Novinky H0 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2015

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 07 črc, 2015 9:02 am

Obrázek
Pro srovnání s předchozími verzemi od ROCO. Předpokládám že nový model T478.2 měl mít stejné schéma jako čmelák vlevo.

Obrázek
O čitelnosti popisků si udělejte obrázek sami.

Modely dnes vracíme a nezbývá než doufat že stávající modely nebudou "jen" přestříkány ale budou provedeny znovu a správně. Fakt se bojim jak dopadne čmelák.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod A2C » úte 07 črc, 2015 10:23 am

Podľa mňa im dochádza šedá farba v pištoli :lol:
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Barbucha » úte 07 črc, 2015 10:26 am

A2C píše:Podľa mňa im dochádza šedá farba v pištoli :lol:

Před expedicí vypráno v Perwollu.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod ReichenbergW » úte 07 črc, 2015 12:15 pm

Pro srovnání s předchozími verzemi od ROCO. Předpokládám že nový model T478.2 měl mít stejné schéma jako čmelák vlevo.

O čitelnosti popisků si udělejte obrázek sami.

Modely dnes vracíme a nezbývá než doufat že stávající modely nebudou "jen" přestříkány ale budou provedeny znovu a správně. Fakt se bojim jak dopadne čmelák.[/quote]

Ad 1) Ne, neměl. Zamračená MĚLA být světlejší, tak jak z historie především u řady T 478.2 vyplývá. Hlavní problém je prostě ve fikci v katalogu. To ale NENÍ náš problém, ale té firmy co to soustavně dělá.

Ad 2) Popisky čitelné jsou. Viz moje foto přes sklo .-)
Ad 3) Silně pochybuji o tom, že Roco bude něco stahovat jen proto že Vám se to nezdá. V Německu a Rakousku, jak si lze ověřit bylo prodáno již mnoho modelů. Některé E-shopy je podle toho co jsem mohl sledovat vyprodali.
O čmelák bych se nebál, pokud nebude černý jak si přáli a vybledne jim barva, bude šedý, takže v obou případech vlastně dobře :-)

Závěr je jednoznačný, světle šedá měla být o trochu tmavší, ne ale taková jako chybně prezentujete na čmeláku (Tam je šeď střední - ČSN 1100/RAL 7040 - červená zamračená má na rámu RAL 7022 /tmavší/, sergej má RAL 7000 světlejší jak zamračený, tmavší jak čmelák). Vliv na světlejší odstín může mít více faktorů - jaká barva výlisku? Je tam nějaký základ? ... Hlavně nás nezásobujte svými domněnkami o tom jak když něco uděláme dobře jucháme, když špatně blábolíme jak se z toho vykroutit. To jsou nesmysly. Neděláme žádný z modelů jednou líp, jednou hůř. Roco toho v minulosti pohnojilo už dost, takže budu rád když mi nejprve zodpovíte to na co jsem se ptal předtím. Odpověď Vám z toho vyplyne sama...
ReichenbergW

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 07 črc, 2015 12:51 pm

Mám oči a vidím. Mám s tím starosti navíc. Tady není co okecávat. Pokud to někdo prodává je to jeho věc. Poškozuje sebe a zákazníka. Pro vaše info, modely stahujeme z prodeje. Takže vaše doměnky a nekonečné přesvědčování jsou mylné. Myslete si a obhajujte co chcete, mě nepřesvědčíte. Celou dobu víte že model bude vypadat jinak a že Roco má uvedený špatný obrázek a neupozorníte tady i jinde nikoho na tento nedostatek. Ostatní si udělají obrázek sami a ja tuto konverzaci a dohady s vámi končím. Je to mimo téma tohoto vlákna.
Michal Dalecký

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 07 črc, 2015 1:00 pm

Obrázek
Michal Dalecký

Příspěvekod A2C » úte 07 črc, 2015 1:07 pm

Michal Dalecký píše:Mám s tím starosti navíc. Poškozuje sebe a zákazníka.

