workous píše:Vypadá to pěkně Milane jsem zvědal jak ti to půjde od ruky ty budovy budou asi oříšek pokud budeš modelovat dle pohledů a fotografií.... držím palce.
Děkuji,já už to beru jako poslední šanci

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
workous píše:Vypadá to pěkně Milane jsem zvědal jak ti to půjde od ruky ty budovy budou asi oříšek pokud budeš modelovat dle pohledů a fotografií.... držím palce.
czhunter píše:Možná jsem to někde přehlédl, ale má nějaký účel to velké množství krátkých (150 mm) traťových modulů?
To jsou ty, které mají nohy?
JanoH0e píše:Ten stánok ti fakt nerobí dobre. Ten variant, ktorý ideš robiť je skôr z epochy II, nehovoriac o tom, že ti uberá drahocenné miesto vo vozidle. Aj tak v pidi veľkosti sú detaily ovládacieho pultu neviditeľné. Zrejme chceš robiť H0e a si sa nejak zmýlil, nie ?
http://www.dpo.cz/images/historie/katalog/106b_v.jpg - sa ti bude určite lepšie stavať. Teda pokiaľ už si si nezohnal mikroskop.
milan ferdián píše:JanoH0e píše:Ten stánok ti fakt nerobí dobre. Ten variant, ktorý ideš robiť je skôr z epochy II, nehovoriac o tom, že ti uberá drahocenné miesto vo vozidle. Aj tak v pidi veľkosti sú detaily ovládacieho pultu neviditeľné. Zrejme chceš robiť H0e a si sa nejak zmýlil, nie ?
http://www.dpo.cz/images/historie/katalog/106b_v.jpg - sa ti bude určite lepšie stavať. Teda pokiaľ už si si nezohnal mikroskop.
A jak jsi přišel na to,že budu stavět i ovládací pult?Jaká ztráta prostoru?Máš lepší výkres?Ilustrační foto bylo vybráno náhodně a mezi MV103 a MV106 nejsou skoro žádné rozdíly.Vždyť jdou zavřít dveře.Pojezd pro MV107 se nepodařilo sehnat a jsem vděčný modelářům co mi v mém úsilí pomáhají.
Nechápu co furt máte s mlhou a spol s tím neustále plkáním o nějaké modelové velikosti H0e !
JanoH0e píše:Keď ilustračné tak nič. Už som sa zľakol, že si rozhodol postaviť pôvodnú bezdverovú variantu iba s plošinami, pultom atď. Tak ako je to na starých fotkách. Potom by manšinfíra v zime musel nosiť kožuch.
milan ferdián píše:JanoH0e píše:Keď ilustračné tak nič. Už som sa zľakol, že si rozhodol postaviť pôvodnú bezdverovú variantu iba s plošinami, pultom atď. Tak ako je to na starých fotkách. Potom by manšinfíra v zime musel nosiť kožuch.
Právě model MV103 bude se zavřenými dveřmi,né ten původní z roku 1916.No máš pravdu o MV106,je daleko více fotek o ní.Co se týče manšinfíry,tam strčím v zimě mlhu a Dašek mu bude asistovat,tím je přejdou ty neustále fórky![]()
![]()
![]()
Vždyť mi chybí již jen jeden malý krůček a budu mít konečně svou mašinu,byť atypickou,ale to mi nevadí.
Dan Buchtela píše:Ahoj Milane, jakou technologii zvolíš pro stavbu skříně?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků