návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 25 kvě, 2015 3:41 am

workous píše:Míro ten modul se tu někde řešil byla to záležitost odporů mrkni na to nebo zkus Fuldu třeba ti poradí.

Výměny odporů a laborování se smyčkami mám už ve všech verzích za sebou,včetně reinstalace osvětlení 2 nápravových vozů.Zkrátka,jakmile je jen mikroskopický náznak nečistoty,špatného sběru proudu nebo vyššího zatížení,tak je problém.Nicméně u těchto modulů šlo zřejmě o něco jiného a problém se již řeší. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 08 čer, 2015 12:09 pm

Tak nám propukla doba měděná naplno. :D Sice se mi 2 hodiny kouřilo z hlavy,než jsem se drobátko zorientoval,ale zhlaví na vlečce funguje na jeden ťuk. :mrgreen:
Obrázek
Obrázek
Tak taky jsem spasoval díly k sobě,takže už se žádné poskoky nekonají a mašinky jezdí jak na vzduchovém polštáři. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 08 čer, 2015 5:02 pm

Tak jsem nakonec to levé zhlaví docvrnknul ještě dnes,nějak mě ta dráteničina začala bavit. :D Fotky sem dávat nebudu,slabší jedinci by to nemuseli ustát, :lol: ale funguje to,takže jedním tlačítkem z obou traťových na jakoukoliv staniční kolej,včetně přestavení výměn do odvratu. :mrgreen: Dnes konec,večířka a Game of Thrones. 8)
miroslav lengyel

Příspěvekod hank61 » pon 08 čer, 2015 5:55 pm

miroslav lengyel píše:Tak jsem nakonec to levé zhlaví docvrnknul ještě dnes,nějak mě ta dráteničina začala bavit. :D Fotky sem dávat nebudu,slabší jedinci by to nemuseli ustát, :lol: ale funguje to,takže jedním tlačítkem z obou traťových na jakoukoliv staniční kolej,včetně přestavení výměn do odvratu. :mrgreen: Dnes konec,večířka a Game of Thrones. 8)

Jako z filmu Trhák ...... ale stejně my Češi jsme šikovnej národ :D :D :D
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 08 čer, 2015 7:14 pm

Jasná věc :arrow: Golden Czech Hande. :lol:
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 09 čer, 2015 8:34 am

Provedl jsem dílčí provozní zkoušky zapojení a vše funguje,takže jsem to mohl drobet začistit a vyfotit.Došly mi diody,takže pokračovat budu někdy příště.Taky jsem konečně slepil klůcky a vytvořil základ budoucího panelu.Zatím je ovládání vekslí hodně podobné malé telefonní ústředně. :D No a pořád mi vrtá v hlavě ten most,takže je nástin,kam přijde naroubovat.On to tedy bude spíše mostek než most,ale jak se říkávalo za komárů "malá,ale za naše". :lol: Asi něco v tomhle stylu,možná 2 vedle sebe.
Obrázek
Jinak fotky zde: http://lengy.rajce.idnes.cz/Pristavek#95.jpg
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 11 čer, 2015 5:14 pm

Tak trošku z jiného soudku,začal jsem stavět opěrnou zeď se zbytků toho šíleně drahého mostu. :D Zatím pouze nahrubo,ještě to přijde poladit.Také mi dorazily nové moduly vratné smyčky,speciálně vylepšené pro královskou velikost místním guru,panem Jinřichem Fučíkem alias Fuldou.Tímto veřejně děkuji celému kolektivu DIGI-CZ za vyřešení mého problému.Zvuk při vjezdu nebo výjezdu z reverzu vypadne,což by se dalo vyřešit kondíkem k dekodéru,ale na to kálí Bílej tesák.Drobné mušky to ještě sice má,ale to už je spíše věcí dolazení přejezdu mezi díly kolejiště.
http://lengy.rajce.idnes.cz/Pristavek#100.jpg
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 16 čer, 2015 8:47 am

:mrgreen: Tak už to frčí,sice jsem se trošku potrápil s Karwendelem,ale už je to vyřešeno. :idea: Moc jsem nepochopil smysl toho,že jeden podvozek je kyvný a druhý natvrdo,ale brutálně jsem odstranil ty plastové výstupky zespodu na skříni a teď vše funguje jak má. :D Reverzní moduly fungují bezchybně,takže časem objednám ještě 2,kterými nahradím ty stávající ve staré části kolejiště.A ještě malá ukázka,byť nevalné kvality.
https://drive.google.com/file/d/0B1hIsB ... sp=sharing
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » úte 16 čer, 2015 9:00 am

No tě péro, ty jezdíš a já rozebírám koleje :-D.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 16 čer, 2015 9:19 am

Barbucha píše:No tě péro, ty jezdíš a já rozebírám koleje :-D.

Tak jezdím,průjezdné to je kolem dokola,ale veksle ještě zapojené nemám,pouze jedno zhlaví,takže práce až až. :D Jen jsem to chtěl zprůjezdnit,abych protáhl mašiny a taky si mohl zajezdit z vnoučkem,až za 3 týdny přijede.Uvidím,co do té doby ještě stihnu udělat a co mi dorazí od dodavatelů.Jak to,že rozebíráš koleje,nějaký problém? :idea:
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » úte 16 čer, 2015 9:27 am

Mám problémy na části, kterou jsem dělal jako první, takové dětské chyby. Blbě zatížená a částečně zaštěrkovaná kolej před levým zhlavím se stočila do mírné vrtule. Vibrační bruskou upraveno a napraveno. Izolovaná spojka uhnula ve zaštěrkované koleji (nikdy nepoužívat izolované spojky), upraveno kleštěmi, doladěno bude tavnou pistolí :-). Další spojka v tunelu a zvětšený rozchod kolejí. Vyřezáno, dneska budu vkládat nové koleje. Urvaný jazyk angličana, mám podezření na Příšeru :twisted: , angličan za 800 :? na cestě, bude se trhat, vyměňovat a znovu heftovat.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod workous » úte 16 čer, 2015 9:34 am

A pak, že tu rychlík jen Hank61:) pěkný Míro hezky to jezdí..... no už abych taky jezdil bohužel pro mne čeká stavba terasy a tak jen po večerech o víkendu zahrada zatracený léto :D :D
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 16 čer, 2015 9:44 am

Barbucha píše:Mám problémy na části, kterou jsem dělal jako první, takové dětské chyby. Blbě zatížená a částečně zaštěrkovaná kolej před levým zhlavím se stočila do mírné vrtule. Vibrační bruskou upraveno a napraveno. Izolovaná spojka uhnula ve zaštěrkované koleji (nikdy nepoužívat izolované spojky), upraveno kleštěmi, doladěno bude tavnou pistolí :-). Další spojka v tunelu a zvětšený rozchod kolejí. Vyřezáno, dneska budu vkládat nové koleje. Urvaný jazyk angličana, mám podezření na Příšeru :twisted: , angličan za 800 :? na cestě, bude se trhat, vyměňovat a znovu heftovat.

Tobě se povedlo urvat jazyk na angličanu od Fleischmana? :shock: To bys měl nafotit a poslat do síně slávy do Německa. :lol: S izolačními spojkami problém nemám a rozchod je všude fajn,jen ještě musím doladit ty přechody,ale štěrk už dorazil,takže se do toho ve čtvrtek(snad)pustím.Dnes valím do Chebu a zítra do Nové Vsi nad Lužnicí,takže udělám prd. :x Uvidím jak víkend,má být hnusně,tak jestli nepůjdu do práce a kolega mi přiveze diody,tak začnu z druhým zhlavím a SN.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 16 čer, 2015 9:46 am

workous píše:A pak, že tu rychlík jen Hank61:) pěkný Míro hezky to jezdí..... no už abych taky jezdil bohužel pro mne čeká stavba terasy a tak jen po večerech o víkendu zahrada zatracený léto :D :D

Zatím je to ježdění jen tak dokola,dráty zastrčené pod koleje,aby byly napájené izolované úseky atd. :D Tak terasu naštěstí stavět nemusím,ale dost času mi sebralo to dceřino auto.Za 3 týdny přijede vnouček,takže udělám taky prd,ale objednal jsem nějaké stavebnice stromků od HEKI,tak budeme něco společně tvořit. :lol:
miroslav lengyel

Příspěvekod hank61 » úte 16 čer, 2015 9:49 am

Míro. Hezké. A ta fabrika, co se tam mihla je mi nějaká známá :-) :-)
Jinak rychlík Hank61 dorychlíkoval. Musí se také přes léto věnovat jiným aktivitám. Trochu kolo :-) a bohužel i sem tam něco kolem baráku :-( To, že nemám čas zajet na modelářské letiště už raději ani nezmiňuji :-)
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště