Z tvého příspěvku skoro vyplývá "vyhýbejte se proxxonu za každou cenu"
Tak jsem ale seriál a o nářadí pojmout nechtěl. Ano jsou tam kousky, které nezaslouží ani zmínku, natož nákup, ale většina těch věcí co mám, je za dobrou cenu, je výborná a jsem s nimi spokojený mnohdy i nad rámec jejich primárního určení. A platí to i pro tuto pilu. Nikomu ale nic nenutím, je to jen report o vercajku...................a ne vševědopedie absolutních pravd
Pila proxxon po přinesení z obchodu žádné úpravy nepotřebovala. Jen se dle návodu sestavila do výchozí pracovní konfigurace.
S žádnou jinou pilou nemůžu srovnávat a ni v článku nesrovnávám, protože jsem se s ničím jinším nesetkal a ani to z článku nijak nevyplývá. Je tam zmíněna pouze moje úvaha nad koupí pily z lidlu. Tímpádem není vyloučeno, že jiná pila má též klidný chod.
Parkside je lepší, má plynulou regulaci, tato konkrétní proxxonka jen dvě rychlosti.
To že napíšu, že kmitavý pohyb plátku má své limity a platí to pro všechny kmitavé pily, je - opakuji - záležitost principu a nevěřím, že se svou pilou umíš řezat dle pravítka a řez ti vyjde zcela rovný. Pokud ano, jsi pašák, já to nesvedu.
Ofuk pracovního místa je u proxxonky též nastavitelný v podstatě plynule, jen je třeba si pohrát s polohou té lesklé trubičky.
Taky mi vše perfektně funguje až na ten měch ofuku. Na pile jsem přepůlil bez problémů dřevěný hranol 40x40, hliníkový hranol 10x10 a plátek mi praskne vždy, když je opotřebený a jsem lakomý ho vyhodit dřív, nebo ho přetížím nevhodným posuvem, nebo povolím v přítlaku obrobku ke stolu a plátek mi obrobek vytrhne z ruky a ukvedlá se k smrti dřív, než pilu stačím vypnout.
Všeobecně:
Opravdu to nejsou články pana dílenského mistra. Je to můj úhel pohledu na danou problematiku. Můj úhel pohledu, se vším, co ke mě patří. Kdo je tu nový a nezná moji tvorbu, má smůlu, chybí mu nezbytná perspektiva. Ale takový je přeci celý internet. Vždy takový byl, je a bude.