Novinky H0 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2015

Příspěvekod Barbucha » stř 18 bře, 2015 10:54 am

radeksindy píše:Ne od 1941, ale do 1941, viz http://www.bahnstatistik.de/RAL.htm, navíc ke změně DRG->DRB došlo v roce 1937.

Omlouvám se, to je to rychločtení (odstavec byl do roku 1945) , ale barva střechy do roku 1941. :oops: Já to zamotal s přebarvováním v 42. roce, kdy se diesely barvily na šedo…
Já sleduju v podstatě jen DR, tam byly střechy natírány RAL 7001 (stříbrno-šedou). Neberu teď konec DR, kdy byly asi tři druhy nátěrů.

To je v podstatě to, co pak výrobci s klidem přebírají i pro ČSD.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod ReichenbergW » stř 18 bře, 2015 2:03 pm

Pánové vaše rychlé závěry mě někdy opravdu udivují. S čím se chcete pořád smiřovat? To, že jeden napíše že barva střechy u DRG/DRB byla taková nebo maková, nemá přeci nic společnýho s vozy ČSD. Víte jak funguje praxe dodnes? Barva se na vozech mění jako ponožky. Jestli že na skutečným vagoně bylo napsáno staré číslo 6-5331, tak to prostě na model dáme. Nikdo pořádně neví jak to s přešíslováním bylo. Zatím samé doměnky. Jeden spis pravil toto, druhý to podal zase jinak. Takových seznamů jsou stohy.
Jakou barvu po válce měla dílna předepsanou a jakou použila v praxi, a co ta barva udělala v provozu - to jsou tak složitý zákonitosti, že lámat si nad tím hlavu je fakt zbytečný. Pokud jde nástřešek, tak Roco poslalo jejich vlastní výkres bez nástřešku. Tedy jsme předpokládali, že tam nástřešek nebude. Když tam teď je tak s tím zmůžeme asi co? Kdo ví, kdy byl nástřešek sundán? Sdělte mí prosím datum. Děkuju. Já to nevím. Začaly se sudávat na konci 50. let, ale nedošlo k tomu u všech vozů, u některých to bylo dřív, u jiných později. Vůz tohoto čísla stál v Brně ještě na přelomu tisíciletí, jestli přežil nevím. Na fotce z první poloviny 60. let (nedatováno) už nástřešek nemá, jestli ho měl nebo neměl v roce 1961 to musí vypátrat někdo jiný... V tu dobu byl ten hytlák vyčleněný pro pomocný účely. Když bude model bez nástřešku, tak se ozve další, že nemá vyhlídkový okno, nebo že tam chybí Fletnerův větrač, a tamhleten detail je jinak... Takhle to u velkosériových výrobců prostě nefunguje. Taky se mi to nelíbí, ale nezmůžu s tím nic...
Přílohy
DSC_0208.JPG
img990 Da trof.DR, Holesovice, foto ing. M. Knizek.jpg
ReichenbergW

Příspěvekod mlha » stř 18 bře, 2015 4:31 pm

Bez nástřešku vypadá o 100 procent líp, škoda, ten by se v soupravě vyjímal. Jinak souhlasím s předpisatelem, v dnešní době už nikdo přesně barvy neřekne, demontáž nástřešku taky asi nikdo nedohledá.To bych neřešil.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod horak » stř 18 bře, 2015 5:07 pm

Teoreticky by sa dala strecha bez nastresku objednat ako nahradny diel pre iny model inej zeleznicnej spravy (ak ho vobec ROCO vyraba). Ale zistit cislo nahradneho dielu bude problem - ROCO ho standardne neuvadza a ani neponuka ako nahradny diel... Ponuka iba kadejake doplnky typu narazniky atd...
Pri troche snahy by to obchodnik / agent vedel "spravit". Ked sa chce, tak vsetko ide, ale ked sa nechce, je to horsie ako ked sa neda...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod radeksindy » stř 18 bře, 2015 5:35 pm

Odebírání nástřešků se dělo v rámci GO prováděných už od začátku 50.let. GO se týkaly nejen služebních vozů, ale i poštovních. Proto je na fotografiích z let šedesátých velmi málo vozů s nástřeškem. U některých se odebrání asi zjistit dá, u většiny ne. U tohoto vozu by ani přesné datum nepomohlo, protože podle mě ROCO tento model v žádné verzi bez nástřešku nemá. Dále nezapomeňte, že spolu s nástřeškem se podle typu změnilo ještě tisíc dalších blbostí jako skříňky na boku, případné psince atd. Barvu střechy není zase tak moc kritická, protože po pár týdnech parního provozu to vzalo jednotnou zaprasenou verzi. Případné ztmavení nebo patina se na střeše modelu provádějí dobře.

Staré číslo nerozporuju, jen se trochu podivuju :)
radeksindy

Re: Roco Da

Příspěvekod VD.CSD » stř 18 bře, 2015 8:22 pm

Mohol by mi niekto povedať, že z ktorého roku sú popisy na tom Roco, respektíve ta fotka z Holešovíc je približne kedy fotená? INAK POVEDANÉ do kedy mohol jazdiť v prevedení nápisov, tak jak je predáva Roco?
VD.CSD

Příspěvekod petr47 » stř 18 bře, 2015 9:51 pm

Tak dnes jsem si přinesl domů 2 a jsem spokojen... nemám já to jednoduché? :D
Začínám znova po 30 letech...
Epocha III-IV_digitál, Roco Multimaus + Z21+ TC 8.0 Silver
petr47

Příspěvekod flopik » čtv 19 bře, 2015 10:33 am

Poštovní vůz DFsa, Typ Y, ČSD (Tillig H0 74861)

Obrázek

- horká novinka v IV. epoše, zjistil jsem však že jde o model ve "zkráceném" měřítku 1:100 :(
- jak model dopadl, máte již někdo doma?
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod mlha » čtv 19 bře, 2015 10:45 am

jak je ta střecha dělaná?Předpokládám,že je to jeden výlisek....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod ReichenbergW » čtv 19 bře, 2015 12:13 pm

Dsa Tillig: A hlavně tu vůbec takové vozy nikdy nebyly (dveře atd.). A teď můžete šťourat :-)

Jinak Da Roco s nástřeškem. Ano ty vozy tu s nástřeškem jezdily i s tímto popisem, my opravdu nevíme kdy byl u tohoto konkrétního vozu sundán. Ten vůz na fotce není toto číslo, ale jiný vůz vyřazený pro pomocné účely v polovině 60. let. Tedy asi tak. Pokud Roco dodělá vůz bez nástřešku můžete si střechy samozřejmě vyměnit. Ty druhé, novější, hytláky bez střechy mají určitě - mám ho doma - a fotograficky zdokumentované jsou taky, takže třeba na něj časem taky dojde. Pokud chce někdo přesnější vůz, nechť si počká na Piko. Tento typ s nástřeškem je zdokumentovaný i v 70. letech. Co bude dál uvidíme.
P.S: Jako alternativu k vozům Roco bych doporučil spíše toto. Právě dorazilo .-) Foto je narychlo a poněkud mázlé, tak se nezlobte, jistě do večera budou lepší.
Přílohy
DSCF3990.JPG
Naposledy upravil ReichenbergW dne čtv 19 bře, 2015 1:03 pm, celkově upraveno 2
ReichenbergW

Příspěvekod vorisekml » čtv 19 bře, 2015 12:49 pm

No jo, ale ten od PIKO má na omalovánce zelený rám včetně schůdků. Takže tady taky pozor na to co z toho vzejde. Zelený rám by evnt. mohl být, bralo se to jednou štětkou, ale spodek vozu a schůdky a čelník by měly být černé. Už u toho Balm Lipenka je to na pováženou. Já si ty schůdky a čelník natřel.
H0
vorisekml

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 19 bře, 2015 1:44 pm

Set Da + Bai + Bai ČSD, všechny vozy vozové depo Praha a dom. stanice Praha - Střed.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod petrha » pát 20 bře, 2015 7:09 am

flopik píše:Poštovní vůz DFsa, Typ Y, ČSD (Tillig H0 74861)

Obrázek

- horká novinka v IV. epoše, zjistil jsem však že jde o model ve "zkráceném" měřítku 1:100 :(
- jak model dopadl, máte již někdo doma?

Opravdu autentický model, zapřáhnout ho za červenou BR 118 se 600mm žlutým pruhem dokola přeznačenou na T499.3 a už může jezdit rychlíky :D
petrha

Příspěvekod greenery » pát 20 bře, 2015 7:26 am

Ono se najde dost takových, kteří koupí. Pamatuju před mnoha lety, když jsem začínal. Věřil jsem slepě všemu. Viděl jsem ČSD a vypadly mi oči z důlků. Když je to na krámě, tak to přece musí být pravda :D
Loňské ROCO sypáky zmizely, talboty IV.ep. se asi taky dobře prodávají a i ten set s jeřábem, myslím, že se prodá. Tilligu ten vagon určitě nezůstane.
Jen Fleischmann s těmi třínápravovými osobáky, co tu nikdy nebyly, měl problém - to spadalo do období, které zřejmě nakupují ti, co se alespoň trochu orientují, a bylo to drahé.
greenery

Příspěvekod ReichenbergW » pát 20 bře, 2015 9:23 am

forex píše:
ReichenbergW píše:Dsa Tillig: A hlavně tu vůbec takové vozy nikdy nebyly (dveře atd.). A teď můžete šťourat :-)

Kdyby Tillig vysel z BDs a udelal z nej Dsa nebo DFsa, nebylo by to zase natolik pracne a urcite by byl obrovsky zajem o tyto vozy.

Na kdyby se bohužel stavět nedá. Tenhle vůz pochopitelně naše práce není. Kdo a proč v tom má prsty nevím a snad radši ani vědět nechci. Kde Tillig usne, časem se chytne jiný výrobce :-) edit: u některých vozů přeci stačí zagooglit sem, ne? http://www.parostroj.net/katalog/ov/for ... hp3?ind=69
Naposledy upravil ReichenbergW dne pát 20 bře, 2015 9:43 am, celkově upraveno 1
ReichenbergW

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)