jaj taak dik za objasnenie

iank tu je zlozenie vlaku+planik koncovej stanice

lesnej zeleznice ktora vlastne sluzi len nato aby lokomotiva pri ceste naspet netlacila nalozene vozne pred sebou... obrazok je tu:
http://juroh0.rajce.idnes.cz/Desktop/#l ... znicka.JPG iank predsatvujem si to asi nejak tak: Je 5:30 rano a vo vychodzej stanici kde je aj prekladka dreva na normalnerozchodnu zeleznicu uz caka zakurena lokomotiva ktora ma za sebou jeden osobacik s mozno desiatimi drevorubacmi a jednym majstrom

a styri prazdne oplenove vozne...lokomotiva sa pomaly ale iste vydava na svoju dnesnu cestu...nieco malo pred siestou rano dojde do uz spominanej koncovej stanice...vlak zastavi na kolaji k 1, robotnici aj s majstrom vystupia, vlak sa rozpoji medzi osobakom a oplenovymi voznami, lokomotiva s osobakom zacne posunovat... vytiahne na kolaj k 1a, obide vozne po kolaji k 2 a z druhej strany ich natlaci na kolaj k 1a kde za cas kym sa posunovalo robotnici zacali s tazbou dreva. Postupne sa vozne plnia cerstvo narezanym vonavym smrekovym drevom a za ten cas sa posunuje...lokomotiva po tom co odstavila oplenove vozne vyjde aj s osobakom na kolaj k 1 kde ho odstavi. Sama prejde na kolaj k 2 a vytiahne pritom az k oplenovym voznom...tam zastavi a lokomotivna cata "napulzometruje" vodu do zasobnikov z blizkeho potoka a ma na cas pokoj...odbije dvanasta hodina...je cas na obed...vsetci robotnici aj lokomotivnma cata sa naobeduju a potom robotnici pokracuju v praci...clenovia lokomotivnej caty v zlozeni rusnovodic(ja), kuric a brzdar hraju karty. Cas rychlo uteka. Je 14:38 popoludni a robotnici prave nalozili posledy kmen stromu...odlozia nastroje a nastupuju do osobneho vozna. Lokomotiva vyjde na trat a zacuva na kolaj k 1 pripoji osobak a dalej cuva na kolaj k 1a kde pripoji oplenove vozne. Brzdar prechadza na brzdarsku plosinu na voznoch. Praca sa na dnes konci, uz ich caka len cesta domov. Odchadzaju o 15:02 a o 15:26 uz su vo vychodzej stanici, kde lokomotiva zajde od vytopne pride ina-lokotraktor ktora odstavi uz prazdny osobak na odstavnu koalj a oplenove vozne na prekladkovy kolaje kde sa v okamihu zacina prekladka portalovym zeriavom na pristavene vagony...
(pozn autora: tak nejak si to predstavujem nemusi sa to stotoznovat s nazormi inych uzivatelov tohto fora

)