Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 22 kvě, 2015 11:18 am

Řekl bych,že jsi se do toho zauzloval svépomocí. :D Znáš to o těch věčně nespokojených děvách,co tak dlouho vybírají až přeberou? :idea: Když nechceš,aby se ti pohled na most omrzel,tak nebuď kolenovrt a kup si 3 mosty od Nocha. :mrgreen: Dopředu dej 2 k sobě a dozadu dej 1+kamenný podjezd a budeš mít soumostí radost pohledět,žijeme jen jednou. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 22 kvě, 2015 5:05 pm

Tady něco pro inspiraci. :D
Obrázek
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » pát 22 kvě, 2015 5:41 pm

Jojo, to lahodí i mému oku :-)

Ještě jedna poznámka k tomu Tomovu návrhu. Myslím si, že kombinace kámen ocel by měla být opačně. Nad silnicí klenba, nad řekou ocel. Už jen z důvodu stavby. Šalovat klenbu nad řekou a dělat ocel nad cestou mi přijde trochu divné. To už by to zdili komplet.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Tomáš » pát 22 kvě, 2015 6:46 pm

Moc krásný.
Ještě jedna poslední věc. Myslíte,že kdybych koupil ten příhradový Auhagen,co jsem dával příklad z mojeTT, a k tomu ty jejich rozšiřující příhradový prvky,dal by se z toho vykouzlit pěkný dlouhý most?
Šel jsem to omrknout do obchodu a poznatky jsou následující:
Tillig = čekal jsem od toho víc,bez detailů
KB-model = moc vydařená stavebnice. Běžný mostek. Krátký
Noch = pěkné,ale za 3 kusy bych dal 2400kc.
Mazel = moc moc pěkné,ale opět co KB, bohužel příliš obyčejný.
Hulacki = velké zklamání.Sice jsem neviděl ten velkej,ale je to úplně bez detailů.par spojených profilů.
Auhagen = cena poměr zpracování odpovídá. Řekl bych pro mě to nejlepší.

Takže bych to viděl,pokud to tak půjde, příhradový auhagen prodloužit na potřebnou délku = Most A
Most B = kombinace příhradové konstrukce auhagen + kamenné oblouky Mazel.

K té kombinaci mostu B. Je tam dán nějaký poměr? Když budou ty kamenné oblouky třeba každý 10cm délky, může být i ta kovová část stejně dlouhá? Nebo i kratší?
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Barbucha » pát 22 kvě, 2015 7:18 pm

Kombinuj jak potřebuješ, na to je jediné pravidlo: překonání překážky za co nejméně peněz. Na poměrech kamenné a ocelové části v podstatě nezáleží. Je to dané terénem.
Ale to pravidlo, co jsem psal, kámen nad suchou a ocel na mokrou částí, by bylo dobré dodržet.
Barbucha

Příspěvekod Tomáš » pát 22 kvě, 2015 7:38 pm

Jjo to je jasný. Díky za odpověď.
Teď hledám na webu,jak je to s tím příhradovým systémem Auhagen, na to rozšíření mostu 11364. A mám z toho zmatek. Připadá mi že to je úplně jiný než ta konstrukce mostu. Je to jako zalej sen. :o Proč by to mělo jít jednoduše? Blbost. Kdyby aspoň někde napsali informaci k mostu 11364 patří prvky XXXX. Už jsem myslel že je vymalováno a prd. :evil:
Tomáš

Příspěvekod Barbucha » sob 23 kvě, 2015 7:14 am

miroslav lengyel píše:Pavle,to je ale hodně divné,já mám portál Auhagen v oblouku 425 mm a troleje taky. :D A to jsem ještě původně s trolejemi nepočítal,takže základna portálu je mínus podloží Fleischmann. U tebe bude problém kombinace dlouhých klas a malého poloměru.

Kdybych neprovozoval halberstadty, které jsou delší jak Ypsilony, tak možná, ale ta trolej by taky musela dost dolů. Poloměr tam mám 550-600 mm (přechodnice oblouku). Spíš jde o to, aby s tím Tom počítal a nekoupil něco, co nepoužije.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 23 kvě, 2015 7:19 am

Barbucha píše:
miroslav lengyel píše:Pavle,to je ale hodně divné,já mám portál Auhagen v oblouku 425 mm a troleje taky. :D A to jsem ještě původně s trolejemi nepočítal,takže základna portálu je mínus podloží Fleischmann. U tebe bude problém kombinace dlouhých klas a malého poloměru.

