší výkres?Ilustrační foto bylo vybráno náhodně a mezi MV103 a MV106 nejsou skoro žádné rozdíly.Vždyť jdou zavřít dveře.Pojezd pro MV107 se nepodařilo sehnat a jsem vděčný modelářům co mi v mém úsilí pomáhají.
Nechápu co furt máte s mlhou a spol s tím neustále plkáním o nějaké modelové velikosti H0e !
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » čtv 10 zář, 2015 2:05 pm

milan ferdián píše:
JanoH0e píše:Ten stánok ti fakt nerobí dobre :D . Ten variant, ktorý ideš robiť je skôr z epochy II, nehovoriac o tom, že ti uberá drahocenné miesto vo vozidle. Aj tak v pidi veľkosti sú detaily ovládacieho pultu neviditeľné. Zrejme chceš robiť H0e a si sa nejak zmýlil, nie ? :D http://www.dpo.cz/images/historie/katalog/106b_v.jpg - sa ti bude určite lepšie stavať. Teda pokiaľ už si si nezohnal mikroskop. :D

A jak jsi přišel na to,že budu stavět i ovládací pult?Jaká ztráta prostoru?Máš lepší výkres?Ilustrační foto bylo vybráno náhodně a mezi MV103 a MV106 nejsou skoro žádné rozdíly.Vždyť jdou zavřít dveře.Pojezd pro MV107 se nepodařilo sehnat a jsem vděčný modelářům co mi v mém úsilí pomáhají.
Nechápu co furt máte s mlhou a spol s tím neustále plkáním o nějaké modelové velikosti H0e !

Milane já nic nepsal, nejmenuj mě :-):-):-):-):-)
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod JanoH0e » čtv 10 zář, 2015 2:27 pm

Keď ilustračné tak nič. Už som sa zľakol, že si rozhodol postaviť pôvodnú bezdverovú variantu iba s plošinami, pultom atď. Tak ako je to na starých fotkách. Potom by manšinfíra v zime musel nosiť kožuch. :D
JanoH0e

Příspěvekod milan ferdián » čtv 10 zář, 2015 3:20 pm

JanoH0e píše:Keď ilustračné tak nič. Už som sa zľakol, že si rozhodol postaviť pôvodnú bezdverovú variantu iba s plošinami, pultom atď. Tak ako je to na starých fotkách. Potom by manšinfíra v zime musel nosiť kožuch. :D

Právě model MV103 bude se zavřenými dveřmi,né ten původní z roku 1916.No máš pravdu o MV106,je daleko více fotek o ní.Co se týče manšinfíry,tam strčím v zimě mlhu a Dašek mu bude asistovat,tím je přejdou ty neustále fórky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:
Vždyť mi chybí již jen jeden malý krůček a budu mít konečně svou mašinu,byť atypickou,ale to mi nevadí :D .

A zde je máme při akci.V budce MV107 mlha a praporkem mává Dašek....
Přílohy
Křižování náklad.vlaku Polanka.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » čtv 10 zář, 2015 3:40 pm

milan ferdián píše:
JanoH0e píše:Keď ilustračné tak nič. Už som sa zľakol, že si rozhodol postaviť pôvodnú bezdverovú variantu iba s plošinami, pultom atď. Tak ako je to na starých fotkách. Potom by manšinfíra v zime musel nosiť kožuch. :D

Právě model MV103 bude se zavřenými dveřmi,né ten původní z roku 1916.No máš pravdu o MV106,je daleko více fotek o ní.Co se týče manšinfíry,tam strčím v zimě mlhu a Dašek mu bude asistovat,tím je přejdou ty neustále fórky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:
Vždyť mi chybí již jen jeden malý krůček a budu mít konečně svou mašinu,byť atypickou,ale to mi nevadí :D .

vem tu mašinu do Hluku, my s Daškem ju zabydlíme....Ale ať se neunavíš s tou tíhou....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Dan Buchtela » čtv 10 zář, 2015 5:55 pm

Ahoj Milane, jakou technologii zvolíš pro stavbu skříně?
Dan Buchtela

Příspěvekod milan ferdián » čtv 10 zář, 2015 6:40 pm

Dan Buchtela píše:Ahoj Milane, jakou technologii zvolíš pro stavbu skříně?

Lept,za předpokladu jestli najdu šikovného človíčka,který nebude mít komplex z naší modelové velikosti :D .Jestli ne,tak nastoupí moje kreativita :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » úte 27 říj, 2015 5:16 pm

Hmm,snad po novém roce :( .Výrobce píše "...trable ve výrobě..",holt N-ko je N-ko :) .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Moduly