Jakého brejlovce?

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Jakého brejlovce?

Příspěvekod George V. » pát 13 črc, 2012 4:10 am

eduardo píše:Myslím, že ak by v TT spravili tie madlá z drôtu, tak ako má tie madlá na streche a rebríku tak by mal model trošku iné preferencie, lebo proporčne /hlavne tvar okuliarov/ sa mi zdá vernejši ako Kuehn, tam je to zaoblenie v rohoch okuliarov podľa mňa príliš zaoblené. V tvare žalúzii a závesiek má zase na vrch Kuehn ale tam mi to nejak neprekáža lebo z metrovej vzdialenosti rozdiel aj tak nikto nepozná, ale tie orámované okuliare je teda vidieť dosť a to je pre túto mašinu dosť výrazné. A MTB je z tohoto hladiska dosť mimo.:wink:

...co se týče vnějšího tvaru brýlí u Roca, máš pravdu, myslím si totéž. Ale u Roca mi moc nesedí čelní okna - připadají mi úzké s moc ostrými rohy. Tady je Kuehn lepší. Roco má ještě navrch v detailnějším provedení masek podvozků (754), o náhonu rychloměru nemluvě :). I když se mi zdá, že na vyměněných podvozcích od Kuehna jsou už masky propracovanější... Holt my H0 pozitivní si asi víc všímáme :D .
Naposledy upravil George V. dne pát 13 črc, 2012 6:40 am, celkově upraveno 1
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Tomas_C. » pát 13 črc, 2012 6:37 am

nalini píše:...Tady se něco ubírá špatným směrem ...

Bingo...tato diskuze.
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod Jeff Hopper » pát 13 črc, 2012 7:02 am

Nejlepší rada je tedy - jít do obchodu a vybrat(a nebo jenom kouknout a objednat na netu). Pro začátečníka si myslím, že lept je pasé.
Jeff Hopper

Příspěvekod petrha » pon 06 srp, 2012 9:58 pm

Záleží na jestli na ježdění na kolejišti nebo na ukazování ve vitrínce. Na první variantě preferuji jízdní vlastnosti, jelikož detaily nejsou tolik vidět, a ty se mi zdají nejlepší od MTB pak se trochu může rovnat Roco, co se týče třetího výrobce i po odstranění závady na převodech tam zůstává pořád jeden nešvar a to jsou bandáže křížem na 1.a 4. ose. Tam se při větší zátěži kříží podvozky a při dvojčleném řízení jeden z podvozků vykolejí na jednu osu. Pokud, ale tahá za lok 753/4, 372, ER20 apod. 3-4 vagonky, je to v pohodě, pokud ale za tyto lok zapřáhnete vlak, lok. podvozek se zkříží při rozjezdu nebo zastavení a vypadne z kolejí jedna z bandáž.os.
petrha

Příspěvekod mpinta » úte 07 srp, 2012 6:40 am

Ohledně BANDÁŽÍ...OBECNĚ platí (VÝROBCI, POZOR !!!), že bandáže by neměly být na krajních nápravách, ale vždy až na nějaké vnitřní. Tedy třeba ne na 1. a 4., ale na 2. a 3. Pokud kdekoli na kolejišti je použit JAKÝKOLI spínací prvek (kolejový kontakt, detektor obsazení), spínaný koly mašiny, je třeba, aby byl sepnut, co nejdříve. Tedy první nápravou mašiny!!! Pokud je tam bandáž, nemusí to občas fungovat dobře, někdy to sepne první náprava, někdy až druhá. Prohodit dvojkolí bývá většinou možné a snadné.
Martin (LokoPin)
mpinta

Výběr Brejlovce

Příspěvekod lukin1 » čtv 19 bře, 2015 12:05 pm

Prosím o pomoc s výběrem Brejlovce TT v analogu...synům sem slíbil, že už ho ndes určitě objednáme... Jaké máte zkušenosti ROCO KUEHN MTB)...Michal (Mizl) doporučoval KUEHN má někdo jiný názor popř. proč(modelovost jízdní vlastnosti atd.) Díky za podněty...:-)
btw: V konečném případě mi jde hlavně o jízdní vlastnosti kolejivo tillig flexi 664mm vyhýbky EW1
lukin1

Re: Výběr Brejlovce

Příspěvekod hank61 » čtv 19 bře, 2015 12:11 pm

Já jej mám od Roco a jízdní vlastnosti jsou dle mého výborné. Přes EW1 i EW2 jezdí i na minimální rychlost bez jakýchkoliv problémů. Ostatně, stejně tak dobře mi jezní i Bardotka od MTB. Věrnost s předlohou si netroufám posuzovat a raději toto ponechám místním znalcům. Mě se prostě modely od obou výrobců líbí a to mi ke štěstí v tomto směru stačí :-) :-)
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod StrndaTrains » čtv 19 bře, 2015 6:52 pm

Stejně jako kolega Hank jsem s Roco Brejlovcem spokojen. Vlastním dva kousky (754.028-9 a 753.193-2), oba bez jakéhokoliv problému. Na druhou stranu mám i jednoho od Kuhna, jedná se o 750.160-4 se kterým jsem taktéž velmi spokojen, možná o něco více než s Rocem.
Když sečtu pro a proti, tak u mne vyhrává Kuhn. :lol: :lol:
ep. V.-VI. ČD
DIGITÁL sestava ROCO

Moldavská trať [135] je ta nejhezčí!
StrndaTrains

Příspěvekod TTmili » čtv 19 bře, 2015 7:14 pm

S brejláky je to těžké. Záleží i jakou chceš barevnou mutaci, jak moc ti záleží na budoucí možnosti model digitalizovat, a co všechno od něj očekáváš. Shrnu to asi následovně.
MTB - Brejláče nemám, mám bardotky. Nicméně pojezdem je to stejné. Jízdní vlastnosti celkem ujdou, ale jsou spíš kus od kusu, většinou jsou hlučnější, a pro anologový provoz se hodí asi nejvíc díky nízké maximální rychlosti. Digitalizace je sice bezproblémová (Plux16), ale při případném ozvučování je stejně potřeba vyměnit reprák pro trochu lepší zvuk.
Co se týče modelovosti je na tom MTB brejláč nejhůř, má nejvíc chyb, tvarově moc nesedí a je i nejvíc zjednodušený. Kvalita montáže taky nebývá kdoví co, a nástřiku už vůbec ne, je lepší si model vybírat osobně a z co nejvíce kusů. Zato má MTB největší počet barevných mutací a je celkem dostupné. Co se týče "čtyřkového" brejláče (754) tak to je celkově naprostá katastrofa.

Roco - Sice nemám, ale shrnu zkušenosti kolegů a co jsem vypozoroval sám. Jedná se o asi nejdostupnější (ale taky nejdražší) modely, nějaká ta chybka se na nich najde, ale celkově se dá říct že jsou vpohodě. Pojezdem se určitě řadí na pomyslnou špičku, zlobí ale trochu motory (jako u všeho od Roco v TT) a jsou krapátek rychlejší. Pro analog se dá říct že jsou bez problému (např. nejjednodušší odpojení svícení koncových světel) na digitalizaci je to někde na půli cesty, prostor na reprák je připravený, ale dekodér se dává jen do 6-ti pinového konektoru.

Kuehn - Nějaký ten kousek mám, takže můžu směle poreferovat. Bohužel se jedná o nejhůř dostupný model, není tolik barevných mutací. Zato co se týče vzhledu, je na tom jednoznačně nejlíp (neříkám že bezchybně), ale takdy je trochu náchylnější na zacházení (dosazovaná madla, tenké trubky mezichladiče na střeše, atd.), s barevnou úpravou není sebemenší problém. Pro analog se dá říct že celkem ujde, bude stejně jako ten Roco rychlejší, ale kupodivu se v analogu chová líp jak v digitálu (čím to nevím), ale případná budoucí digitalizace a nedejbože ozvučení je celkem oříšek. I když nové série by měly být už na digitalizaci připraveny líp.

Je potřeba si zvolit podle osobních preferencí, mě nejvíc záleží na vzhledu a věrnosti, což nejlíp splňuje Kuehn, který ani jízdními vlastnostmi není nejhorší. Pokud bych chtěl jistotu co se týče jízdních vlastností, asi šáhnu po Rocu, je to osvědčená konstrukce, a po počátečních problémech s motorem (musí se trochu zajet, případně pročistit) už bude bezproblémový. Pokud bych chtěl brejláče hned bez ohledu na to jak vypadá a jezdí, zvolil bych MTB a jako "bonus" bych bral že je z těch tří nejlevnější.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Scoot » čtv 19 bře, 2015 9:13 pm

Na koukání Kuhen dobrý...ale...
Jen malou informaci.
Pokuste si od Kuhena objednat nějaký náhradní díl (Bastard, Brejlovec)...třeba sběrací plíšky?
A co u ROCO? a MTB?
U mě dobrý...ROCO i MTB
Scoot

Příspěvekod TTmili » čtv 19 bře, 2015 9:28 pm

S náhradními díly je na tom celkem dobře jen MTB, a to taky jen když se jim chce (mají daný díl na skladě). Jinak je to na draka všade, od Roca mám už asi 3 roky objednané náhradní zasklení do Sergeje a nic, a skoro už půl roku uhlíky do motoru a taktéž nic. U Kuehna jsem ještě ND objednávat nemusel.
Nejlíp je na tom v tomhle směru Tillig, i když taky to není 100%, ale je tam jistota že objednaný díl časem dodají.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod petrha » pát 20 bře, 2015 7:15 am

Kuehn je opravdu jen na koukání, Roco - náhr. díly ve Wiesau do 14ti dnů, nejdéle jsem čekal měsíc a MTB, jak je výše napsáno, já na nárazníky a houkačky na Barču čekám třetí rok :x
petrha

Příspěvekod lukin1 » pát 20 bře, 2015 8:58 am

takže jak to tak pročítám nej jízdní vlatnosti má MTB...ještě dotaz dají se u MTB vyměnit spřáhla za očková? Vím že u Kuehna a Roco jdou...
lukin1

Příspěvekod George V. » pát 20 bře, 2015 10:38 am

Určitě dají. Ale s těmi jízdními vlastnostmi MTB je to takové všelijaké; už to není, co to bývalo, záleží, jakej kousek trefíš. Jestli chceš sázku na jistotu, tak Roco.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod lukin1 » pát 20 bře, 2015 12:51 pm

pročetl sem celou tu diskuzi o brejlovcích MTB a právě, že už sem byl rozhodnut kvůli těm jízdním vlastnostem ho objednat a oželet modelovost... tak teď už sem zase tam kde sem byl..:-)MTB už teda tak dobře nejezdí?
Naposledy upravil lukin1 dne pát 20 bře, 2015 4:09 pm, celkově upraveno 1
lukin1

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)