Kdybych neprovozoval halberstadty, které jsou delší jak Ypsilony, tak možná, ale ta trolej by taky musela dost dolů. Poloměr tam mám 550-600 mm (přechodnice oblouku). Spíš jde o to, aby s tím Tom počítal a nekoupil něco, co nepoužije.

S těmi vozy je mi to jasný,já mám vozy Karwendelu taky na chlup a dokonce jsem je musel upravovat,ale to spíše k vůli výměnovým návěstidlům.Ale i tak mám výšku troleje v normě.Ono ale dokáže občas překvapit i něco nečekaně,jako například když koupíš mašinu a najednou zjistíš,že neprojede kolem perónu :cry: naštěstí jde o nákladní,takže tam tudy holt nejezdí. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » sob 23 kvě, 2015 11:52 am

Nechme už mosty mostama,já už jsem z toho zcela vyřízený :lol: :lol: :lol: . Něco jsem objednal tak uvidíme co z toho bude.

Dneska celej den kladu gumu. Tu spodní vrstvu lepím po celé šíři výdřevy. Má 60mm. Na ní už pak pokládám (zatím na sucho) finální podloží 28mm . Spodní tu 60mm širokou gumu musím nařezávat,protože v poloměrech 310 se ohnout nechce. A vyřezávat rovnou poloměry,mi připadne jako hrozné plýtvání. Ta horní guma o šíři 28mm se sice taky "vzpíná",ale půjde to bez nařezávání. Řekl bych,podle první zkoušky,že 2 vrstvy gumy zaručí dokonale izolační vlastnosti. I když nějaké lepidlo proteče,nikdy se to nespojí celé. A guma na gumě prostě vibrovat nemůže.

http://tauvec.rajce.idnes.cz/STAVBA#DSCN4610.jpg
a další....

PS.Kdo z gumou nedělal,tak ať rychle začne. Ty styrodury,mirelony a podobný podložky jsou v porovnání s gumou brak. Tohle se klukům povedlo. Trefa do černého.
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 23 kvě, 2015 12:09 pm

Prdlajs,jedoucí vlak má být slyšet a ne že to vypadá jako když jede elektrická mašina bez výkonu zimní krajinou. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod Myšpulín » sob 23 kvě, 2015 12:14 pm

Tomáš píše:http://tauvec.rajce.idnes.cz/STAVBA#DSCN4610.jpg
a další....

Ta tekutina v těch půllitrech je nějaká divná, nezdá se ti?
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 23 kvě, 2015 12:21 pm

Jak divná,Tomáš není žádný troškař a jede ve slivce. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » sob 23 kvě, 2015 4:42 pm

Jo pánové kapalina v půllitrech je divná :lol: Pravá neředěná H2O. :lol: S tou slivovicí jsi mě dostal.Zvláště když už zase sedím za volantem. :evil: .
Musel jsem trochu improvizovat se zátěží. Hned v pondělí chci skočit do Ferony a koupit nějakou tyč a z ni nakrájet zaváži. Snad neco takovýho existuje. Nevyznám se a ani netuším co to může koštovat. Věděl by někdo co mám koupit? A spíš čtverec,jak válec.
Co se týče hluku. No mě nevadí když je vlak slyšet,ale ne v díře,někde pod povrchem. Na to jsou obzvláště háklivé moje děti.
Tomáš

Příspěvekod Barbucha » sob 23 kvě, 2015 4:56 pm

Tomáš píše:Jo pánové kapalina v půllitrech je divná :lol: Pravá neředěná H2O. :lol: S tou slivovicí jsi mě dostal.Zvláště když už zase sedím za volantem. :evil: .
Musel jsem trochu improvizovat se zátěží. Hned v pondělí chci skočit do Ferony a koupit nějakou tyč a z ni nakrájet zaváži. Snad neco takovýho existuje. Nevyznám se a ani netuším co to může koštovat. Věděl by někdo co mám koupit? A spíš čtverec,jak válec.
Co se týče hluku. No mě nevadí když je vlak slyšet,ale ne v díře,někde pod povrchem. Na to jsou obzvláště háklivé moje děti.

Já koupil na Aukru pár kilových a půlkilových závaží.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 24 kvě, 2015 12:06 am

Mně stejně dobře posloužily knihy,musí být ovšem nabité vědomostmi,lehké čtivo se k tomu nehodí. :lol:
miroslav lengyel

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště