Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Příspěvekod Tomáš » stř 20 kvě, 2015 2:02 pm

milan ferdián píše:
Tomáš píše:Ano Milane. Je sice trochu posunutá ode zdi,jak už jsem psal předtím asi o 40mm o proti plánku,ale vychází to pěkně. Zkoušel jsem tam dát tu gumu,položit kolej a projede mi tam pěkně vagón

No doufám ty nejvyšší,například patra.

No nad patráky to vychází tak 1mm. Ale kritických je jen tak prvních 5cm. No ještě to můžu ošefovat tak,že až ta deska Oslavan bude našroubovaná a definitivně usazená na místě tak vezmu rašplu a trochu tu desku ze spodku seberu. Teď to vychází u kraje 43mm. Když seberu z 15mm desky 4-6mm tak to bude úplně v pohodě. :idea:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » stř 20 kvě, 2015 2:16 pm

tak to raděj poměř kde a jak a obrus to hned než to budeš šroubovat na místo desce se nic nestané ,brousit v prostoru kde bude kolej a 7cm místa max tak to raděj upravuj předem jak se to říká dvakrát měř jednou řeš a u práce přemýšlej ... :D
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Tomáš » stř 20 kvě, 2015 2:25 pm

Tkadlec Jaroslav píše:tak to raděj poměř kde a jak a obrus to hned než to budeš šroubovat na místo desce se nic nestané ,brousit v prostoru kde bude kolej a 7cm místa max tak to raděj upravuj předem jak se to říká dvakrát měř jednou řeš a u práce přemýšlej ... :D

Jo to je pravda. To by určitě bylo lepší
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » čtv 21 kvě, 2015 5:14 am

To je poprvé co musím objektivně uznat že v H0 mají lepší výběr. :| Ten výběr v tom TT je fakt tristní. Mosty Hulacki nejsou špatné,ale připadají mi za ty prachy moc chudé. Ten Noch je pěknej,ale předražený. 33€ za 13cm mě přijde dost. Auhagen a Tillig mají mosty hezké,ale nezdají se mi být na úrovně mého kolejiště. Mazel má pěkné mosty,ale úplně ty obyčejné a krátké. To platí i pro KB-model. :|
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 21 kvě, 2015 5:49 am

Ale máš výběr,jen je třeba přijmout to,že za 2 stovky nekoupíš most o délce 30 cm. :D Mně stál obloukový,kamenný viadukt 3600,-Kč,protože se manželce strašně líbil,ne že by mi na něj(byť korunou)přispěla,tak si nestěžuj. :lol: Pokud chceš kombinaci mostu a kamenného viaduktu,tak bych použil ten od MŽ.
Obrázek
Obrázek
Jinak bych slepil k sobě 2 mosty od Nocha a máš most jak byk,holt to něco stojí,ale "když jí miluješ,není co řešit". :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » čtv 21 kvě, 2015 8:34 am

No panečku dát 3600kč za most,tomu říkám úlet :lol: . Ne omlouvám se všem,jestli čekáte podobné akce i u mě,ale tolik peněz za 1 most nedám. Mosty Hulacki jsou taky drahý,ale čekal bych od nich víc. Připadají mě,jako kdyby nebyly dodělaný. Ten Noch dobrý,ale opět za 800kč bych čekal víc.
Mirku ta sestava tebou navržená by skutečně byla moc pěkná,ale řekl bych,že A) je nesestavitelná. Mostovka by byla moc dole. B) i kdyby se to povedlo nějak spojit tak je to moc velký.

Zkusím prvně experimentovat. Sice se to může někomu zdát jako velmi obyčejné řešení,ale proč to nezkusit. Někde jsem to viděl na profi modulu a vypadalo to velmi dobře. Ano mluvím o těch klasických mostech od Tilliga. Když použiji za sebe dva ty obloukové 228mm + 228mm tak jsem zhruba na té délce co požaduji. Pilíře se dělají 65mm a 23mm což je přesně těch mých 88mm.
Když se těm mostům dá jiná barva a doplní se příhradové díly,mohlo by to dopadnout dobře. Taky se tam dá natáhnout krablový plech atd...
Chtěl jsem sice uvažovat o té klasické trojkombinaci : rovný, obloukový, rovný,jenže to už je 684mm a to je moooc. možná by šel ten rovný most rozpůlit a každou tu půlku dát na jednu tu stranu obloukového.
No jak budou nějaké výsledky dám vědět.
Když se to nepovede,koupím něco od Mazelu a hotovo.
Tomáš

Příspěvekod Rocky_MK » čtv 21 kvě, 2015 8:41 am

miroslav lengyel píše:Mně stál obloukový,kamenný viadukt 3600,-Kč
No tak to je fakt síla, to se mi nechce věřit. Přitom by to šlo určitě postavit za podstatně míň peněz, jen by to trochu trvalo. Ale to je každého věc...:)
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 21 kvě, 2015 9:40 am

