Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stanice TT kolejivo Kuehn

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 11 kvě, 2015 7:42 pm

Děti ti na vláčky za pár let hodí bobek a pak se ulítáš. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » pon 11 kvě, 2015 7:54 pm

Není jedno jak to ovládáš. Na panelu si to dáš přehledně a mačkáš čudlíky podle schémata a děcka to dřív pochopí. Když budeš jezdit sám, tak s maximálně jednou soupravou a budeš chodit za ní, abys přehazoval výhybky. Přijde mi to divný. Já budu mít skoro 40 výhybek na to malým kolejišti a některé přehazuju i v různých závislostech na sobě i na návěštích. Neumím si představit ruční ovládání, to bych si moc nezajezdil.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » pon 11 kvě, 2015 8:31 pm

Pánové,vy si neuvědomujete jednu věc.Neustále podvědomě srovnáváte svá kolejiště s Tomášovým.Tomáš má celý základ atypicky.
Jestli někde přestavníky,tak ve skrytých prostorech,přestavníky s ohlasy přímo na povrchu spojené s výhybkami a vodiče vedené viditelně na povrchu.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » pon 11 kvě, 2015 8:43 pm

To je snad jedno, ve viditelném/skrytém, může mít přestavníky na povrchu i s vodiči, pokud to decentně lízne černou barvou, tak to ničemu nebude vadit. Spíš naopak.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » úte 12 kvě, 2015 7:48 am

No to není jedno.To co je normální u HO neznamená,že to automaticky platí i pro menší modelové velikosti.Ve skryťáku přístup k vodičům má praktický význam,no nedovedu si představit jak Tomáš na povrchu povede vodiče ve stanici Moravské Bránice.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » úte 12 kvě, 2015 8:33 am

Bohužel hlavně nezapomeňme,že výhybky Kuehn žádné "svoje oficiální" přestavníky nemají!. Povrchové přestavníky jsou buď Tillig a nebo Roco. Tillig je se svou spolehlivostí na stupnici hodně dole. Roco neznám a díky jeho ceně určitě nepoznám. Ovšem oba jsou magnety a tak se musí vytáhnout s výhybky ta pružinka,aretace poloh jazyku. Tím tu výhybky degraduji a může pak u ní dojít prakticky kdykoliv k nedokonalému přestavění a tím pádem k velkým problémům. Zkoušel jsem i přestavník Peco, ale ten má takovou sílu na "malé drobné TT" , že jistě za čas celý jazyk vytrhne. Tudy tedy moc cesta nevede.
Pak se dají zcela jistě použít motorické přestavníky,kde by pružinka na aretaci polohy zůstat mohla. Zde však už pro mě hraje i významnou částí cena. Nehodlám dát na přestavník víc jak za samotnou vexli. To jsem pak mohl použít všude EW2. Genialita Kuehn vexle oproti zbytku TT spočívá právě v tom,že žádný přestavník mít nemusí. V úvahu tedy připadají pouze dva kandidáti a to "servo přestavník" od p.Němečka za 250kč. Ten by snad i šel dát někam bokem a táhnout od něj strunu k přehození. a druhý kandidát je přestavník MTB u kterého ještě neznám přesnou cenu,za kterou mi ho dodavatel nabídne. I když cena za 5ks už stanovena byla. Pak by možná šel použit ještě přestavník Conrád,ale ten vůbec neznám a nevím,jakou má sílu.
Takže když to shrnu kolem a kolem,tak co se týče složitosti umísťování a posléze spolehlivosti překlopení..nikde není popsáno jak se to servo bude chovat,když bude zcela mimo vexli..mi zatím...a já neříkám,že jsem z toho zcela uchvácen... vychází nejlíp to manuální bezpřestavníkové přestavování,které mimo jiné (jak už mám odzkoušeno) budu dělat za pomocí páčkových přepínačů. Ty sice nebudou mocí být umístěny všechny ve skupině na jednom pultíku,ale co stanice to jedna skupina přepínačů.
Přestavník od Němečka i MTB má dorazit.Conrád mohu zakoupit taky a pak začnu testovat,jak se osvědčí v mých atypických podmínkách. Pokud už nyní má někdo s těmito přestavníky zkušenosti,nechť se se mnou prosím podělí.
dík
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Barbucha » úte 12 kvě, 2015 8:38 am

