od Tomáš » úte 12 kvě, 2015 8:33 am
Bohužel hlavně nezapomeňme,že výhybky Kuehn žádné "svoje oficiální" přestavníky nemají!. Povrchové přestavníky jsou buď Tillig a nebo Roco. Tillig je se svou spolehlivostí na stupnici hodně dole. Roco neznám a díky jeho ceně určitě nepoznám. Ovšem oba jsou magnety a tak se musí vytáhnout s výhybky ta pružinka,aretace poloh jazyku. Tím tu výhybky degraduji a může pak u ní dojít prakticky kdykoliv k nedokonalému přestavění a tím pádem k velkým problémům. Zkoušel jsem i přestavník Peco, ale ten má takovou sílu na "malé drobné TT" , že jistě za čas celý jazyk vytrhne. Tudy tedy moc cesta nevede.
Pak se dají zcela jistě použít motorické přestavníky,kde by pružinka na aretaci polohy zůstat mohla. Zde však už pro mě hraje i významnou částí cena. Nehodlám dát na přestavník víc jak za samotnou vexli. To jsem pak mohl použít všude EW2. Genialita Kuehn vexle oproti zbytku TT spočívá právě v tom,že žádný přestavník mít nemusí. V úvahu tedy připadají pouze dva kandidáti a to "servo přestavník" od p.Němečka za 250kč. Ten by snad i šel dát někam bokem a táhnout od něj strunu k přehození. a druhý kandidát je přestavník MTB u kterého ještě neznám přesnou cenu,za kterou mi ho dodavatel nabídne. I když cena za 5ks už stanovena byla. Pak by možná šel použit ještě přestavník Conrád,ale ten vůbec neznám a nevím,jakou má sílu.
Takže když to shrnu kolem a kolem,tak co se týče složitosti umísťování a posléze spolehlivosti překlopení..nikde není popsáno jak se to servo bude chovat,když bude zcela mimo vexli..mi zatím...a já neříkám,že jsem z toho zcela uchvácen... vychází nejlíp to manuální bezpřestavníkové přestavování,které mimo jiné (jak už mám odzkoušeno) budu dělat za pomocí páčkových přepínačů. Ty sice nebudou mocí být umístěny všechny ve skupině na jednom pultíku,ale co stanice to jedna skupina přepínačů.
Přestavník od Němečka i MTB má dorazit.Conrád mohu zakoupit taky a pak začnu testovat,jak se osvědčí v mých atypických podmínkách. Pokud už nyní má někdo s těmito přestavníky zkušenosti,nechť se se mnou prosím podělí.
dík
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)