od ReichenbergW » stř 18 bře, 2015 2:03 pm
Pánové vaše rychlé závěry mě někdy opravdu udivují. S čím se chcete pořád smiřovat? To, že jeden napíše že barva střechy u DRG/DRB byla taková nebo maková, nemá přeci nic společnýho s vozy ČSD. Víte jak funguje praxe dodnes? Barva se na vozech mění jako ponožky. Jestli že na skutečným vagoně bylo napsáno staré číslo 6-5331, tak to prostě na model dáme. Nikdo pořádně neví jak to s přešíslováním bylo. Zatím samé doměnky. Jeden spis pravil toto, druhý to podal zase jinak. Takových seznamů jsou stohy.
Jakou barvu po válce měla dílna předepsanou a jakou použila v praxi, a co ta barva udělala v provozu - to jsou tak složitý zákonitosti, že lámat si nad tím hlavu je fakt zbytečný. Pokud jde nástřešek, tak Roco poslalo jejich vlastní výkres bez nástřešku. Tedy jsme předpokládali, že tam nástřešek nebude. Když tam teď je tak s tím zmůžeme asi co? Kdo ví, kdy byl nástřešek sundán? Sdělte mí prosím datum. Děkuju. Já to nevím. Začaly se sudávat na konci 50. let, ale nedošlo k tomu u všech vozů, u některých to bylo dřív, u jiných později. Vůz tohoto čísla stál v Brně ještě na přelomu tisíciletí, jestli přežil nevím. Na fotce z první poloviny 60. let (nedatováno) už nástřešek nemá, jestli ho měl nebo neměl v roce 1961 to musí vypátrat někdo jiný... V tu dobu byl ten hytlák vyčleněný pro pomocný účely. Když bude model bez nástřešku, tak se ozve další, že nemá vyhlídkový okno, nebo že tam chybí Fletnerův větrač, a tamhleten detail je jinak... Takhle to u velkosériových výrobců prostě nefunguje. Taky se mi to nelíbí, ale nezmůžu s tím nic...
- Přílohy
-

-