Ja mám zas riešenie, verejne to predať za nákupnú cenu ako "poškodený" model od výrobcu alebo ako nepodarok, Nemusíte platiť poštovné naviac a riešiť s Roco že je to proste brak, pekne to označiť a predať to za nákup a vyžiadať si od Roco ušlý zisk.
Keď to tak funguje v IT biznise kde sú provízie max 10% prečo by to nemalo ísť tu
A2C

Příspěvekod ReichenbergW » úte 07 črc, 2015 1:48 pm

Michal Dalecký píše:Mám oči a vidím. Mám s tím starosti navíc. Tady není co okecávat. Pokud to někdo prodává je to jeho věc. Poškozuje sebe a zákazníka. Pro vaše info, nebudu zde prezentovat komunikaci s Roco že máme modely stáhnout z prodeje. Takže vaše doměnky a nekonečné přesvědčování jsou mylné. Myslete si a obhajujte co chcete, mě nepřesvědčíte. Celou dobu víte že model bude vypadat jinak a že Roco má uvedený špatný obrázek a neupozorníte tady i jinde nikoho na tento nedostatek. Ostatní si udělají obrázek sami a ja tuto konverzaci a dohady s vámi končím. Je to mimo téma tohoto vlákna.

Vážený pane, pokud máte oči a vidíte, tak jste jistě viděl že Roco prezentuje číslo T 478.2055 což je lokomotiva s prolisy až nahoru (skříň 3. série), v katalogu bylo zamýšlené provedení ale domalováno na T 478.1, což je první série s prolisy do půlky. Odkud obrázek vzali, a že barvy nikterak neupravovali je snad jasné. Takže jistě víte co nabízíte zákazníkům a co vidíte. Osobně si nikdy neobjednávám to co nevidím jak vypadá. Pokud si někdo myslí, že je to výhoda, je to jen čistě jeho problém. Nehažte laskavě svoje problémy na mě, nebo moje kolegy /modely pro Roco děláme ve trojici/. Jestli budete ve své neznalosti historie /což se ukázalo už nejednou/ dále tvrdit, že je mměl odel špatný jen pro to, že Vy jej neznáte, je to jen váš problém, nikoliv náš, nebo snad můj. Můj problém je maximálně tak to, že jsem na Vašem fóru podával informace o modelech které budou, což bych vlastně ani neměl, ale to bylo vždy jen pro dobro věci, tedy i lidí tady. My taky s tou firmou komunikujeme také a máme zcela jiné odpovědi než vy. Pokud se vám model nelíbí tak ho prostě nenabízejte. Jiní to dělaje opačně a prodávají to. A na fakt, že je model (resp. další jiné modely) v katalogu a na jejich stránkách, jinak než pak budou, jsem zde upozornil už mnohokrát. To se dá snadno dohledat. Pokud si chcete zadávat modely u Roca sám podle vašich představ, jistě Vám v tom nikdo nebrání, limitované série si u nich objednávají obchodníci po celém světě. K Vám osobně já žádné povinnosti nemám, takže pokud jste něco snad chtěl vědět, tak jste mohl napsat jako to činí jiní kolegové, a jako jste v minulosti již učinil, budu-li vědět jistě nenechám bez odpovědi...
Ostatní již bylo řečeno. Model měl být o maličko tmavší (ne ale tak jako čmelák), světle šedá ale prostě byla. Co na tom pořád chcete měnit? Víc už k tomu nemám co dodat. Až se zase lidi budou ptát podle čeho jsme ten model dělali tak jim odpovídejte za mě -jistě máte archiv bohatý na to aby jste to dokázal zodpovědět také. Velice se těším na Vaše fundované odpovědi. Pěkný den všem .-)
ReichenbergW

Příspěvekod Polabský » úte 07 črc, 2015 8:17 pm

Ale pánové, ............
Měl jsem již tu čest poznat u každého z Vás, Vaše skutečné schopnosti.
I když u Vás obou vím o částečně skrytých nedostatcích (kdo je ale nemá ???).

Přesto Vás důrazně žádám o okamžité přepnutí Vašich větráků na maximum.
Až se trochu ochladíte věřte, že i vlastní rozum a rozvaha se tiše vkrade zpět.

