Návrh kolejiště

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Návrh kolejiště

Příspěvekod David » sob 21 dub, 2007 7:24 am

Dobrý den
Potřeboval bych návrch kolejiště.
Rozměry: modul1,který by se vytahoval na strop :P 200x250cm
modul2,ten je ve válendě 200x75cm
námět trati: elektrifikovaná jednokolejná trať
další info: na modulu 1 máte volnou ruku
na modulu 2 mám představu postavit menší nádraží, protože tam krajinu mám a nechci moc bourat.´Jsou tam i koleje ty vytrhám a použije jinde,ale je tam problem, že válenda musí jít zavřít a zároveň trať musí vyject ven, to znamená rozdíl mezi základní deskou kolejiště a rovinou nádraží 25cm.
Moc děkuji za návrhy.
David

Re: Návrh kolejiště

Příspěvekod David » sob 21 dub, 2007 8:05 am

Po odeslání předchozího tříspěvku mě napadlo, upravit toto a použít to:http://medikuv.pravy.net/kolejiste/
David

Příspěvekod 121295 » stř 04 čer, 2008 5:31 pm

No David byt tebou by som kontaktoval milana ferdiána ten vie nakreslit presny plan podla tvojho popisu :)
121295

Příspěvekod milan ferdián » stř 04 čer, 2008 7:43 pm

121295 píše:No David byt tebou by som kontaktoval milana ferdiána ten vie nakreslit presny plan podla tvojho popisu :)

Jenomže ,má smůlu :( .Tento rok je již vyčerpán.Mám plný pořadník až do prosince. A příští rok se uvidí ,protože bych také chtěl dál pokračovat ve výstavbě své modelové stanice.Ale zkusit to může :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 05 čer, 2008 10:01 am

121295 píše:No David byt tebou by som kontaktoval milana ferdiána ten vie nakreslit presny plan podla tvojho popisu :)

No Davide, já být Tebou (nebo kýmkoliv, kdo tu volá po plánku), tak rozhodně nedám na rady 121295 ani na jiná "čísla" :) , ale napřed si rozmyslím, co od kolejiště vlastně chci.
Důležité je mít aspoň základní představu co na kolejišti má být. To nakonec potřebuješ, i když si najdeš někoho, kdo ti plánek namaluje. Prostor pro kolejiště je jen jeden z požadavků na kolejiště.
Jako kdybys přišel k architektovi a řekl mu pouze: "Mám 1000m2 pozemku a chci dům" a už zatajil jestli chceš přízemní bungalov, mrakodrap, nebo třeba skladovou halu...
Když už budeš vědět, tak si vezmu do ruky tužku, papír, pravítko, kružítko, úhloměr a gumu (nebo myš a zapnu si vhodný program) a začnu něco malovat sám. Není to nic těžkého. Člověk nemusí mít maturitu na průmyslovce, aby zvládl něco nakreslit, ale chce to trochu namáhat hlavu, jak tu svojí představu převést na papír.
Pak obrázek nascanuj (vytiskni) a vyvěs tady k posouzení. Uvidíš, že se najdou lidé, kteří budou kritizovat (většinou v dobrém), ale určitě tací, kteří poradí. Pokud si rady i kritiku vezmeš k srdci a porovnáš s vlastními požadavky, dokážeš namalovat takový plánek, který bude pro Tebe o to lepší, že jsi ho udělal sám.
PS: Nezdá se to, ale vymyslet a nakreslit dobrý plánek není práce na pár minut, ale spíš na pár večerů. Většina modelářů má času hodně málo. Pro mě je doteď záhadou, jak Milan Ferdián vůbec stíhá... :shock:
PPS: Omlouvám se za případné chyby (zejména v interpunkci), píšu ve spěchu :wink:
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Jarda H. » čtv 05 čer, 2008 11:07 am

-MiŠ- má 100% pravdu ! Zkus udělat svoji představu a následně z diskuze vyplyne (jsem přesvědčen) řada dobrých nápadů - nikdo tady nechce rejpat nebo radit špatně, takže tahle cesta je myslím dobrá a schůdná :lol: :!: Nechme teď milana.f ať v klidu tvoří ty desítky plánků, které má zadáno !! V každém případě se těším na každý nový ručně kreslený Milanův plánek :shock:

A zkreslit KONEČNOU variantu plánku je práce na dost dlouho, a i potom člověk není zcela spokojen - drobné změny většinou ještě přijdou :lol:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 čer, 2008 11:47 am

Michal Šuhajda píše:

PS: Nezdá se to, ale vymyslet a nakreslit dobrý plánek není práce na pár minut, ale spíš na pár večerů. Většina modelářů má času hodně málo. Pro mě je doteď záhadou, jak Milan Ferdián vůbec stíhá... :shock:

Vždy na úkor něčeho nebo někoho :wink: Moméntalně jsem musel vypnout,protože nápady přestali přicházet,tak aspoň s Houmrem pomáháme jednomu kolegovi z JESENÍKU ,dotvořit ideově celé kolejiště neboť již část kolejiště je hotová.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod boy.rough » čtv 05 čer, 2008 4:46 pm

milan ferdián píše:
Michal Šuhajda píše:

Vždy na úkor něčeho nebo někoho :wink: Moméntalně jsem musel vypnout,protože nápady přestali přicházet,tak aspoň s Houmrem pomáháme jednomu kolegovi z JESENÍKU ,dotvořit ideově celé kolejiště neboť již část kolejiště je hotová.

Asi pomáháte Shimanskýmu, že jo ?! :D :D :D
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 05 čer, 2008 4:52 pm

Jarda H píše:
A zkreslit KONEČNOU variantu plánku je práce na dost dlouho, a i potom člověk není zcela spokojen - drobné změny většinou ještě přijdou :lol:

Hehehe, kreslím konečnou variantu už víc než rok, a nemyslím si, že už bych byl na konci... to až budou položený koleje. Zase je ale lepší na papíře gumovat, než páčit zaštěrkovaný koleje, a předělávat rám.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

Příspěvekod TTcko » pát 06 čer, 2008 4:25 am

jak psal Michal musis nam rict aspon na jaky prostor to chces umistit ci zda chces moulovku a co by jsi tam chtel mit. To je prabda pak je skoda koleji :D
Miluju tt lokomotivy a kolejiste
TTcko

Příspěvekod David » sob 07 čer, 2008 10:15 am

TTcko píše:jak psal Michal musis nam rict aspon na jaky prostor to chces umistit ci zda chces moulovku a co by jsi tam chtel mit. To je prabda pak je skoda koleji :D

No my jsme doma stěhovali takže se prostor úplně zmněnil deska 90x200 cm + připojená modulovka zatím se snažím něco vymyslet sám.
HO H0e 1:87 Analog
David

Příspěvekod xxvojtikxx » sob 07 čer, 2008 10:36 am

až něco vyplodíš, hoď sem obrázek s rozměry těch modulů a jak by sis to cca představoval (kde chceš mít hlavní nádraží, kolik tratí atd) a diskuze se rozvine sama, my ti něco poradíme :) je podle ústního popisu se moc dobře netvoří a ten odkaz nahoře nefunguje
xxvojtikxx

:/

Příspěvekod 121295 » ned 29 čer, 2008 1:04 pm

Michal , ja neviem co mas proti mne , ja som este len zaciatocnik , tak nehovor druhym ze nemaju dat na radu mna :twisted:
121295

Re: :/

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 30 čer, 2008 4:18 pm

121295 píše:Michal , ja neviem co mas proti mne , ja som este len zaciatocnik , tak nehovor druhym ze nemaju dat na radu mna :twisted:

Nic proti Tobě nemám, každý začátečník je fajn, protože modelářů není nikdy dost. Když jserm napsal, aby David nedal na rady kdejakého "čísla" bylo to myšleno v nadsázce a za touhle větou byl i smajlík. Pokud se Tě to nějak dotklo, tak se Ti omlouvám.
Nicméně mi nepřijde jako ideální "rada" když napíšeš "Chceš plánek tak si ho nech nakreslit od toho a toho". :? Kdybys napsal, že mu plánek namaluješ sám, tak taky ani nehlesnu.
Myslím si, že každý (i začátečník) který touží po kolejišti, by si měl napřed zkusit něco namalovat sám. I kdyby to byl jen pokroucený ovál, hodnotí se snaha a určtitě se tu najde dost lidí ochotných poradit, tak aby se zi z pokrouceného oválu vyklubalo pěkné kolejiště.
Poslední dobou se tu obejvují lidi, kteří napíšou "chci kolejiště, namalujte mi plánek" a tím to pro ně končí, ale to se mi opravdu nelíbí.
:(
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

Re: :/

Příspěvekod boy.rough » pon 30 čer, 2008 6:36 pm

Michal Šuhajda píše:
121295 píše:Michal , ja neviem co mas proti mne , ja som este len zaciatocnik , tak nehovor druhym ze nemaju dat na radu mna :twisted:

Nic proti Tobě nemám, každý začátečník je fajn, protože modelářů není nikdy dost. Když jserm napsal, aby David nedal na rady kdejakého "čísla" bylo to myšleno v nadsázce a za touhle větou byl i smajlík. Pokud se Tě to nějak dotklo, tak se Ti omlouvám.
Nicméně mi nepřijde jako ideální "rada" když napíšeš "Chceš plánek tak si ho nech nakreslit od toho a toho". :? Kdybys napsal, že mu plánek namaluješ sám, tak taky ani nehlesnu.
Myslím si, že každý (i začátečník) který touží po kolejišti, by si měl napřed zkusit něco namalovat sám. I kdyby to byl jen pokroucený ovál, hodnotí se snaha a určtitě se tu najde dost lidí ochotných poradit, tak aby se zi z pokrouceného oválu vyklubalo pěkné kolejiště.
Poslední dobou se tu obejvují lidi, kteří napíšou "chci kolejiště, namalujte mi plánek" a tím to pro ně končí, ale to se mi opravdu nelíbí.
:(

Ve všem s Tebou příteli souhlasím.
Já se hrabu ve svých plánech a nákresech už skoro rok a stále se mi na tom něco nelíbí. Myslel jsem si, že konečnou variantu už mám hotovou :lol: , ale potom stačí navštívit toto fórum, nebo AMB a hned je zase o čem přemýšlet a dívat se co by šlo udělat jinak, lépe.
Zkrátka, je to běh po dlouhé trati.
Také se mi nelíbí, když někdo poručí "chci, tak maluj" a proto se už raději takových diskusí ani nechci účastnit a už jen čtu příspěvky :oops: .
Tak ahoj a ať se Vám daří.
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Další

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)