Tomáš: To taky nebylo myšleno tak,abys ho běžel koupit. :D Já chtěl původně most od Heki neb Fallera,ale bylo mi řečeno,že je hnusnej a já musím doma poslouchat,to se nedá nic dělat. :lol: Ale nechceš mi tvrdit,že by sis neporadil a neuměl ten pilíř uzpůsobit tak,aby to pasovalo,že ne?To bylo jen pro informaci,dá se přece koupi jen tohle:
Obrázek
Obrázek
a k tomu přizpůsobit odpovídající pilíře,případně si je vyrobit na míru třeba z tohoto:
Obrázek
Možností je nepřeberně a ještě ti zbude na opěrné zdi. :D Viděl jsi ten most od Nocha na živo?Je to špica :!:
Rocky_MK: Tak já samozřejmě penězi slamník vycpaný taky nemám,ale tohle se mi fakt sochat nechtělo,takže jsem si jednu mašinu pro tuto chvíli odpustil a koupil most. :D
Obrázek
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 21 kvě, 2015 5:47 pm

A tady by sis taky nevybral? http://www.hack-bruecken.eu/index1.html
miroslav lengyel

Příspěvekod Jarda H. » čtv 21 kvě, 2015 7:27 pm

Tomáš píše: ..... Chtěl jsem sice uvažovat o té klasické trojkombinaci : rovný, obloukový, rovný,jenže to už je 684mm a to je moooc. možná by šel ten rovný most rozpůlit a každou tu půlku dát na jednu tu stranu obloukového. .....

Abych ti "ztížil" rozhodování :lol: - ono záleží na terénu, kde je to postaveno !! Přesně tahle kombinace rovný-obloukový-rovný je na železniční trati u Postoloprt (okres Louny), přes řeku Ohře, poblíž hlavní tah Chomutov-Louny-Praha. Ty rovné mosty jsou vlastně jako předpolí mostu, překračují pole a sama řeka Ohře není opravdu velká ?! Takže pokud k tomu bude odpovídající terén, mělo by to jít i u tebe na kolejišti, ale tak daleko jsem plánek nestudoval :oops: tedy jak ti terén vyhází ?!

PS : po kliknutí se obrázek zvětší
Přílohy
most_prty.jpg
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Tomáš » pát 22 kvě, 2015 8:09 am

Prosím někoho,znalého,o posouzení. Mě samotnému tu toho něco chybí,ale asi nic lepšího stejně není

A) 50cm obloukový
http://tauvec.rajce.idnes.cz/STAVBA#hulacki_2.jpg

B) 30cm (horní, a dolní mostovka)
http://tauvec.rajce.idnes.cz/STAVBA#Hulacki_1.jpg
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » pát 22 kvě, 2015 8:18 am

Tomáš píše:Prosím někoho,znalého,o posouzení. Mě samotnému tu toho něco chybí,ale asi nic lepšího stejně není

A) 50cm obloukový
http://tauvec.rajce.idnes.cz/STAVBA#hulacki_2.jpg

B) 30cm (horní, a dolní mostovka)
http://tauvec.rajce.idnes.cz/STAVBA#Hulacki_1.jpg

Ne..........
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » pát 22 kvě, 2015 9:57 am

milan ferdián píše:Šikula jsi Tomáši...

Nepřipadne mě. Koukal jsem na webu na různá kolejiště a moduliště TT a našel jsem tam spoustu krásných mostů. A pochybuji,že si všichni stavějí mosty na míru. Trochu sázím na ty klasiky od Tilligu ,někde jsem to viděl, myslím,že v ŽM a nechtěl jsem věřit,že to byly ty "obyčejný" plasťáky. Vypadalo to skvěle. dokonalá barva,trochu vylepšené,no paráda.
Ty mosty od mazelu taky nejsou špatný,ale připadají mi takový všední obyčejný... ne příliš vhodné,pro "královskou stavbu" :mrgreen:
Auhagen jste mi rozmluvili (i když úplně jsem to nezavrhl) a Noch mi připadne předražený .
Snažím se stavbu neuspěchat a stavět všechno tak jak nejlíp svedu. Proto bych tam nerad postavil nějaký most,na který se pak budu muset léta koukat a být v rozpacích. Pro mě to je vcelku důležitý prvek.
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » pát 22 kvě, 2015 10:02 am

No jo,potom se nás ale neptej na náš pohled.Jestli ty chceš tam mosty,které se tobě líbí a budeš na ně koukat "X" let,je to přece jen na tobě.Líbí se ti,tak je kup a nainstaluj,finito majstro :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeff Hopper » pát 22 kvě, 2015 11:09 am

Tome udělej co tobě se líbí a vyhovuje. Ono stejně až to budeš mít postavené a řekneš si hotovo, tak to tak nebude - začneš se nudit a neustále budeš něco vylepšovat a předělávat - věčný úděl železničního modeláře.
Jeff Hopper

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště