Zkušenosti s e-shopem www.zeleznicni-modelarstvi.cz

Tipy, ceny, zkušenosti, poznatky.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zkušenosti s e-shopem www.zeleznicni-modelarstvi.cz

Příspěvekod novk2007 » pon 25 kvě, 2015 11:03 am

Pozor já jsem se ještě nachytat nenechal. Balík zatím nedorazil a peníze jsem taky zatím neposlal.
novk2007

Příspěvekod novk2007 » pon 25 kvě, 2015 11:18 am

Stalo se no. Řezat žíly si kuli tomu nebudu. Jen je mě divné to že s tím žádný úřad nic nedělal a živnost stále provozuje. Měl jsem zájem o koupi na jeho stránkách o Fleischmann 41 ale v německu jsem jí našel za 119 eur plus 5 eur poštovné. Tak jsem si jí koupil a u pana Tesaře jsem jí ani nakonec neobjednal. V německu se ta 03 prodává kolem 200 eur tak sem jen chtěl ušetřit. Mašinka jsem měl do 3 dnů od zaplacení doma a naprostá spokojenost sice je bez krabičky ale i tak
novk2007

Příspěvekod novk2007 » pon 25 kvě, 2015 11:32 am

Tak to je ona jen bych chtěl na ní vyměnit Wagnery plechy.Velké uši a někde sehnat dýmniční dveře které odpovídající DR . V provozu u DR zůstaly jen 3 lokomotivy s tímto kotlem zbytek DR předělaly bud na nový kotel nebo rekonstruovaný
Přílohy
br 41 006.JPG
novk2007

Příspěvekod Barbucha » pon 25 kvě, 2015 11:33 am

novk2007 píše:Stalo se no. Řezat žíly si kuli tomu nebudu. Jen je mě divné to že s tím žádný úřad nic nedělal a živnost stále provozuje. Měl jsem zájem o koupi na jeho stránkách o Fleischmann 41 ale v německu jsem jí našel za 119 eur plus 5 eur poštovné. Tak jsem si jí koupil a u pana Tesaře jsem jí ani nakonec neobjednal. V německu se ta 03 prodává kolem 200 eur tak sem jen chtěl ušetřit. Mašinka jsem měl do 3 dnů od zaplacení doma a naprostá spokojenost sice je bez krabičky ale i tak

U Tesaře nebyla nová a lehce ojetá se dá koupit kolem 100€. Včera proběhly dvě aukce BR03 DB ep.III a jedna šla za 89€ a druhá za 101€. Obě neohmatané, krabičky jako nové. Poštovné 9.9€. Já tak kupoval před 3 měsíci dvě páry. Ty nestály na kolejích, prodával to nějaký bazarník v Hamburku. Kdybych věděl že je to opravdu netknuté, jak ostatně popisoval) tak jsem toho vzal víc. Za 4 dny od zaplacení jsem to měl doma.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod novk2007 » pon 25 kvě, 2015 11:37 am

Jenže já nejsem na ebay Registrován a nechce se mě do toho nevím co a jak .Problém je v tom že hodně lákavých nabídek je právě na ebay.de.Pak jsou nějaké bazary na webu , kde se dá něco splašit ale moc toho není .Já znám isking modelbah. Gebrauchtmedelbahn. nordbahn an-verkauft to je asi vše. o kterém vím.
novk2007

Příspěvekod mlha » pon 25 kvě, 2015 11:56 am

nemá ebay možnost koupit bez registrace?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod novk2007 » pon 25 kvě, 2015 12:02 pm

Podle mě to má jen Aukro .Na Ebay se musí člověk přihlásit a být registrován. Podle mě.Možná se pletu .Nejsem si jist.Neznáte ěkdo nějaké stránky v německu kde se dají koupit použité mašinky za dobré peníze? Děkuji moc.
novk2007

Příspěvekod nadkachna » pon 25 kvě, 2015 12:31 pm

Registrovat se na E-bay musíš, ale zas je to otázka chvilky a neposílá se ověřovací dopis jako u Aukra. Hodně prodávajících ale preferuje paypal, což v česku moc nefrčí a další kámen úrazu může být poštovné, které je často kolem 17 éček, což může ve výsledku s výhodnou cenou dost zahýbat.
Ale zas ten výběr, především na ebay.de je úplně jinde než na Aukru.
G
TT
nadkachna

Příspěvekod Barbucha » pon 25 kvě, 2015 1:17 pm

nadkachna píše:Registrovat se na E-bay musíš, ale zas je to otázka chvilky a neposílá se ověřovací dopis jako u Aukra. Hodně prodávajících ale preferuje paypal, což v česku moc nefrčí a další kámen úrazu může být poštovné, které je často kolem 17 éček, což může ve výsledku s výhodnou cenou dost zahýbat.
Ale zas ten výběr, především na ebay.de je úplně jinde než na Aukru.

PayPal preferují lidi mimo Evropu, jinak Němec nebo Rakušan je rád, když dostane peníze přímo na účet, protože nemusí platit procenta z přijatých peněz. Na PayPal je pro nás horší kurz jak při převodu z banky. Za poslední půlrok, kdy jsem nakupoval 22x jsem už PayPal nepoužil ani jednou. Jinak ho mám spřažený s kartou, protože posílat na něj peníze je v podstatě blbost.
S poštovným je trochu problém, ale záleží, co člověk nakupuje a za kolik. Pokud se člověk domluví s prodávajícím, tak se dá nechat poslat nepojištěně kolem 10€, tu už není tak hrozné. Drobnosti většinou lidi posílají kolem 5€, takže to už je srovnatelné s poštovným u nás. Výhodou je, že na eBay prodává hodně obchodníků a od 1€ se zbavují i nových věcí, takže to chce chladnou hlavu a pevné nervy při přihazování.
Barbucha

Příspěvekod novk2007 » pon 25 kvě, 2015 1:46 pm

Ted jsem si všimnul že u aukci tipu kup ted nemusím být registrivan můžu nakoupit jako host. jenže u těch kup ted je to o dost dražší než u samotné aukce. Každopádně zpět k tématu Psal jsem email panu Tesařovy s odkazem na tyto konverzace co se o jeho e-shopu zde píše.Napsal mě at balík převezmu že mám právo pokud bude v balíku něco jiného na odstoupení a že mě to napíše na papír i razítkem že v balíku je opravdu to co sem si objednal. Počkám na vyjádření pana Kolegy jak mu to dnes s jeho osobní reklamací u pana Tesaře dopadne , ale už jsem si našel náhradu za jeho mašinku.
novk2007

Příspěvekod Barbucha » pon 25 kvě, 2015 2:04 pm

novk2007 píše:Ted jsem si všimnul že u aukci tipu kup ted nemusím být registrivan můžu nakoupit jako host. jenže u těch kup ted je to o dost dražší než u samotné aukce. Každopádně zpět k tématu Psal jsem email panu Tesařovy s odkazem na tyto konverzace co se o jeho e-shopu zde píše.Napsal mě at balík převezmu že mám právo pokud bude v balíku něco jiného na odstoupení a že mě to napíše na papír i razítkem že v balíku je opravdu to co sem si objednal. Počkám na vyjádření pana Kolegy jak mu to dnes s jeho osobní reklamací u pana Tesaře dopadne , ale už jsem si našel náhradu za jeho mašinku.

Já bych se s ním už vůbec nebavil. Mně poslal něco jiného, já mu to písemně reklamoval a ve 14 denní lhůtě vrátil (okamžitě druhý den). Pro jistotu jsem to ještě telefonicky potvrdil. Po 14 dnech jsem se nesměle dotázal, kde mám peníze? Posílal mi to rovněž na dobírku. Na můj dotaz odvětil, že na vyřízení reklamace má 30 dní. Po 32 dnech mi kupodivu dorazily peníze. To bylo ještě v dobách, kdy prodával celkem normálně a měl prodejnu. Ten člověk záměrně ignoruje zákony a dělá si co chce. Dostat z něho peníze je mimořádně problematické. On nedodržel objednávku a víc bych to nerozmazával, nemá to smysl. On je teflonový, po něm jakýkoliv problém steče.
Barbucha

Příspěvekod novk2007 » pon 25 kvě, 2015 2:24 pm

Našel jsem ještě na googlu odkaz na jeho 03 161 ale tip DRG kterou má i vyfocenou v sekci bazar ale i v sekci květnový výprodej ale tam je cena přes 5000 tisíc kč a není skladem. Tak se ptám co mě to teda poslal. Seru na to ruším objednávku a prdím na něj.
novk2007

Příspěvekod Mara7 » pon 25 kvě, 2015 6:43 pm

Zdravím Vás pánové,

jak jsem slíbil tak činím. Dnes jsem tedy jel k panu Tesařovi osobně a kupodivu byl na prodejně (jestli se tomu tak dá říkat) a celkem ochotně vrátil všechny peníze do poslední koruny, takže z mé strany je to vyřešené a tohohle pána už nikdy více. Jen chci upozornit ty co se u něj chystají nakoupit nedělejte to!!! Byl jsem i v jeho prodejně jak je teď přestěhovaný a málem jsem se zděsil. Při vstupu vám dá zavonět totální zatuchlina (nevím co tam pan Tesař dělá a raději to vědět nechci) a naprostý doslova bordel. Modely jak vagónů tak lokomotiv různě poházené po zemi a to i bez krabičky!!!! ( např. jsem tam viděl bardotku od roco kterou na eshopu uvadí jako poslední kus z vitríny a byla jen tak volně pohozená na zemi takže bych se vůbec nedivil kdyby to někomu poslal a na modelu byly oděrky nebo dokonce něco ulomeného. Pro všechny co u něj chtějí nakoupit a mají to v dojezdové vzdálenosti tak se tam jeďte podívat a věřte mi že u něj nikdy nenakoupíte, a skladové zásoby které uvádí na eshopu jen horko těžko odpovídají realitě, např můj ROCO čmelák vůbec na prodejně nebyl. Má tam asi 20 vagónů různé žel. správy takže ani soupravu si u něj nekoupíte a pak asi 3 loko z toho byla jedna avizovaná bardotka. Takže posuďte sami zda má smysl u něj nakoupit nebo ne.
Mara7

Příspěvekod Barbucha » pon 25 kvě, 2015 7:12 pm

Pojedu kolem příští měsíc, ale masochista nejsem. jinak s tou zatuchlinou není moc legrace. Koupil jsem po vánocích na Aukru jednu páru, která byla netknutá po sběrateli. Opravdu všechno ok, nestála na kolejích, žádné otisky prstů, jen měla jednu vadu, motor se neroztočil, přestože osvětlení fungovalo. Zřejmě zatuhlá ložiska nebo zoxidovaný komutátor. Když jsem k ní čichnul, smrděla zatuchlinou. Tak to šlo zpět majiteli a peníze jsem dostal po dvou měsících, protože majitel byl švorc.
Barbucha

Příspěvekod radula63 » pon 25 kvě, 2015 7:14 pm

Mara7 píše:Zdravím Vás pánové,

jak jsem slíbil tak činím. Dnes jsem tedy jel k panu Tesařovi osobně a kupodivu byl na prodejně (jestli se tomu tak dá říkat) a celkem ochotně vrátil všechny peníze do poslední koruny, takže z mé strany je to vyřešené a tohohle pána už nikdy více. Jen chci upozornit ty co se u něj chystají nakoupit nedělejte to!!! Byl jsem i v jeho prodejně jak je teď přestěhovaný a málem jsem se zděsil. Při vstupu vám dá zavonět totální zatuchlina (nevím co tam pan Tesař dělá a raději to vědět nechci) a naprostý doslova bordel. Modely jak vagónů tak lokomotiv různě poházené po zemi a to i bez krabičky!!!! ( např. jsem tam viděl bardotku od roco kterou na eshopu uvadí jako poslední kus z vitríny a byla jen tak volně pohozená na zemi takže bych se vůbec nedivil kdyby to někomu poslal a na modelu byly oděrky nebo dokonce něco ulomeného. Pro všechny co u něj chtějí nakoupit a mají to v dojezdové vzdálenosti tak se tam jeďte podívat a věřte mi že u něj nikdy nenakoupíte, a skladové zásoby které uvádí na eshopu jen horko těžko odpovídají realitě, např můj ROCO čmelák vůbec na prodejně nebyl. Má tam asi 20 vagónů různé žel. správy takže ani soupravu si u něj nekoupíte a pak asi 3 loko z toho byla jedna avizovaná bardotka. Takže posuďte sami zda má smysl u něj nakoupit nebo ne.

:shock: Tak to je síla. Ještěže jsem u něj v životě nechtěl a nechci nic kupovat. :shock:
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

PředchozíDalší

Zpět na Modelářské obchody a výrobci