Kucííí neblbněte, dyť to nemáte vůbec zapotřebí.

S přáním všeho dobrého Vám a Vašim blízkým.

Hezký večer Všem :D
Polabský

Příspěvekod ReichenbergW » stř 08 črc, 2015 7:32 am

Polabský píše:Ale pánové, ............
Měl jsem již tu čest poznat u každého z Vás, Vaše skutečné schopnosti.
I když u Vás obou vím o částečně skrytých nedostatcích (kdo je ale nemá ???).

Přesto Vás důrazně žádám o okamžité přepnutí Vašich větráků na maximum.
Až se trochu ochladíte věřte, že i vlastní rozum a rozvaha se tiše vkrade zpět.

Kucííí neblbněte, dyť to nemáte vůbec zapotřebí.

S přáním všeho dobrého Vám a Vašim blízkým.

Hezký večer Všem :D

Karliku, u nás sprchlo (fest .-) a vyvětranej jsem od jistý doby dokonale, takže můj ventilátor se točí stále konstantní rychlostí. Jen jsem se snažil vysvětlit, když už znám to pozadí, leč marně. Takže končím /ne s modely, ale s tím mudrováním tady/. Je to marný, je to marný .-)
Pěkný den všem.
P.S. Aktuální barvičky pro Roco čmeláka :-) http://www.roco.cc/de/product/229919-0- ... ducts.html
ReichenbergW

Příspěvekod A2C » stř 08 črc, 2015 8:04 am

ReichenbergW píše:P.S. Aktuální barvičky pro Roco čmeláka :-) http://www.roco.cc/de/product/229919-0- ... ducts.html

Normálne neverím vlastným očiam, oni našli formu na presvetlenú tabuľku!!! Bohužiaľ neverím vlastným očiam ako krásne trafili ten zelený odtieň karosérie :twisted: :lol:
A2C

Příspěvekod George V. » stř 08 črc, 2015 10:29 am

mikinko píše:
A2C píše:
ReichenbergW píše:P.S. Aktuální barvičky pro Roco čmeláka :-) http://www.roco.cc/de/product/229919-0- ... ducts.html

Normálne neverím vlastným očiam, oni našli formu na presvetlenú tabuľku!!! Bohužiaľ neverím vlastným očiam ako krásne trafili ten zelený odtieň karosérie :twisted: :lol:

No, obrazok moze znamenat, to, ze tabulka bude presvetlena, ale rovnako dobre aj to, ze to proste len natamponuju bez svetla ... :-)
Inak, neviem, ci je to podla skutocnosti, ale ten cmeliak mi nevdojak pripomenul film "50 odtienov sedej (alebo sivej)" .... :-)

...a to jako proč? Prosvětlená tabulka existuje od prvopočátku, akorát se exportovala poněkud východněji :) . Co bych spíše kritizoval a co tu zatím nezaznělo - opět široké nárazníky.....
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Pomaranč » stř 08 črc, 2015 11:47 am

S presvetlenou tabulkou súhlasím. Stačí sa pozrieť do vnútra Čmeliaka T669.0088, v ktorom sú zabudované ledky pre transparent a dokonca aj fungujú. Prvý Čmeliak , teda T669.0088 ktorého vyrobilo Roco transparent nemá mať. Myslím si že niektoré transparenty sa rušili v dielňach.
Pomaranč

Příspěvekod novk2007 » čtv 09 črc, 2015 5:03 pm

Lidi ta Daleckého předělávka té 151 je super ,Duhovka by však byla lepší jen kde vzít peníze a nekrást .... Mám zálusk na LS Model Kutná Hora pokud mě ji v Německu nevyprodaj a pak Ždár nad Sázavou a Olomouc. Brno je taky fajn ale to už bych nedal a tedf do toho ta 151.Jsem zvědavej Kdy z Makarónie dorazí ta avízovaná Čezovka kterou slibujou už roky.
novk2007

Příspěvekod novk2007 » ned 12 črc, 2015 8:29 am

8500 kč za novou 371 PIKO na rok 2015 . To už snad Piko přehání ne ?
novk2007

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)