milan ferdián píše:
Barbucha píše:To je snad jedno, ve viditelném/skrytém, může mít přestavníky na povrchu i s vodiči, pokud to decentně lízne černou barvou, tak to ničemu nebude vadit. Spíš naopak.

No to není jedno.To co je normální u HO neznamená,že to automaticky platí i pro menší modelové velikosti.Ve skryťáku přístup k vodičům má praktický význam,no nedovedu si představit jak Tomáš na povrchu povede vodiče ve stanici Moravské Bránice.

Milane, já nemyslel Bránice, ale tu "skrytou" na popředí. Zbytek může mít odsazená serva tak, aby se k nim dalo dostat. To se dá vyzkoušet i přes "Číňany", nabídka je obrovská, poštovné zdarma.
Barbucha

Příspěvekod Tomáš » úte 12 kvě, 2015 8:59 am

To máš zcela jistě pravdu,že se dá ledacos koupit v Čině. Ale to je pro lidi co ví jak a kde. A až to přijde tak ví co s tím. Já do žádné skupiny nepatřím. Četl jsem na začátku téma přestavník ze serva a vím po 10ti stránkách stejný prd,jako na začátku.
Jestli se vyznáš, uspořádej na téma workshop. Já se rád přiučím. Ale z obrázků a popisů zatím vím
prd :D
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » úte 12 kvě, 2015 9:04 am

Jak stavba Tomáši pokračuje?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » úte 12 kvě, 2015 12:03 pm

Jo de to dobře. Akorát jsem si teď musel odskočit do práce na pár dní. Zítra však zasloužené volno a tak od 8h ráno začínám. Jsem teď na úrovni Krumlova a zitra je předemnou ta složitá část pod Oslavanama. Materiál je chuť taky. Takže zitra večer dám aktualizaci stavby.

Jinak jsem zaznamenal,že Auhagen dělá novou stavbu " tovární komplex" . To je ideální stavba elektrárny. Navíc se dá do budovy zajed. :wink:
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 12 kvě, 2015 1:07 pm

Tomáš píše:Jinak jsem zaznamenal,že Auhagen dělá novou stavbu " tovární komplex" . To je ideální stavba elektrárny. Navíc se dá do budovy zajed. :wink:

To sice dělá,ale pokud nechceš přejít na naši stranu,tak ti to v H0 asi moc platné nebude. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Re: Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Příspěvekod Tomáš » úte 12 kvě, 2015 2:05 pm

Ne ne je to v TT.
ŽM 3/2015 str. 54 vlevo nahoře.
Tomáš

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » úte 12 kvě, 2015 2:31 pm

Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 12 kvě, 2015 3:42 pm

Ono je to v novinkách,tam jsem nekoukal. :oops: Nicméně název tovární komplex je tedy hodně nadnesený. :lol: Tak hlavně aby to do září taky vyrobili,ale můžeš si udělat do Marienbergu 5-6.září výlet a koupit to tam. :mrgreen:
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » úte 12 kvě, 2015 5:02 pm

Řekl bych,že než u mě dojde na instalaci té budovy,tak už to bude u Auhagenu výběhový model. :lol: Září? Možná,ale letos určitě ne.
Teď jsou důležité ty přestavníky,vratné smyčky, a další elektroptákoviny, bez kterých to nepůjde.
Pořád mám u stavby nutkání,že na něco důležitého opomenu. Budu si to muset psát.
Taky budu muset vybrat vhodné mosty, když mi tam Milan šoupnul rovnou 3ks :mrgreen:
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště