Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
Lze udělat z manipulační dopravní kolej?
Morris Zapp píše:Jako námět na setkání mi to nepřijde moc dobré - to už jste se normálního provozu nabažili, že vymýšlíte takovéhle mimořádnosti?
mnitka píše:Lze udělat z manipulační dopravní kolej?
NelzeTedy ne z rozhodnutí výpravčího. Je třeba mít na mysli, že manipulační koleje mohou být vybaveny zařízeními která se neslučují s jízdou vlaku za běžných podmínek.
Ferda píše:Dokonce i v modelu by s tím mohly být potíže.
Už jen pohled na NEM 102 - Průjezdný průřez dává jasně vědět, že kolem rampy by některá vozidla nemusela projet. Zažili jsme v Radkově Kadani, kde kolem rampy neprojedou osobní a ani některé služební vozy. Přitom průjezdný průřez dle NEM 102 je dodržen.
Aha - no tak to je na skutečné železnici dokonce docela běžné. Ne tedy operativně, ale k určitému datu se změní kvalifikace koleje, zabezpečováci samozřejmě musí upravit svoji bižuterii.rawen píše:Měl jsem samozřejmě na mysli rozhodnutí "shora".
Když budete pro modelové účely předstírat, že tam ta výkolejka není (srov. předstírání vjezdových návěstidel), tak proč ne. Sám jsem takhle v modelových GVD používal jako dopravní koleje manipulační koleje stanic ve stádiu doby dřevěné, kdy tam ještě žádná skladiště, rampy apod. nestála a modelové výkolejky se teprve řešily v anarchistických kroužcíchrawen píše:Kolej, o kterou mi jde, je zabezpečena výkolejkou a žádná další překážka okolo není - tak jak tu bylo zmíněno výše, prostě D3 stanička, u které je rozlišení kolejí čistě administrativní rozhodnutí. Skladiště a další objekty jsou na kusých.
rawen píše:Ahoj, prosím o odpověď na další otázku.
Dělám na grafikonu. Je v něm motorák, který celý den (cca od 4 do 23hod) pendluje po lokálkách. Tak 70:30 procent času jede a stojí mezi výkony. Jak často by v reálu takový motorák zbrojil naftou případně potřeboval další "běžnou" údržbu?
Je mi jasné, že to závisí na typu - tak řekněme M152. Další nebudu specifikovat, prosím o příklady z praxe - co jaký vůz jezdil a jaké zbrojení potřeboval.
Předem děkuji, Radek
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků